Ara
Close this search box.

Trendyol’dan 452 markaya e-ihracat fırsatı

trendyol
trendyol

Trendyol ile Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Türk markalarını global pazarlara ulaştırmak için proje başlattı. Buna göre; teknoloji, lojistik ve pazarlama odağında önümüzdeki 3 yılda 500 milyon dolar yatırım yapılması planlanıyor. Yapılan işbirliği ile BMD üyesi 452 marka dünyanın farklı yerlerine online satış gerçekleştirebilecek.

Türkiye’nin önde gelen 452 markası BMD çatısı altında

BMD Başkanı Sinan Öncel, Trendyol ile yaptıkları işbirliğinin çok olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi. Türkiye’nin önde gelen 452 markasının BMD çatısı altında yer aldığını vurgulayan Öncel, “Aralık 2021 itibarıyla 109 markamızın 140 ülkede 5 bin 703 mağazası ve 11 bini aşkın satış noktası bulunuyor. Markalarımızın yurt dışına açılımında fiziki mağazaların yanı sıra online satış kanallarının önemi giderek artıyor. Trendyol ile başlattığımız yeni işbirliğini bu anlamda markalarımız açısından büyük bir fırsat olarak görüyorum. Hazır giyim, ayakkabı, ev tekstili, kozmetik, küçük ev aletleri kategorileri başta olmak üzere 452 markamızın büyük bölümünün bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerine ve Trendyol’un operasyonunun bulunduğu tüm ülke pazarlarına erişim için etkili bir satış kanalı yaratacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“E-ihracat, ihracatın katma değerini artıracak önemli bir fırsat”

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ise, Türk ürünlerini ve Türk üreticilerini yurt dışıyla buluşturmanın en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu söyleyerek, “E-ihracat, ülkemize döviz girişini ve ihracatın katma değerini artıracak önemli bir fırsat. Yurt dışındaki milyarlarca tüketiciye satış yapma imkânı, hem ihracat gelirlerini hem de ihracatçı sayısını artırmada büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Birleşmiş Markalar Derneği ile perakende sektörü için gerçekleştirdiğimiz iş birliğini bir adım daha öteye taşıdık.” dedi.

BMD üyesi Türk markalarının ürünlerini global pazarda milyonlarca müşteriyle buluşturacaklarını belirten Çetin, “E-ihracat ile ülke ekonomisine katkı sağlama hedefimiz doğrultusunda, teknoloji, lojistik ve pazarlama odağında önümüzdeki üç yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapacağız. Türk ürünlerinin yurt dışında bilinirliğinin artmasına da destek olacağız.” diye konuştu.

Trendyol’un 2023 e-ihracat hedefi 1 milyar dolar

Hali hazırda Avrupa’nın 27 ülkesinde müşteriler ile buluştuklarını ve ayrıca 50’den fazla global e-ticaret platformunda yer aldıklarını anlatan Çetin, 2023 yılı e-ihracat hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Çetin, “Hedefimiz 5 yıl içinde Trendyol’un toplam satışları içerisinde e-ihracatın payını yüzde 33’e çıkarmak. Esnafımızı, KOBİ’lerimizi ve markalarımızı tüm dünyada satış yapabilir hale getireceğiz.” dedi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds