WORLDEF E-Ticaret Vakfı’nın Trabzon’da e-ticaret eğitim konferansı büyük ilgi gördü. Vakfın devam ediyor. İkas ile Aras Kargo’nun ana sponsorluğu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin (DKİB) organizasyon partnerliği ile 6-7 Aralık’ta Novotel’de düzenlenen konferans, Türkiye’nin e-ticaret ekosisteminde derinlemesine uzmanlaşmayı hedefleyen profesyoneller için özel olarak tasarlandı. Konferans, e-ticaret profesyonellerini katılımcılarla buluşturdu. Ücretsiz konferansa yoğun bir katılım oldu. Etkinlikte alanında uzman isimler bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
“Artık sınır ötesi e-ticarete odaklanmamız gerekiyor”
WORLDEF E-Ticaret Vakfı Genel Sekreteri Sedat Ateş, Trabzon’da e-ticaret konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Karadeniz’in ve Trabzon’un e-ticaret ile kalkınması için bu programı hazırladıklarını belirterek, “Özellikle fındık ve çay gibi bölge coğrafyası ile özdeşleşmiş ürünlerde Trabzon önde geliyor. Umuyoruz ki aynı performansı sınır ötesi e-ticarette de görebileceğiz.” ifadelerini kullandı. 2024 yılında uygulanması beklenen para sıkılaştırma politikalarına vurgu yapan Ateş, Maliye Bakanı’nın üreticileri sınır ötesi ticaret yapmayı ve döviz geliri elde etmelerini önerdiğini kaydederek, “Artık sınır ötesi e-ticarete odaklanmamız gerekiyor.” dedi.
“E-ticaret tercih değil zorunluluk haline geldi”
DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ise, WORLDEF ekibine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şunları kaydetti: “Artık birçok ülkede üretici ve satıcılar dünyanın en ünlü pazaryeri firmaları üzerinden sanal altyapı imkanları ile ticaret yaparak, ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırıyorlar.” ifadelerini kullandı. Gürdoğan, “DKİB olarak bu etkinlikteki amacımız; bölgemizdeki firmaların tüm dünyada hızlı bir şekilde gelişme gösteren ve konvansiyonel ticarete göre tüketici kitlesi tarafından daha çok tercih edilen e-ticarete hızlı bir şekilde adapte olmalarını ve bulundukları yerden sabit maliyetlere katlanmadan, müşterinin ayağına gitmeden tüm dünya ülkelerindeki tüketici kitlesine ulaşmalarını sağlamaktır.”
Trabzon’da e-ticaret konferansına dikkat çeken Ahmet Hamdi Gürdoğan, e-ticaretin bir tercih değil zorunluluk haline geldiğini vurgulayarak, “Bu salonda bulunan e-ticarete gönül vermiş herkesten bir ricam var; lütfen mikro ölçekte ya da şirket düzeyinde fark etmeksizin sınır ötesi e-ticareti benimseyin, ülkemize ve bölgemize döviz kazandırmanın en etkin yollarından birinin sınır ötesi e-ticaret olduğunu aklınızın bir köşesinde bulundurun. Çok hızlı değişen ve gelişen bu ekosistemin içinde muhakkak yerinizi alın.” diye konuştu.
Trabzon’da e-ticaret konferansı programı
WORLDEF E-Ticaret Vakfı tarafından düzenlenen Trabzon’da E-Ticaret Eğitim Konferansı’nda iki gün boyunca e-ticaret, sınır ötesi e-ticaret, e-ticarette yazılım altyapısı, lojistik, entegrasyon sistemleri, dijital pazarlama ve markalaşma konularında eğitimler veriliyor. Sektör profesyonellerini ve girişimcileri bir araya getiren etkinlikte katılımcılar e-ticaretin günümüzdeki ve gelecekteki rolü hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Ayrıca, Trabzon’da e-ticaret ve e-ihracat konusunda stratejik öneriler sunuldu.
Konferansta, alanında uzman eğitmenlerin derinlemesine sunumları, e-ticaret niş konuları, e-ticaret trendleri ve stratejilere odaklanan interaktif atölye çalışmaları, uygulamalı ve etkileşimli grup oturumları, e-ticaret profesyonelleri ile networking fırsatları gibi geniş bir imkan sunuldu. Konferansta, niş konularda uzmanlaşmayı hedefleyen girişimciler, şirket liderleri, pazarlama profesyonelleri, sektördeki en son yenilikleri ve stratejileri öğrenerek kariyerlerini ileriye taşımak isteyenler yer aldı.