Arvato, tedarik zinciri çözümleri ile e-ticarete katkı sunuyor

Arvato

Arvato Supply Chain Solutions Genel Müdürü Umur Özkal, e-ticaret iş modelinde “hizmet” ifadesinin ürünün bir parçası haline geldiğini söyledi. Özkal, siparişten teslimata ve iadeye kadar kolay çözümler sağladıklarını; bu çözümlerle e-ticaret sektörünün büyümesine katkıda bulunduklarını vurguladı.

Şirket, tesisleri “platform” olarak adlandırıyor

Arvato, tesislere “platform” gözüyle bakıyor. Boyutları da perakendedeki bedenlerle adlandırıyor. Şirket, ilk kurulduğunda “Platform X” ve “S”, yani “X-Small” ve “Small” adı verilen yatırımlarla başlamıştı. Daha sonra “Platform Medium” ve “Platform Large” ile devam eden şirket, “PL” ve “PL2” şeklinde de platformlar oluşturdu. Ayrıca, mevcut müşterilerin büyümelerini sağlamak için ek kapasiteler oluşturuldu.

Şirket, 7 platform ile 176 bin metrekarelik alanda hizmet veriyor. 1 Nisan’da açılışı yapılan PL2 platformu, 55 bin metrekarelik alanı ile Arvato’nun en büyük platformu oldu. Yaklaşık 200 bin ürün çıkışı bulunan bu platformun stok kapasitesi 7 milyon. PL3 ise, 2022 yılının ikinci çeyreğinde devreye girecek. Bu, Arvato’nun 8 tesisi olacak. Arvato, şirket olarak 2020 yılında 40 milyonun üzerinde sipariş paketledi. Online sipariş miktarı ise 2020 yılında 50 milyon desiyi aştı. 2020 yılında günlük maksimum ürün çıkış kapasitesi, 250 bin civarındaydı.

Şirketin genel müdürü Umur Özkal, OMS-WMS-TMS entegreli yazılımlarla altyapılarının Plug&Play haline geldiğini söyledi. Her işletmenin kullanabileceği bir platform oluşturduklarını ifade eden Özkal, aktivite bazı fiyatlama modeli ile diğer markalara ölçek avantajı sağladıklarını vurguladı. İnsanların odaklanabilecekleri çalışma köşeleri oluşturduklarını kaydeden Özkal, ofis sandalyesi, çalışma masası, aksesuar ve çiçekler gibi kategorilerde ciddi artışlar olduğunu belirtti. Özkal, kuaförlere gitme oranı azaldıkça kişisel bakım ürünlerine yatırım yaptıklarını söyledi.

Arvato’nun sağladığı çözümler

Arvato, sektör lideri olarak Click&Collect başta olmak üzere omni-channel çözümleri üzerinde çalışıyor. Özellikle değerli ürünler için güvenli teslimat sözü veriyor. Şirket, yüksek güvenlik, yasal şartlara uygunluk, otomasyonlar gibi alanlara yatırım yapmayı sürdürüyor. “Her siparişi mutlulukla paketlediklerini” ifade eden Özkal, farklı kategorilerden birçok insanın bu şirkette çalışabileceğini ifade etti.

Amazon

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.