E-ticarette 11.11 fırtınası esecek!

e-ticaret

E-ticaret markaları, bu yılki Bekarlar Günü alışveriş festivalinde bir önceki yılın satış rakamlarını koruyabilmek adına birçok yeni çalışma oluşturdu. Pazartesi günü Bekarlar Günü alışveriş festivali için ön satışları başlatan Alibaba Group, dünya çapında 290 bin markanın yaklaşık 17 milyon ürününde çeşitli indirimler ve alışveriş kuponları sunuyor.

11.11 Bekarlar Günü hazırlıkları hız kazandı

Alibaba Group’un Müşteri Sorumlusu (CCO) Trudy Dai Shan, bu yılki 11.11 Bekarlar Günü alışveriş festivalinin Çin tüketici pazarının canlılığına ve imalat endüstrisinin güçlü direncine tanık olmasını beklediklerini söyledi. Shan, “Bu yılki festival, tüketici alışveriş deneyimini iyileştirmek ve satıcıların operasyonel maliyetlerini düşürmesi için yatırımları sürekli artıracağı ve yenilikçi dijital teknolojilerden yararlanarak tedarik zinciri sistemlerini ve lojistik hizmetlerini iyileştireceği bir festival olacak” dedi.

E-ticaret platformu JD ise, satıcıların dijital dönüşümünü desteklemek ve işletme baskılarını hafifletmeye yardımcı olmak için veri akışı kaynakları, eğitim, sorunsuz lojistik ve yükseltilmiş teknoloji desteği gibi bir dizi destekleyici önlem başlattığını duyurdu. Platform tarafından yapılan açıklamada, tanıtım etkinliğine ülke genelinde 200 binden fazla fiziksel mağaza temsilcisinin katılacağı, çevrimiçi ve çevrimdışı ticaretin yüksek bir etkileşim yaşayacağı vurgulandı.

Canlı yayın satışları bu döneme damga vuracak

E-ticaret platformlarının canlı yayın satışlarına yönelik hamlelerinde de önemli bir artış yaşanıyor. E-ticaret platformlarının son dönemde karşı karşıya kaldığı yeni müşteri edinme sorunun çözümünde canlı yayın satışlarını önemli bir seçenek olarak görülürken, canlı yayın satışları online perakendecilerin satış bölgelerini genişletmesine de olanak tanıyor.

İnternet Ekonomisi Enstitüsü kıdemli analistlerinden Mo Daiqing, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Çinli tüketiciler covıd-19 salgını sırasında daha rasyonel hale geldi ve artık satın aldıkları şeylerin değerine çok daha fazla dikkat ediyorlar. Halihazırda birçok marka agresif bir şekilde kendi canlı yayın etkinliklerine başlamaya doğru ilerliyor” dedi.

Yapılan son araştırmalara göre, Çin’de canlı yayında alışveriş sektörünün geliri 2021 yılında yüzde 25 artış yaşayarak 165 milyar dolara ulaştı. Canlı yayından alışveriş sektörünün 2025 yılında 287 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Amazon

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.