Alibaba kripto sektörüne girdi!

Alibaba

Avalanche, doğrulayıcıları desteklemek ve modern bir altyapı sağlamak amacıyla Alibaba Cloud’un Avalanche blok zincirlerine dahil olduğunu duyurdu.

Alibaba Cloud, Avalanche (AVAX)’ın Blockchain’ine dahil oldu

Avalanche tarafından yapılan duyuruda, Alibaba Cloud’un halka açık Blockchain’ine dahil edildiği belirtildi.

Alibaba’nın, bu entegrasyon ile doğrulayıcıları destekleyeceği ve son teknoloji altyapısı sağlayacağı belirtildi. Yeni ortaklığın, kullanıcıların hizmet aracılığıyla doğrulayıcı node’ları başlatmasına, Alibaba Cloud’un ürün paketi aracılığıyla bilgi işlem, depolama ve dağıtım kaynaklarına erişmesine olanak tanımasının amaçlandığı açıklandı.

Çinli e-ticaret devinin teknoloji ve istihbarat yapısı olan Alibaba Cloud, Asya Pasifik’in lider IaaS sağlayıcısı olarak biliniyor.

Avalanche ise çevre dostu bir akıllı sözleşme platformu olarak biliniyor ve işlem kesinliği ile hem kurumların hem de bireylerin hizmet olarak özel Blockchain’ler oluşturmasını sağlayan yeni ölçeklendirme teknolojisine sahip platform olarak tanıtıldı.

Alibaba Web 3’e hazırlanıyor

Çinli e-ticaret devinin, kripto para birimi AVAX’ın arkasındaki Avalanche ile ortaklık kurması ile Web 3 desteğini daha da hızlandırma amacı güttüğü belirtildi.

Avalanche ekosistemini daha da güçlendirmek için, yeni AVAX doğrulayıcıları başlatmak isteyen yeni katılımcıların, e-ticaret devinin hizmet olarak sunduğu tak ve çalıştır altyapısı (IaaS) ile bunu kolayca yapabilecekleri vurgulandı.

Yeni entegrasyonu duyurmak ve kullanımını sağlamak amacıyla şirketin, Avalanche ağındaki geliştiricilere tüm hizmetleri için indirim sunacağı da belirtildi.

E-ticaret devinin teknoloji yapısı Alibaba Cloud ile kripto dünyasına adım atması girişimi ile en son teknolojiye daha fazla erişim ve Web 3 desteğini daha da hızlandırma amaçları taşıdığı açıklandı.

Kripto para borsası açısından bu duyuru olumlu karşılandı. Alibaba ve AVAX işbirliğinin duyurulmasının ardından Avalanche’ın AVAX altcoin’inin değerinin yükseldiği açıklandı.