Ara
Close this search box.

2022 yılında e-ticarette başarı için ipuçları

e-ticarette başarı
e-ticarette başarı

2022 yılında e-ticaret ekosistemi içerisinde başarı için neler yapılmalıdır? 2022 yılında e-ticarette başarı için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar ve stratejiler var!

Teknoloji güçlendirilmeli

Otomasyon ve robotik; daha iyi daha hızlı ve daha uygun fiyatlı hale geliyor. Şirketler, verimliliği ve üretkenliği artırmak için e-ticaret gerçekleştirme operasyonlarında pick-to-light ve giyilebilir cihazlardan mekanize konveyörlere ve otomatik sıralamaya kadar her şeyi kullanıyor.

Yapay zekâ, makine öğrenimi ve görüş sistemlerini içeren e-ticaret gerçekleştirme teknolojisi de dikkate değer gelişmeler gösteriyor. Otonom mobil robotların, manuel sepet toplamaya kıyasla iki kattan fazla üretkenliği olduğu kanıtlandı. Üründen kişiye robotlar ve robotik kollar, verimliliği artırabilen, işgücü bağımlılığını azaltabilen ve dalgalanan hacim için ölçeklenebilen diğer iyi teknoloji uygulamaları örnekleri olarak dikkat çekiyor.

Dikkat çeken e-ticaret büyümesi ile birlikte, arka uçta doğru altyapıya sahip olmak da önemli. Büyüyüp gelişen ve diğer şirketlerle ortak olan e-ticaret şirketleri, dinamik kalmak için güçlü bir entegrasyon çerçevesine sahip olmalıdır. Bu sebeple e-ticarette başarı için e-ticaret sistemlerinde çeşitli protokoller (API, AS2, SFTP gibi) ve standartlar (X12, düz dosya, XML, JSON gibi) kullanılmalıdır. Böylece diğer tarafların sistemleri ile entegre olunabilir. Stratejik olarak büyümek için, kurumsal altyapıya da ciddi bir önem verilmelidir. İleri teknoloji girişimleri desteklemek için doğru liderliğe ve iş gücüne ihtiyaç var!

FC ağ yapılandırmasına stratejik yaklaşılmalı

Siparişleriniz daha hızlı ve daha ekonomik bir şekilde teslim edilmesi gerekiyorsa, dağıtım ağı dikkatlice analiz edilmelidir. Ürünleri son müşterilere yaklaştırarak nakliye süresinin ve maliyetinin ne kadar azaltılabileceği değerlendirilmelidir. Ek dağıtım yerleri hizmet seviyelerini daha da iyileştirebilir. Stokları ya da ürünleri farklı coğrafi alanlardaki tesisler arasında dağıtmak, hacimde ani artışlar, personel sorunları veya tedarik zinciri zorlukları yaşandığında daha fazla e-ticaret gerçekleştirme seçeneği sunacaktır.

E-ticaret operasyonları hem B2B hem de DTC yerine getirmeyi destekliyorsa, mikro sipariş karşılama merkezleri (MFC) ve gölge mağazalar, mağaza düzeyinde sipariş karşılamak için iyi bir alternatif olabilir. Böylece perakende satış yerleri temel yetkinliklere odaklanabilir. Ayrıca, sıkışık koridorlarda müşterileri yabancılaştırmak önlenebilir.

Bu arada, tarihsel olarak düşük boşluk oranları ve yüksek e-ticaret talebi, endüstriyel depo alanı maliyetlerini artırıyor. Bu eğilimin 2023’e kadar devam etmesi ve perakendecilerin ve markaların e-ticaret gerçekleştirme için alan sağlamasını daha zor hale getirmesi bekleniyor.

E-ticarette başarı için teslimat seçenekleri genişletilmeli

Parsel maliyetleri katlanarak artıyor. Talep, kapasiteyi aştığından, taşıyıcılar, tüm fiyatlandırma gücünü elinde tutuyor ve yeni hacmi kabul ederken seçici olabiliyor. Ayrıca, ağdan daha az kârlı bir hacim çıkarmak için sözleşmeleri yeniden müzakere ediyorlar. Bu ortamda, daha düşük ücretlerle teslimat maliyetlerini düşürmek pek olası değildir. Bu sebeple tasarruf sağlamak için verimliliğe ve optimizasyona güvenmek gerekir.

E-ticarette başarı için fiyat alışverişi, müşterilerin teslimat beklentilerini karşılamak için en ekonomik çözümü belirlemeye yardımcı olabilir. Müşteriye hızdan ödün vermeden teslimat maliyetlerini yüzde 25’e kadar azaltmak mümkün olacaktır. Teslimat süresi önemli ise, ücret ve toplu taşıma alışverişini birleştirmek, müşterilere statik yönlendirmeden daha hızlı ve daha uygun fiyata ulaşmayı sağlar.

Mevcut parsel pazarında, veri şeffaflığı kritik öneme sahiptir. Performans ve maliyeti ölçmek ve kargo ücreti değişikliklerinin dağıtımı nasıl etkilediğini değerlendirmek için paket verilerine görünürlük kazandırmak için analitik yazılımdan yararlanılabilir. İleri teknoloji sayesinde dağıtım ağına stratejik yaklaşılırsa, paket teslimat seçenekleri değerlendirilirse, 2022 yılı e-ticarette başarı için önemli bir büyüme potansiyeli vaat ediyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds