Ara
Close this search box.

E-ticaret reklamları, ABD pazarını domine etti

e-ticaret reklam
e-ticaret reklam

Dijital reklamcılık, uzun vadede beklentileri yükseltti. E-ticaret reklamcılığı, pandemiden önce de işletmelere daha fazla gelir marjı kazandırmayı hedefleyen perakendeciler tarafından ilgi görüyordu. E-ticaret devi Amazon, sektördeki konumu sebebiyle ABD’in 3 numaralı dijital reklam satıcısı gelmişti; bunun haricinde Walmart, eBay ve Target gibi şirketler de işlerini büyütüyordu.

ABD’de e-ticaret reklamları yüzde 50 büyüdü

Covid-19 salgını nedeniyle insanlar evlerine kapanınca, ABD’de e-ticaret reklamcılığı da yaklaşık yüzde 50 oranında büyüdü. Geçtiğimiz yıl, e-ticaret reklamları ABD’deki toplam dijital reklam harcamalarının yüzde 12,3’ünü oluşturmuştu. 2019 yılında bu oran, yüzde 9,4 olarak gerçekleşmişti.

E-ticaret reklamcılığına yapılan yatırımın devam etmesi bekleniyor. Araştırmacılar, 2020 yılında e-ticaret reklamları için yüzde 38,8 oranında büyüme öngörmüştü. Bu oran, yaklaşık yüzde 50 olarak gerçekleşti.

E-ticaret reklamcılığında trendler

Deloitte’nin raporuna göre, e-ticaret artık perakendedeki büyümenin yarısından fazlasını oluşturuyor. Geleneksel perakendeciler online ortama uyum sağlıyor. Bu sebeple e-ticaret reklamcılığına markaların daha fazla önem vermesi gerekiyor. E-ticaret reklamcılığı trendleri, e-ticaret işletmelerinin satış hedeflerine hizmet ediyor!

AI sohbet robotları: Yapay zeka (AI) destekli sohbet robotları ve pazarlama artık bir araya geliyor. Algoritmalar, online yaşamları belirleyerek, tüketicileri ilgili içerikler ile yüz yüze getiriyor. Bu, kişiselleştirilmiş reklamcılık fırsatlarını artırıyor. Reklam sohbet robotları veya ‘konuşma aracıları’ potansiyel müşterilerle etkileşim kurmak için kullanılıyor. Ayrıca, ürün ve ek hizmetler hakkında daha fazla bilgi sağlıyor.

Kurum içi pazarlama: Şirket içi kreatif ekiplerin popülaritesi artıyor. Markalar, kreatif çalışmalarını bir ajansa devretmek yerine organizasyonları içinde pazarlama ekipleri oluşturmayı tercih ediyor. Reklam çıktıları için kurum içi bir ajans oluşturma tercihleri, markaları dijital dünyada daha etkili hale getiriyor. Şirket içi ajans modeli ile bir marka, e-ticarette anlık pazarlamanın nabzını tutabiliyor. Ayrıca, hedef kitleye daha etkin bir şekilde ulaşılabiliyor.

Doğrudan tüketiciye satış (D2C): Bu e-ticaret reklamcılık trendi, tüketicilerin alışveriş yapma ve markaların müşterilerle etkileşim kurma şekillerini değiştirdi. D2C, geleneksel endüstrilerde aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu tür pazarlama modelinin markalar için birçok faydası var. Ana odak noktası ise müşteriler olabilir. D2C pazarlamanın bir sonucu olarak markalar, tüketicinin deneyimleri üzerindeki kontrolünü artırabiliyor.

Yerinde dinamik reklam optimizasyonu (DCO): Dinamik reklam optimizasyonu veya DCO yeni bir trend değil; ancak şimdi gerçekten etkili bir şekilde kullanılıyor. E-ticaret ekosisteminin olmazsa olmazları arasında giriyor. DCO, tüketiciler için gerçekten kaliteli ve alakalı banner reklamlar oluşturmak için veri kaynaklarını kullanmaya odaklanır. Bu, canlı analitik, kreatif optimizasyon ve gerçek zamanlı test yolu ile elde edilebilir.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds