LG ilk çeyrekte gelirlerini yükseltti

LG, beyaz eşya alanında genişleyen B2B segmentine odaklanarak, kiralama ve bakım hizmeti işi dahil olmak üzere hizmet segmentini hızlandırarak sürekli büyümeyi hedefliyor. Ayrıca, pazardaki talebin kutuplaşmasına yanıt olarak çok katmanlı cihaz serisini güçlendirerek, birinci sınıf cihazlarının rekabet gücünü korumayı planlıyor. LG OLED Objet Collection Pose TV’nin bu yıl 40’tan fazla ülkede piyasaya sürüleceği açıklanırken, LG Ev Eğlence Sistemleri Şirketi’nin 200,3 milyar KRW işletme karı ile 3,36 trilyon KRW ilk çeyrek satışı kaydettiği bildirildi. Şirketin, webOS akıllı TV platformuna dayalı içerik ve hizmet işletmelerinin büyümesiyle satış rakamlarında yükselme görüldüğü belirtildi.

LG iş çözümleri şirketi 2021 ilk çeyrekte gelirinde artış gördü

LG’nin işletme karının artması için maliyet yapısını yönetmenin yanı sıra, operasyonel rekabet gücünü artırmayı ve hizmet segmentini hızlandırmayı hedeflediği açıklandı. LG’nin sürekli büyümesiyle birlikte, beyaz eşya ve iklimlendirme çözümlerindeki B2B segmentindeki büyüme, e-ticaret ve e-ihracat sektörlerindeki fırsatları artırmak için stratejik bir konum sağlıyor.

LG, farklı sektörlerdeki iş birimlerinin başarısını kaydettiği 2021 yılı ilk çeyreği sonuçlarını açıkladı. Beyaz eşya alanında faaliyet gösteren LG, son 5 yılda Güney Kore’de yüzde 30’luk bir büyüme oranına ulaşan hizmet segmentini hızlandırmayı hedefliyor. Özellikle kiralama ve bakım hizmeti işinin genişlemesi, şirketin sürekli büyümesine katkı sağlayacak.

LG OLED evo TV modelleri gibi yenilikçi ürünlerin öncülük ettiği Premium 2023 ürün lansmanları, şirketin rekabet gücünü korumasına yardımcı olacak. Ayrıca, özellikle farklılaştırılmış tasarımlar ve özellikler sunan ‘Lifestyle Ekranlar’ın küresel lansmanının satışları artırması ve birinci sınıf TV pazarını yönlendirmesi bekleniyor. Bu yıl 40’tan fazla ülkede piyasaya sürülecek olan LG OLED Objet Collection Pose TV, bu alanda önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

LG, 2023 ilk çeyreğinde işletme karında artış gösterdi

LG Araç Bileşen Çözümleri Şirketi de, 54 milyar KRW işletme karı ile 2,39 trilyon KRW ilk çeyrek satışı elde etti. İş birimi, geçen yılın dördüncü çeyreğinden itibaren karlılık ivmesini yükselten küresel tedarik zincirini güçlendirmeye yönelik kesintisiz çabalar sayesinde şimdiye kadar en yüksek ilk çeyrek gelirlerini kaydetti.

Şirket, elektrikli araçlara olan talebin artacağı tahmin edilen belirsiz bir otomotiv endüstrisiyle karşı karşıya olsa da, araç içi bilgi-eğlence sistemleri, e-Powertrain, farlar ve özgün çözümlerden oluşan istikrarlı portföyü ile rekabet üstünlüğünü sürdürecek. LG, özellikle farklı sektörlerdeki iş birimleriyle başarısını sürdürerek, gelecekteki büyüme hedeflerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

LG, 2023 yılının ilk çeyreğinde işletme karında ve gelirlerinde artış gördüğünü açıkladı. LG Electronics, yüksek performanslı LG OLED evo TV modelleri ile birlikte ‘Lifestyle Ekranları’ piyasaya sürerek birinci sınıf TV pazarını yönlendirmeyi hedefliyor. Bu yeni ürünler, LG’nin rekabet gücünü korumasına yardımcı olacak ve satışları artıracak.

LG Araç Bileşen Çözümleri Şirketi, otomobil parçaları için birikmiş siparişlerin değerinin 80 trilyon KRW’ye ulaşması ile işletme karında artış gördü. Şirket, elektrikli araçlara olan talebin artacağı tahmin edilen bir pazarda rekabet üstünlüğünü sürdürmeyi hedefliyor.

LG İş Çözümleri Şirketi de 2023 yılının ilk çeyreğinde gelirlerinde artış gördü. Şirket, yeni Ultraslim LG gram dizüstü bilgisayarları ve diğer rekabetçi ürünlerle akademik sezon talebine proaktif bir şekilde yanıt vererek istikrarlı büyüme elde etti. Ayrıca, özelleştirilmiş çözümler geliştirerek ve potansiyel müşteri talebini keşfederek bilgi ekranı işini genişletmeye odaklanıyor. LG, robotlar ve elektrikli araç şarj cihazları gibi yeni iş segmentleri geliştirerek Güney Kore’de büyümeyi hızlandırmayı planlıyor. Şirket ayrıca E-ticaret ve E-ihracat yoluyla ürünlerini dünya çapında daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştırmayı hedefliyor.

LG’nin e-ticarette konumu

LG’nin hedefleri, yenilikçi ürünleri ve müşteri ihtiyaçlarına odaklanmasıyla birlikte, gelecekteki başarılarına yardımcı oluyor. L, çevrimiçi satış platformları üzerinden ürünlerini müşterilerine sunan birçok e-ticaret girişiminde bulunuyor. LG’nin kendi resmi web sitesi aracılığıyla müşterileri, LG ürünleri için çevrimiçi sipariş verebilir ve ürünlerin teslimatını evlerine veya işyerlerine yapılmasını talep edebili hale geldi.

LG ayrıca çeşitli üçüncü taraf e-ticaret platformlarında da varlığını sürdürüyor. Amazon, Best Buy, Walmart ve Target gibi büyük perakendeciler, LG ürünlerini çevrimiçi olarak satıyor. LG ayrıca, çevrimiçi alışveriş siteleri aracılığıyla özel indirimler ve teklifler sunarak müşterilerinin çevrimiçi alışveriş deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

Ayrıca, LG, son yıllarda daha fazla müşteriye ulaşmak ve dijital pazara daha fazla yatırım yapmak için e-ihracat yoluyla küresel pazarlara da giriş yapmıştır. Bu strateji, LG’nin ürünlerini dünya genelinde daha fazla müşteriye sunarak küresel pazar payını artırmayı hedef olarak belirledi.