E-ticaret ile 2022’de yüzde 12 büyüdü

E-ticaret

Decathlon’un toplam cirosu %12 oranında artarak 15.4 milyar Euro’ya ulaştı. Şirketin online satışları, toplam cirosunun %17’sini oluşturuyor. Bu oran, 2019 yılındaki %8’e kıyasla önemli bir artış gösteriyor ancak 2021 yılındaki %21 seviyesinin biraz altında kalıyor.

Sürdürülebilirlik ve ikinci el tekliflerine odaklanıyor

Karlılık açısından, Decathlon net karını sabit tuttu ve 2023 yılında da sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomiye odaklanarak dijitalleşme çalışmalarına devam edeceği belirtildi. Şirket, 44 ülkede ikinci el spor malzemeleri satışı yapıyor ve bu girişimi genişletme planları arasında yer alıyor.

Decathlon, şu anda 69 ülkede bin 571 mağazaya sahip olup bunların 10’u franchise olarak işletiliyor. Şirket, global olarak 105 bin kişi istihdam ediyor. RetailDetail Omnichannel Kongresi’nde, şirket Belçika ekibinin Decathlon’u lider bir uluslararası e-platform oyuncusu haline dönüştürme stratejilerini paylaştı.

Genel olarak, Decathlon’un e-ticaret ve ikinci el ürün teklifleriyle başarısı, değişen tüketici trendlerine uyum sağlayarak karlılığını koruma yeteneğini göstermekte. Sürdürülebilirlik ve yenilik odaklı çalışmaları sayesinde, Decathlon gelecek yıllarda da büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

Uyku tulumu pazarını e-ticarette elinde tutmak istiyor

Decathlon’un öncelikli hedefleri arasında uyku tulumu pazarı geliyor. Son yıllarda, kamp faaliyetleri sırasında sıcak ve rahat bir uyku sağlamak için uyku tulumları giderek daha popüler hale geldi. Bununla birlikte, e-ticaretin yükselişi, tüketicilerin uyku tulumlarına daha kolay erişimini sağladı. Pazarda talebi artıran bir faktör oldu. Uyku tulumları artık çanta hazırlarken vazgeçilmez bir öğe olarak görülüyor.
Uyku tulumları pazarındaki ana oyuncular, Decathlon SA, Recreational Equipment, Inc., Johnson Outdoors Inc., Western Mountaineering, VF Corporation, ENLIGHTENED EQUIPMENT, Oase Outdoors ApS, Feathered Friends, Katabatic Gear LLC, Jarden Corp., Patagonia International, Inc., Exxel Outdoors, LLC ve NEMO Equipment, Inc. gibi birçok ünlü markadır.
Bu markalar arasında pazar içi kıyasıya bir rekabet görülüyor. Markalar uyku tulumları pazarındaki değer zincirinde önemli bir yer tutuyor.