Ara
Close this search box.

2022 yılında e-ticarette başarı için çözüm önerileri

e-ticaret

Başarılı bir online iş kurmak ve e-ticarette başarı için e-ticaret pazarlamasında çok fazla deneme yanılma, problem giderme ve deneme gerektiriyor. E-ticarete yeni başlayanlar, mağazalarını tanıtırken bir dizi hata yapar ve sonuç olarak, gelişme ve genişleme fırsatını kaçırırlar.

İyi bir e-ticaret web tasarımı

Çoğu e-ticaret web sitesi tasarımcısı ve geliştiricisi büyük hatalar yapar. Tüketicilerin ilgisini çekmek için web sitesi tasarımları sık sık değiştirilmelidir. Ayrıca, birçok e-ticaret web yöneticisi, çekici ve kullanıcı dostu bir site tasarlamayarak paradan tasarruf etmeye çalışır. Sonuç olarak, online para kazanamazlar; ancak iki şey yaparak bundan kaçınabilirsiniz:

  • E-ticaret sitesi oluşturmak için e-ticaret web tasarımı şirketlerinden yardım alabilirsiniz.
  • Modern bir şablon, tema veya tasarım kullanarak kendi web sitenizi oluşturabilirsiniz.

İkinci seçenek, bir tasarımcı gözü ve temel web sitesi tasarımı deneyimi gerektiriyor. Bunlara sahipseniz bir e-ticaret web sitesi oluşturabilirsiniz. Ek olarak, markanızın üst düzey bir görünüme odaklanıp odaklanmadığını belirleyin. Değilse, belki de yetkin bir web tasarımcısı tutmanız gerekebilir.

Alternatif olarak, markanız için profesyonel tasarımlar gerekmiyorsa, basit web sitesi temalarına gidebilirsiniz. Ayrıca, bir web sitesi oluşturmak için WordPress veya Magento’yu kullanabilirsiniz. Twill, Flutter, Umbraco, Laravel de yardım için uygun noktalar olabilir. Günümüzün dijital ekonomisinde sitenizin diğerlerinden daha ucuz görünmesini istemezsiniz! Çünkü web sitenizin estetiği, müşterilerin ziyaret etmesini ve satın almasını etkiler.

Müşterilere daha çok satışlara daha az odaklanın

Satış, bu sektörün can damarıdır; ancak bu alanın birkaç sorunu var! Çoğu online işletme sahibi, müşteri hizmetleri yerine satışlara öncelik verme hatasına düşer. Her tüketiciyi etkilemek, online ticarette hayati önem taşır. Benzer şekilde mutlu tüketiciler olumlu yorumlar verir, başkalarını sitenize yönlendirir ve bu size geri dönüş sağlar.

Ek olarak, tekrar eden tüketiciler sitenizde daha fazla zaman harcar. Bu nedenle, bu, ziyaretçi oturumunu artırır ve online pazarda daha fazla değer kazanmanıza olanak tanır. Ancak, bu yalnızca web sitesi sorunlarının üstesinden gelebilirseniz elde edilebilir. Ayrıca, müşterilere her zaman satışların üzerinde öncelik vermelisiniz.

Pazarlamanızı optimize edin

Yeni çevrim içi perakendeciler sıklıkla kasıtsız hatalar yapar. Örneğin; bir pazarlama bütçesi belirlemezler. Sağlam bir e-ticaret sitesinin dijital pazarlama stratejisi olmalıdır. Oldukça geniş bir tüketici tabanınız varsa, pazar akışınızın olağanüstü ve istikrarlı olmasını bekleyemezsiniz.

Tüm işletmelerin iyi bir pazarlama stratejisine ihtiyacı vardır. Çevrim içi pazarlamada iyi şeylerin nadiren kendilerini sattığını unutmayın! İş hayatında başarılı olmak için pazarlamanızı her zaman geliştirmelisiniz. Yüksek kaliteli öğeler, içerik ve akıllı yeniden pazarlamayı içeren kapsamlı bir pazarlama planı yapın.

Hedef kitlenize ulaşmaya çalışın

Ziyaretçilerinizin neye ihtiyacı olduğunu tam olarak anlayın. Dikkatlice reklam verin. Sitenizi müşterilerinize uyacak şekilde tasarlayın. Hedef pazarınızı ve sattığınız ürünü tanımlayın. Bunlar satışları, hizmetleri ve işleri iyileştirir. Her şeyin işe yaraması için güçlü pazarlama ve reklamcılık gerekir.

E-ticaret web sitenizde ödeme yöntemlerini basitleştirin

Ödeme sorunları web sitesi tüketicilerini en çok rahatsız eden konulardan biridir. Sepete ürün eklemekten ödeme yapmaya kadar her şey basit olmalıdır. Ayrıca, bir müşterinin isteyeceği son şey ödeme sırasında yaşayacağı güçlüktür. Zor bir ödeme prosedürü müşterileri rahatsız eder ve onların rakiplerinize gitmesine neden olabilir.

Kaçınılması gereken birkaç e-ticaret hatası

  • Satın alma sürecinin sonunda asla gizli maliyetler getirmeyin.
  • Asla zor bir oturum açma işlemi kurmayın.
  • İncelemeleri, yorumları ve geri bildirimleri hemen yanıtlayın.
  • Sitenizi mobil uyumlu hale getirin.
  • Ücretsiz ürünler, indirimler, kuponlar vb. kampanyalar sunun.
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds