Ara
Close this search box.

ShipEntegra: Şirketleri e-ihracata entegre eden platform

ShipEntegra

ShipEntegra Kurucusu ve CEO’su Ali Ceylan, yazılımcı olarak başladığı kariyerine ShipEntegra’da devam ediyor. Kurucusu olduğu platform, e-ihracatı kolaylaştırıyor. Bu yüzden “E-ihracatın kolayı var” sloganı seçilmiş. Global pazaryerleri entegrasyonlarından IOSS koduna kadar e-ihracat özelinde birçok hizmet sunan ShipEntegra, dünyanın her ülkesindeki partnerleri ile global çapta hizmet veriyor. Şirketin İstanbul ve Amerika’da deposu. Türkiye’de hızlı bir şubeleşme sürecine giren ShipEntegra, e-ihracatın önündeki engelleri kaldırmak için yazılımsal geliştirmeler ve partnerlik yapıyor.

Peki, ShipEntegra e-ihracat firmalarına neler vaat ediyor? Şirketler neden ShipEntegra’yı seçmeli? Hangi entegrasyonlar sunuluyor? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını röportajda bulabilirsiniz! ShipEntegra Kurucusu ve CEO’su Ali Ceylan, ShipEntegra’nın hikayesini ve e-ihracatta kritik süreçleri WORLDEF Magazine’e anlattı.

ShipEntegra fikri nasıl doğdu?

Ali Ceylan, başlıktaki sorunun cevabına, “Global pazaryerlerini tanımaya ve onlarla ilgili çalışmalar yapmaya başladıktan sonra Türk satıcılarının bu alanda yaşadığı eksiklikleri gözlemledim.” sözleri ile başladı. Bu eksiklikleri tamamlayarak Türkiye’de e-ihracatın ilerlemesi için çalışmalara başladıklarını belirten Ceylan, şöyle devam etti: “İki yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından ShipEntegra doğdu. Lojistik ayağımızın temeli olan Kargomix ile başladığımız bu yolculuğa yazılımı da dahil ederek ShipEntegra’yı kurduk. Müşterilerimizin talepleri ve çalışanlarımızın fikirleri doğrultusunda birçok yenilikler yaptık ve hizmet ağımızı genişlettik.”

Ceylan, ShipEntegra’nın amacını şöyle anlattı; “Minimum zamanda maksimum verimi sunarak, kullanıcılarımızın satışlarına odaklanabilecekleri bir yapı içerisinde işlerini kolaylaştırma, en temel amacımızdır. Bu noktada yazılım, lojistik ve fatura işlemlerinden mikro ihracata kadar e-ihracatın her alanında entegrasyonlar yapıp, en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Çok dinamik bir sektörde hizmet verdiklerine vurgu yapan Ali Ceylan, “Şu anki gelişim haritamız; hızlı manevra ile kalıcı çözümler sunmak. ShipEntegra olarak hedefimiz sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok alanında edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda e-ihracatı kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak. Bu yolculukta ilk adımımız Ukrayna.” sözlerini kaydetti.

ShipEntegra Kurucusu ve CEO’su Ali Ceylan’ın kariyeri

ShipEntegra
ShipEntegra Kurucusu Ali Ceylan

Ali Ceylan, dijitalleşen dünyada kariyerine bir yazılımcı olarak başladı. Üniversite hayatı boyunca sürekli dinamik bir yapının içinde kalmaya ve kendini geliştirmeye özen gösterdi. Cardtek firmasında yazılım uzmanı olarak görevi aldı; kredi kartı ve güvenlik sistemleri üzerine çalıştı. Amerika’da bulunan DBH Online Sales LLC firması bünyesinde e-ticaret yazılım geliştiricisi olarak bir buçuk yıl global pazaryerlerini keşif imkanı buldu. eBay ve Amazon gibi platformlarda satış yapan bir firmanın ürün listeleme işlemini ve lojistik süreçlerini hızlandıran projeler ile e-ihracat ekosistemine giriş yaptı. Kargomix bu alanda ilk adımını attı; ShipEntegra ile bütünü oluşturdu!

“E-ihracatın önündeki bariyerleri yıkmak için partnerlik yapıyoruz”

Ceylan, şirketin e-ihracat firmalarına sunduğu hizmetler hakkında şu bilgileri paylaştı; “ShipEntegra sadece A’dan B’ye ürün gönderimi yapan bir lojistik firması değildir. E-ihracatın her alanında aktif olarak faaliyet gösteriyoruz. E-ihracatın önündeki tüm bariyerleri yıkmak için yazılımsal geliştirmeler ve partnerlikler yapıyoruz. ShipEntegra olarak yerli satıcılarımıza e-ihracatın her alanında destek veriyor ve global pazaryerlerinde rekabetçi fiyatlarla satış yapmaya teşvik ediyoruz. Bunu yaparken de ödeme yöntemleri ve e-arşiv fatura süreçleri gibi konularda da büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Ayrıca, sosyal medyalarımızda, bloglarımızda ve videolarımızda da güncel ve yenilikçi bilgiler sunarak, e-ihracat alanında çalışan veya yeni çalışmaya başlayacak bireylere yol gösteriyoruz.”

ShipEntegra entegrasyonları sayesinde kullanıcıların, mağazalardan gelen siparişleri tek bir ekranda yönettiğini; böylece karışıklığın ve zaman kaybının önüne geçildiğini vurgulayan Ali Ceylan, “Rekabetçi navlun fiyatlarıyla lojistik desteği sunuyoruz. 220’den fazla ülkeye ekspres hava taşımacılığı hizmeti sağlıyoruz. Aslında ShipEntegra ile çalışan bir firma, tüm global kargo firmaları ile tek bir anlaşma üzerinden çalışabilir. Yaptığımız anlaşmalar sayesinde hem dünyada hem de yerelde en büyük firmaları tek bir çatı altında topluyor ve ona göre aksiyon alıyoruz. Ayrıca, verdiğimiz hizmetlerden sadece şirketi olanlar değil bireysel satış yapanlar da ücretsiz olarak yararlanabiliyor.” sözlerini kaydetti.

“Lojistik alanında yaptığımız entegrasyonların yanı sıra pazaryerleri ile olan entegrasyonlarımız konusunda da oldukça hassas bir şekilde ilerliyoruz.” diyen Ceylan, “Pazaryerlerini yakından takip ediyor, kurallarını araştırıyor ve ekranlarımızı bunlara göre düzenliyoruz ve özelleştirmeler yapıyoruz. Muhasebesel süreçlerde fatura oluşturma ile ilgili sunduğumuz e-fatura çözümleri ile sürdürebilir çözümlerden faydalanmış oluyorlar. Aynı zamanda ETGB Beyannamesi görüntülerine ShipEntegra paneli üzerinden ulaşabiliyor ve KDV iade süreçlerini kısaltabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

ShipEntegra hangi hizmetleri veriyor?

Ali Ceylan, “Bir firma size e-ihracat için başvurduğunda nasıl bir hizmet alıyor, hangi avantajları elde ediyor?” sorusuna şu cevabı verdi; “ShipEntegra, e-ihracat alanındaki kullanıcılarımızın işlerini çok daha rahat bir şekilde yapabilmeleri adına kullanıcı dostu olarak tasarlandı. Kullanıcı, ücretsiz üye olduktan sonra ister mağazasını entegre edebilir isterse manuel olarak sipariş yönetimini gerçekleştirebilir. Gönderilerini oluşturmadan önce eğer entegrasyonu varsa otomatik olarak çekilen alıcı bilgileriyle ShipEntegra etiketini oluşturup, paketinin üzerine yapıştırması gerekiyor. Operasyon merkezimize gönderilerini kendi getirebilirler, tarafımızdan kurye talebinde bulunabilirler ya da yurt içi kargo firmaları ile anlaşma kodlarımızı kullanarak, alıcı ödemeli bir şekilde tarafımıza ulaştırabilirler.”

ShipEntegra’nın operasyon merkezine gelen paketlerin arka planda çalışan yapay zeka sayesinde paketin gideceği ülkeye bağlı olarak en hızlı, güvenli ve uygun fiyatlı kargo firması seçilerek, çıkışlarının sağlandığını anlatan Ceylan, “Edindiğimiz tecrübeler sayesinde gönderilerin gümrük süreçlerini yönetiyor ve alıcılarına hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlıyoruz. Öncelikle bireysel satıcılar için kargo yönetimi göz korkutucu bir hal alabiliyor. Entegrasyonu sağladıkları zaman her şey otomatik gerçekleşiyor ve takip numarası hızlıca pazaryerine bildiriliyor. Hızlı kargo teslimatı ile mağaza performanslarını kolayca arttırabiliyorlar.” diye konuştu.

Ceylan, şöyle devam etti: “Birden fazla mağazası olan müşteriler, sipariş yönetimi aşamasında ShipEntegra panelleri ile gelen siparişleri ayrı pencerelerden kontrol etmek yerine tek panelde hızlıca gönderime hazır hale getiriyorlar. Paketleri ile ilgili süreçler, satış sonrası destek ekibimiz tarafından özenle takip ediliyor, müşteri hizmetlerimiz ile sorularına veya sorunlarına hızlıca çözüm bulabiliyorlar. Mikro ihracat kapsamında yapılan gönderiler için ShipEntegra’da özelleşmiş ekranlar mevcut, kolayca ETGB’lerini alıp bir takım ayrıcalıklardan kolayca faydalanabiliyorlar.”

Ali Ceylan’ın verdiği bilgilere göre, Amerika’da bulunan depo sayesinde geri iade süreçlerinde kullanıcılara destek sağlanıyor. Örneğin; ShipEntegra ile alıcısına gönderilmiş ancak alıcı tarafından beğenilmemiş ve satıcıya geri gönderilmek istenen bir ürünü Amerika’da bulunan depo, satışı yapılıncaya kadar muhafaza edebiliyor. Bunun yanı sıra Kayseri, Ankara ve İzmir’de bulunan şubeler sayesinde bu illerdeki kullanıcıların gönderileri kapılarından teslim alınıyor ve direkt olarak yurt dışına gönderimi gerçekleştiriliyor.

ShipEntegra entegrasyonunun özellikleri

Ali Ceylan, ShipEntegra entegrasyonunun özellikleri hakkında da şu bilgileri verdi; “Entegrasyonumuz aracılığıyla verilen hizmetleri gelen bilgiler otomatik olarak ilgili alanlarla eşleşerek, oluşabilecek herhangi bir manuel hatanın önüne geçiliyor. Aynı şekilde ShipEntegra tarafından verilen takip numaraları da otomatik olarak pazaryerlerine bildiriliyor. Bunların hepsi saniyeler içerisinde gerçekleştiriliyor.

Entegrasyonlar ile zaman tasarrufu ve minimum hata politikası izliyoruz. Büyük işletmeler birçok pazaryerinde mağaza sahibi oldukları için siparişlerin takibini kolayca yapabiliyorlar. Ayrıca, mikro ihracat kapsamında gönderim yapan kullanıcılarımızın e-arşiv faturalarını hızlı bir şekilde hazırlayabilmeleri adına çeşitli entegrasyonlarımız ve kolaylaştırılmış ekranlarımız bulunuyor. Bu sayede kullanıcılarımız, tek tıkla tek panel üzerinden e-arşiv faturalarını hazırlayabilir ve ETGB’li gönderim yapabilir.”

“Entegrasyonlarımızı güncelledik, IOSS hizmeti vermeye başladık”

ShipEntegra CEO’su, 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren AB KDV kanunundaki değişiklikleri hatırlatarak, “Bu değişiklikler ile birlikte IOSS numarası hayatımıza girdi. Bu durum e-ihracat alanında çalışan insanları oldukça endişelendirdi; ancak bizler kullanıcılarımızın bu konuda endişelenmemesi ve herhangi bir sorun yaşamaması adına entegrasyonlarımızı güncelledik ve kendimiz de IOSS hizmeti vermeye başladık. Pazaryerleri zaten kendi IOSS numarasını kullanıcıları ile paylaşıyor.

Bu noktada kullanıcıların her gönderide IOSS numarası girmesine gerek kalmayacak şekilde bir entegrasyon geliştirdik. Bu entegrasyon ile birlikte IOSS numarasının yanlış yazılma gibi problemleri ortadan kaldırdık. Kendi internet sitesi üzerinden satış yapan kullanıcılarımız içinde de IOSS hizmeti veriyoruz. Bu hizmetten kullanıcılar ister bireysel ister kurumsal şekilde yararlanabiliyor.”

ShipEntegra hangi entegrasyonları sunuyor?

  • Kargo: ShipEntegra; UPS, TNT, FedEx gibi global kargo firmaları ile entegrasyonlar sunuyor. Bu entegrasyonlar sayesinde kullanıcıların gönderileri hızlı, güvenli ve uygun fiyatlarla alıcılara teslim ediliyor.
  • Global pazaryerleri: Kargo firmalarının yanı sıra global pazara hakim tüm marketplace’ler ile entegrasyonlar da mevcut. Amazon, AliExpress, Etsy, eBay, Shopify, Magento, Woocommerce, Prestashop, Wix, Wish, Opencart ve Walmart ile entegrasyon sağlanıyor.
  • Mikro ihracat: Mikro ihracat kapsamında gönderim yapan kullanıcıların e-arşiv faturalarını daha hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabilmeleri adına QNB FinansBank ve Paraşüt ile entegrasyonlar bulunuyor.
  • Ödeme: Ödeme yöntemleri konusunda ise, Paypal ile entegrasyon mevcut.

ShipEntegra’nın entegrasyonlarının müşterilerin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda giderek artıyor. Mevcut entegrasyonlar da taleplere göre geliştiriliyor.

İstanbul ve Amerika depolarında fulfillment hizmeti

Ali Ceylan, fulfillment ve Amazon FBA hizmetlerini de anlattı. Buna göre, şirket, İstanbul ve Amerika depolarında fulfillment hizmeti sağlıyor. Kısa ve uzun vadede konteyner, palet, kutu ve ürün bazlı depolama talepleri karşılanıyor. Kullanıcıların isteği üzerine depolama süresi boyunca her zaman ürün sayımı ve kalite kontrolü sağlanıyor. Ceylan, fulfillment sürecini nasıl ilerlediğini şu sözlerle anlattı:

“Hizmetimizi kullanmak isteyen satıcıların, online pazaryerlerinde bulunan mağazalarını ShipEntegra ile entegre ettikten sonra tedarikçilerine sipariş verirken alıcı kısmına ‘ShipEntegra Fulfillment Center’ adresini girmeleri gerekiyor. ShipEntegra Fulfillment özelinde hazırlanmış ekranları üzerinden siparişlerini takip edebiliyorlar. Operasyon merkezine gelen paketler hasar tespiti yapılarak kullanıcının görsel onayına sunuluyor ve aynı gün içerisinde onay gelmesi durumunda proforması hazırlanarak, gönderime hazır hale getiriliyor.”

Amazon FBA kapsamında gönderim yapan kullanıcıların paketlerinin Amazon’un kurallarına göre hazırlanarak gönderildiğine işaret eden Ceylan, “Aynı zamanda uygun formatta evrakları da kullanıcılarımız adına hazırlıyoruz. Amazon’un gümrük süreçlerinde talep ettiği şekilde ürünlerin çıkışını sağlıyoruz ve çok hızlı bir şekilde transferini gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

ShipEntegra, ilk şubesini 2020 yılında Kayseri’de açtı. 2021 yılında önce Ankara ve sonra İzmir’de şubeler açıldı. 2021 yılının sonuna kadar yurt içinde kilit noktalarda iki şube daha açmayı planlayan şirket, eylül ayında yeni projeler için Ukrayna ile temasa başladı. Şirket, başta İngiltere olmak üzere dünyanın her ülkesinde çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

“Hizmet vermediğimiz ülke yok”

ShipEntegra, e-ihracat ve mikro ihracat firmaları için 220’den fazla ülkeye hizmet veriyor. “Hizmet vermediğimiz bir ülke yok.” diyen Ali Ceylan, şu bilgileri verdi: “Sadece Rusya’da şahıstan şahsa gönderim yapılamadığı için bu ülkeye gönderim yapmıyoruz. Şirketten şirkete gönderimlerimiz ekspres servis kapsamında yapılıyor. Amerika’da ise, ekspres servisin yanı sıra 500 gram altı gönderiler için ekonomik servisimiz bulunuyor.”

Ali Ceylan, e-ihracat yapmak isteyen firmalara şu önerilerde bulundu: “Hangi pazaryeri ile başlayacaklarına karar vermeden önce ürün analizlerini ve maliyet hesaplarını iyi yapmalı ve trendleri mutlaka takip etmeliler. Bu aşamadan sonra geriye en önemli iki etken kalıyor: Kargo masraflarını minimum seviyede tutmak ve ürünün güvenilir teslimatını maksimum seviyede tutmak. ShipEntegra ile ‘e-ihracatın kolayı var’ diyoruz ve insanları e-ihracata başlamaları için teşvik ediyoruz.”

Ali Ceylan kimdir?

ShipEntegra

Ali Ceylan, 1990 yılında Antalya doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Antalya’da tamamladı. Üniversite için İstanbul’a geldi. Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği okurken aynı zamanda Mekatronik Mühendisliğinde çift anadal yaptı; 2014 yılında mezun oldu. Bu süreçte çeşitli projelerde, etkinliklerde ve kulüplerde aktif olarak yer aldı. Zorunlu ve gönüllü stajlarını çoğunlukla yurt dışı menşeli firmalarda yaptı. Böylece global pazarlara erken yaşlarda adım atmış oldu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds