Ara
Close this search box.

Shopify Markets, yeni bir küresel ticaret merkezi haline geldi

Shopify Markets
Shopify Markets

Shopify Markets, uluslararası ticaretin karmaşıklığını ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Bağımsız satıcıların dünyanın birçok ülkesindeki tüketicilere satış yapma imkanı veriyor. Küresel e-ticaret 2020 yılında rekor bir yıl geçirdi; satışlar yüzde 25,7 artarak 4,2 trilyon dolara ulaştı. Bu satışların birçoğu sınır ötesi gerçekleşti. 2022 yılına kadar, ABD’deki her dört alıcıdan birinin, yabancı bir ülkedeki bir satıcıdan ürün alacağı tahmin ediliyor.

Shopify, “varsayılan olarak global” haline geldi

Shopify, uluslararası alan adları ve çoklu para birimi gibi çözümleri ile satıcılar sınır ötesi ticareti güçlendiriyor. 2020’de satıcıların sadece sınır ötesi satışlardan 20 milyar dolar üretmesini sağladı. Ancak uluslararası ticaret iştahını giderek artırıyor. Temmuz 2021’de Shopify mağazalarına gelen tüm trafiğin yüzde 27’den fazlası, uluslararası alıcılardan geldi.

Satıcılar için kendi ülkelerinin dışında satış yapmak hala göz korkutucu olabiliyor. Para birimi dönüştürme, dil yerelleştirme, yerel ödeme yöntemleri sağlama, gümrük vergileri ve ithalat vergileri gibi karmaşıklıkların tümü, uluslararası düzeyde etkin satış yapmanın önünde engel teşkil edebiliyor. Bunu sorunları çözen Shopify, “varsayılan olarak global” haline geldi. Bu açıdan Shopify Markets, satıcıların küresel ticareti yönetmesi için gereken tüm araçlara sahip merkezi bir sistem olarak kullanılıyor.

“Satıcıların küresel hedeflerini gerçeğe dönüştürüyoruz”

Shopify, farklı büyüklüklerdeki satıcıların küresel fırsattan yararlanmalarını kolaylaştırmak için sınır ötesi yeteneklerini merkezileştiriyor ve geliştiriyor. Artık satıcılar, tek bir Shopify mağazasından uluslararası pazarları belirlemek, kurmak, başlatmak ve optimize etmek için Shopify Markets’ı kullanabiliyor.

Shopify Başkanı Harley Finkelstein, “Perakendenin geleceğinde perakende olduğuna inanıyoruz. Shopify Markets ile büyüklük veya bütçe ne olursa olsun satıcıların küresel hedeflerini gerçeğe dönüştürmelerini daha da kolaylaştırıyoruz.” dedi.

Shopify Markets ile satıcılar neler yapabilir?

Yeni pazarlar: Satıcılar, sadece birkaç tıklama ile yeni pazarları etkinleştirebilir ve işlerini daha fazla küresel müşteriye açabilir. Satıcılar, daha sonra tüm işletmelerinin birleşik görünümü için bu pazarları merkezi bir gösterge panosundan yönetebilir.

Pazara özel deneyim: Yerelleştirilmiş dillere ve para birimlerine sahip vitrinler için dönüşüm oranlarının sırasıyla 1,13 kat ve 1,40 kat daha yüksek olduğu görüldü. Shopify Markets, bölgelerdeki müşterilere anlamlı deneyimler sunmak için satıcıların bazı araçları özelleştirmesini sağlıyor. Bu araçlar şunlardır;

  • Yerel para birimleri ve ödeme yöntemleri
  • Piyasaya göre fiyatlandırma
  • Fiyat yuvarlama kuralları
  • Pazar başına ürün bulunabilirlik
  • Yerel diller
  • Otomatik SEO optimizasyonlu yerel alan adları
  • Alıcı ülkeye göre doğru para birimini ve dili otomatik olarak gösterme
  • Ürün teslimatındaki sürpriz maliyetleri ortadan kaldırmak için alıcı adına gümrük vergileri ve ithalat vergileri (satıcılar artık bu ücretleri ödeme sırasında hesaplayabilir)

Akıllı ayarlarla sınır ötesi operasyon optimizasyonu: Shopify’ın sunduğu içgörüler, Shopify’ın dünya genelindeki 1,7 milyondan fazla satıcısından alınan toplu verilere dayanıyor. Böylece satıcıların yeni bir bölgede nerede, ne zaman ve nasıl en etkili şekilde satış yapabilecekleri belirlenebiliyor. Akıllı ayarlar; özel bir küresel operasyon ekibine ihtiyaç duymadan otomatik olarak optimize edilebiliyor. Örneğin; satıcıların her pazarda en popüler yerel ödeme yöntemlerini takip etmeleri gerekmiyor. Shopify, neyin en iyi dönüşüm sağladığını biliyor ve ödeme sırasında otomatik olarak en iyi ödeme yöntemleri gösteriliyor.

Merkezi küresel yönetim platformu: Satıcılar, tek bir mağazadan sorunsuz bir şekilde yerelleştirilmiş vitrinler oluşturabiliyor. Bu da ister pazar ister her pazarda özel tüketici deneyimleri ile tüm sınır ötesi ticareti Shopify yöneticisinde tek bir yerden yönetebilecekleri anlamına geliyor. Hollanda gibi bir ülke veya tüm Avrupa gibi bir bölge fark etmiyor. Satıcılar, Shopify’ın merkezi ticaret platformu sayesinde tüm işletmelerinin birleşik bir görünümüne sahip olabiliyor. Ayrıca, işlerinin hem yurt içi hem de uluslararası etkinleştirilmiş pazarlarda nasıl performans gösterdiğini izleyebiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds