Zalando, 2021 yılında 10,4 milyar avro gelire ulaştı

zalando

Zalando, 2021 yılı sonuçlarını yayınladı. Platform tarafından yayınlanan verilere göre, şirketin brüt ürün hacmi yüzde 34,1’lik büyüme ile 14,3 milyar avroya ulaştı. Önceki yıla göre yüzde 29,7’lik büyüme kaydeden şirket, 10,4 milyar avro gelire ulaştı.

Zalando, 48 milyondan fazla aktif müşteriye hizmet sunuyor

Zalando, 2021 yılında Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Slovakya ve Slovenya’da da faaliyet göstermeye başladı. Hizmet ağını 23 ülkeye genişleten online pazaryeri, 2021 yılında 48 milyondan fazla aktif müşteriye hizmet verdi. Bu müşterilerin yüzde 20’lik kısmının 2021 yılında platforma giriş yaptığı görülüyor. Platform, 2021 yılında, aktif müşteri başına ortalama 5,2 sipariş aldı.

Zalando CEO’su Robert Gentz, brüt ürün hacminde 2025 yılına kadar 30 milyar avroyu aşmayı hedeflediklerini söyledi. Hedefledikleri noktaya ulaşmak için güçlü bir konumda olduklarını vurgulayan Gentz, “Piyasa ortamından bağımsız olarak başarılı olmak için doğru stratejiye sahip olduğumuzu gösteren sonuçlarımızdan çok memnunuz. 2021’deki yeni müşteri büyümemiz ve stratejik ilerlememiz, önümüzde duran muazzam fırsatları gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Zalando’da yaklaşık 7 bin mağaza var

Zalando COO’su David Schroder ise, yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, “Zalando, hem ortaklarımız hem de müşterilerimiz için faydalı hizmetler sunuyor. Ortaklarımız 48 milyonun üzerinde aktif müşteriye erişim sağlarken, müşterilerimiz de favori yerel ve uluslararası markaları kolayca bulabiliyor. Gelecekte güçlü sürdürülebilir büyüme sağlamak için yeteneklerimizi ve altyapımızı ölçeklendirmek ve yenilemek için yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Platform, halihazırda 5 bin 800’den fazla marka ortağına ve yaklaşık 7 bin mağazaya sahip durumda. Platform tarafından yapılan açıklamada, güçlü büyümenin tüketici talebi ve platform hizmetlerinin ortaklar tarafından benimsenmesinin bir sonucu olduğu ifade edilirken, şirketin Partner Programı ve Connected Retail, platformun moda satışlarının yüzde 30’unu oluşturuyor.