Ara
Close this search box.

2023 e-ticaret hacminin 1,5 trilyon lirayı aşması bekleniyor

2023 e-ticaret

Trendyol Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Erdem İnan, AA’ya yaptığı açıklamada, 2023 e-ticaret hacminin 1,5 trilyon liranın üzerinde bir hacme ulaşmasının beklendiğini söyledi.

“2024’ü e-ihracat odaklı bir yıl olarak bekliyoruz”

Türkiye’de çok iyi tedarikçilerinin bulunduğuna işaret eden İnan, aynı zamanda önemli bir üretim ve lojistik merkezi olduğunu kaydederek, “Türk üreticilerin kaliteli ürünleri çevremizdeki 500 milyonluk nüfusa hitap ediyor. Haliyle Türk üreticiler için e-ticaret sektörü çok önemli bir büyüme potansiyeli taşıyor. E-ihracat konusunda Türk ürünleri ve satıcıları bölgede öne çıkmaya devam edecek.” diye konuştu.

Erdem İnan, şöyle devam etti: “Bu yıl e-ihracat kayda değer bir hızda büyümeye devam etti. Ayrıca, tüm satıcılarımızı e-ihracata hazırladığımız bir süreç geçirdik. Hem satıcılar hem kargo şirketi hem de finansal çözümlerimiz e-ihracattaki büyümeye paralel bir şekilde büyümeye başladı. Tüm bu çerçevede, 2024 yılını da e-ihracat odaklı bir yıl olarak bekliyoruz diyebilirim.”

“Türkiye’de e-ticaret bölgenin en güçlü ekosistemlerinden biri”

Türkiye’deki e-ticaret ekosisteminin bölgenin en güçlü ekosistemlerinden biri olduğunu dile getiren İnan, bunun da en büyük etkeninin bu ekosisteme yapılan teknoloji yatırımları, altyapı yatırımları ile lojistik ve finans ekosistemleri ile yakın çalışmak olduğunu aktardı.

İnan, sektörü destekleyen kategoriler hakkında şu bilgileri verdi: “E-ticaret sektöründe en fazla tercih edilen kategori giyim olmaya devam ediyor. Trendyol’daki tüm siparişler arasında giyim kategorisinin oranı yüzde 32 oldu. Bu yıl en hızlı büyüme gösteren kategori ise kozmetik. Bu kategori bir önceki yıla göre yüzde 175 oranında büyüdü. E-ticaret sektörü belli bir olgunluğa ulaştıkça ve penetrasyonu da arttıkça müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçları da dönüşüme uğradı. 5 yıl öncesine kıyasla günümüz müşterisi, sadece online alışverişte değil, her alanda hız bekliyor, aradığına fazla zaman harcamadan kolaylıkla ulaşmayı istiyor. Bu da müşteriyi kazanmak için belli akıllı teknolojik çözümleri hızlıca devreye almayı gerektiriyor.”

2023 e-ticaret öngörülerini anlatan İnan, 2024’te e-ticarette en önemli kırılmanın e-ihracatta olacağına dikkati çekti. Erdem İnan, “Ticaret Bakanlığımızın açıkladığı, Türkiye’nin toplam ihracatı içinde e-ihracatın payını yüzde 10’a çıkarma hedefi bulunuyor. Bu konuda desteklerin de artacağını öngörüyoruz. Bu nedenle Türk satıcıların 2024 yılı itibarıyla e-ihracatta önemli başarılar elde ettiğini göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

2023 e-ticaret hacmi 1,5 trilyon lirayı aşacak

2023 e-ticaret sektöründeki büyüme ivmesine dikkat çeken İnan, 2023 e-ticaret hacmi ile öngörülerini şu sözlerle anlattı: “Genel beklenti bu ivmenin yavaşlayacağı yönündeydi ancak 2023 yılında da artarak devam etti. 2023 e-ticaret sektörünün 1,5 trilyon liranın üzerinde bir hacme ulaşması bekleniyor. E-ticaretin toplam ticaret içindeki payı yükselmeye devam ediyor. Bu bakımdan e-ticaretin önemli bir şekilde büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds