Ara
Close this search box.

BNPL yöntemi tüketicilerin harcama alışkanlıklarını nasıl etkiliyor?

bnpl
bnpl

Pandemi döneminde çeşitli ödeme yöntemlerinin işlem hacimleri artan harcama oranları ile paralel şekilde bir büyüme gösterdi. Bu dönemin en çok öne çıkan ödeme yöntemlerinden biri olan ve tüketicilere aldıkları ürünlerin ödemesini daha sonra yapma imkânı sunan BNPL yöntemi, tüketicilerin harcama alışkanlıklarında çeşitli değişimler yaşanmasına yol açıyor.  Konu hakkında worldefvakfi.org’e açıklamalarda bulunan Hepsiburada Pazaryeri Direktörü Mazhar Özsoy, günümüzde ekonomik şartlar sebebiyle yeni ödeme metotları ve ödeme kolaylıklarının daha da önemli bir hale geldiğini ve BNPL yönteminin bu noktada büyük kolaylıklar sağladığını söyledi.

Mazhar Özsoy: Ekonomik şartlar sebebiyle yeni ödeme metotları ve ödeme kolaylıkları önem kazandı

bnpl
Hepsiburada Pazaryeri Direktörü Mazhar Özsoy

Günümüzde ekonomik şartlar sebebiyle yeni ödeme metotları ve ödeme kolaylıklarının daha da önem kazandığını söyleyen Mazhar Özsoy, BNPL yönteminin büyük kolaylıklar sağladığını belirterek, “BNPL bu yöntemlerin başında geliyor. Müşteriler herhangi bir ödeme kuruluşu ile muhatap olmadan kendilerine tanımlanmış limitler dahilinde alışveriş yapabilir, ödemelerini erteletebilir ve taksitlendirebilir hale geliyor.” dedi.

Bu ödeme yöntemiyle beraber, tüketicilerin alışveriş yaparken daha rahat hissettiğini vurgulayan Özsoy, “Tüketiciler bu sayede hayalini kurdukları ürünlere kredi kartı limitlerine takılmadan kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Henüz yeni lansmanı yapılmış olmasına rağmen pazarda aldığı talep oldukça yüksek ve müşteriler daha fazla çeşitte ürüne ulaşabilmek için talepte bulunuyor. Bu ve benzeri ödeme ürünlerin kullanımının gelecek dönemde pazarda daha da yaygın olacağını düşünüyorum.” sözlerini kaydetti.

E-ticaret markalarının ortaklıkları, BNPL yönteminin işlem hacminde yükseliş yaratıyor

BNPL yöntemi, son dönemin en çok tercih edilen yöntemlerinden biri durumunda. Bu yöntemle yapılan ödemeler, e-ticaret satışlarında da ciddi artışlar yaşanmasına neden oluyor. Tüketicilere aldıkları ürünlerin ödemesini daha sonra yapma imkânı sunan ve çeşitli e-ticaret platformlarının benimsemesiyle birlikte işlem hacminde de büyük bir artış yakalayan ödeme yöntemi, 2021 yılında 120 milyar dolar hacime ulaşmıştı. 

GlobalData tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2019 yılında 33 milyar dolar işlem değerine sahip olan BNPL ile yapılan ödemeler, Z Kuşağı tüketicilerinin 2021 yılında e-ticaret harcamalarını artırması ile beraber, küresel e-ticaret pazarının yüzde 2,3’ünü oluşturdu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds