Birleşik Arap Emirlikleri e-ticaret pazarı 8 milyar dolara ulaşacak

e-ticaret
Birleşik Arap Emirlikleri e-ticaret

Online satış kanallarında yaşanan büyüme pek çok coğrafyada etkilerini göstermeye devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri e-ticaret pazarında online kanallara yöneliş devam ediyor. BAE e-ticaret pazarının 2025 yılına kadar 3 milyar dolarlık bir büyüme kaydetmesi, toplam pazar değerinin 8 milyar dolara ulaşılması bekleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri e-ticaret tüketicilerinin yüzde 26’sı yurt dışı platformları tercih ediyor

E-ticaret ekosistemindeki büyüme rakamları, Birleşik Arap Emirlikleri e-ticaret ekosistemine de yansıyor. Bölgedeki e-ticaret tüketicilerinin yüzde 26’sı yurt dışında yer alan online kanallar üzerinden alışveriş yapıyor. Bu rakamın 2025 yılında yüzde 32’ye ulaşacağı öngörülüyor.

Birleşik Arap Emirlikleri e-ticaret kanalları arasında yerli satış platformları da çeşitli çözümler üretmeye devam ediyor. Son dönemde ürün yelpazesini büyük ölçüde genişleten BAE merkezli online satış platformları, ürün fiyatlarını da denizaşırı ülkelerden gönderilenlerle aynı seviyeye getirdi.

Tüketicilerin yüzde 75’i e-ticareti tercih ediyor

EZDubai ve Euromonitor International tarafından yayınlanan rapora göre, Birleşik Arap Emirlikleri e-ticaret ekosisteminde, 2021 yılında online kanallar üzerinden alışveriş yapanların sayısı, bir önceki seneye göre tüm kategorilerde artış gösterdi. Raporda yer alan ankete katılanların 75’i genellikle online kanallar üzerinden alışveriş yaptıklarını belirtti. 2021-2025 yılları arasında endüstriye göre en hızlı büyüyen sektörlerin; ev eşyaları, yiyecek-içecek ve medya ürünleri olacağı tahmin ediliyor.

Raporda, BAE tüketicilerinin alışveriş konusunda; ABD, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde yer alan online platformları tercih ettiği belirtildi. Ayrıca, en çok alışveriş yapılan kategori güzellik ve kişisel bakım kategorisi oldu. Öte yandan, raporda, Orta Doğu e-ticaret pazarının 2025 yılı sonrası dönemde 49 milyar doları aşmasının beklendiği vurgulandı.