Ara
Close this search box.

PayPal nedir, nasıl açılır?

PayPal

PayPal

PayPal, 1998 yılından bu yana tüketicilere online alışveriş yapmak ve para gönderip almak için alternatif yollar sunuyor. PayPal, kredi kartı yerine banka hesabıyla çevrimiçi online ödeme yapmanızı sağlar ve ödeme bilgilerinizi satıcılardan gizli tutar. Ayrıca, para göndermeyi kolay ve çoğu durumda ücretsiz hale getirir. PayPal, kullanılan ülkelerde esasen çekleri ve maliyetli banka havalesi hizmetlerini nispeten geçersiz hale getirmiştir.

PayPal nedir?

PayPal, online para göndermenin ve talep etmenin kolay ve hızlı bir yoludur. Ailenize, arkadaşlarınıza, online mağazalara para aktarabilirsiniz. Ailenize veya arkadaşlarınıza para göndermek için ihtiyacınız olan tek şey alıcının e-posta adresidir. Kredi kartınızı veya banka hesabınızı PayPal hesabınızla kaydederek “Para Gönder” ve “İste” seçeneğini kullanarak ödeme gönderebilirsiniz. Para, alıcının hesabına yatırılacaktır ve daha sonra bir banka hesabına aktarılabilir veya ödeme yapmak için kullanılabilir.

PayPal ne işe yarar?

Online alışveriş yapıyorsanız ve satıcının web sitesinde “PayPal” logosu görüyorsanız, PayPal kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Ödeme sırasında PayPal‘ı seçmeniz yeterlidir. Hesabınıza giriş yapmanız ve ödemeyi onaylamanız istenecektir. Finansal bilgileriniz hiçbir zaman satıcılara veya online mağazalara görünmeyecektir.

PayPal’da internetten para almak için herkes e-posta adresinizi kullanarak size para gönderebilir. E-posta adresiniz kişisel PayPal hesabınıza bağlıdır. Bir ödeme aldığınızda bir e-posta bildirimi alacaksınız ve ödeme hesabınızda gösterilecektir. PayPal’ı ödeme seçeneği olarak sunan online mağazalar, PayPal logosunu web sitelerinde yayınlayabilir. PayPal‘ı ödeme seçeneği olarak sunmanın, “Şimdi Öde” ve “Alışveriş Sepeti” gibi çeşitli yolları vardır.

PayPal aracılığıyla bir ödeme alırsanız, size e-posta ile bir bildirim gönderilir. Para, PayPal bakiyenize yatırılacaktır. Parayı banka hesabınıza aktarabilir veya kendiniz ödeme yapmak için kullanabilirsiniz.

PayPal ücretli mi?

PayPal hesabı açmak ücretsizdir. Yaptığınız ödemeye bağlı olarak ücretler tahsil edilecektir:

Kişisel ödemeler: Bu ödemeleri göndermek için PayPal bakiyenizi veya banka hesabınızı kullanmanız koşuluyla arkadaşlarınıza ve ailenize yapılan ödemeler ücretsizdir. Kredi kartınızı kullanırsanız, alıcıdan ilgili ücretler tahsil edilecektir. Ancak gönderici olarak bu ücretleri ödeyeceğinizi belirtebilirsiniz.

Ticari ödemeler: Bir ürün satın alırsanız, alıcıdan (satıcıdan) ilgili ücretler alınır. Bu ücretler, herhangi bir PayPal hesabının altındaki “Ücretler” alanında görülebilir.

PayPal ücretleri için tıklayın!

PayPal Türkiye’de nasıl kullanılabilir?

PayPal, 2016 Haziran ayı itibariyle Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırdı. Şirket, Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığı lisans başvurusu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından reddedilince faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Bu sebeple Türkiye’deki firmalar veya bireysel kişiler doğrudan PayPal kullanamıyor.

Türkiye’den PayPal kullanmak isteyen şirketlerin öncelikle yurt dışında şirket kurulumu yapması gerekiyor. Kurulan şirketin bilgileri ile açılan PayPal hesabını Türkiye’den sanal serverlar aracılığı ile yönetmek mümkündür. Ancak PayPal hesabı açmak işlemlerin bittiği anlamına gelmiyor.

PayPal, Türkiye’de faaliyet göstermediği için PayPal hesabına gelen parayı Türkiye’deki banka hesabınıza direkt olarak aktaramıyorsunuz. Bu kısımda yine yurt dışında bir banka hesabına ihtiyaç duyuluyor. Bu banka hesabından Türkiye’deki banka hesabına transfer yapılabiliyor.

PayPal nasıl açılır?

PayPal’da iki çeşit hesap türü bulunuyor. PayPal bireysel hesap aracılığı ile herhangi birine para gönderilebilir, herhangi bir kişiden para talep edilebilir, pazaryerlerinde alışveriş yapılabilir. PayPal Business hesabı ise şirket bazında ödeme almak ve belirli pazaryerlerinde gerçekleşen satışların ücretlerini PayPal hesabınıza aktarmak için kullanılır.

PayPal Business hesabı nasıl açılır?

PayPal Business hesabına kaydolmadan önce güncel ve doğru kimlik bilgilerine sahip olmak gerekiyor. Şirketin kayıtlı olduğu ülkeye göre değişmekle birlikte işletme tescil bilgilerine, işletme ruhsatına ve yasal temsilcinin kimlik belgesine ihtiyaç olmaktadır.

  • Kayıt: Şirket hangi ülkede ise, ilgili PayPal domainine ulaşmak gerekiyor. Örneğin; şirket İngiltere’de ise Google’a “PayPal UK” şeklinde arama yaparak, çıkan ilgili PayPal sayfasında “Sign Up butonundan üyelik işlemi başlatmak gerekiyor. E-posta ile birlikte şifre belirleyerek kayıt işlemi yapılmalıdır.
  • Şirket bilgileri: PayPal Business hesabı açmak için bir sonraki aşamada işletme sahibi adı, soyadı, şirketin adı, şirketin telefon numarası, şirket adresi gibi şirkete ait bilgiler talep ediliyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bilgileri girerken yasal belgelerde yazıldığı şekilde bilgi girişi yapmaktır. Örneğin; şirket adı şirket belgelerinde yazıldığı gibi aynen yazılmalıdır.
  • Şirket türü: Şirket için PayPal hesabı açmak için bir sonraki adım, şirket türünü seçmektir. Limited, anonim veya şahıs şirketi gibi seçeneklerden biri seçilerek devam edilir. Ayrıca, şirketi daha iyi tanımlamak için hizmet verdiği sektörü de belirtmek gerekir. Opsiyonel olarak firmanın web sitesi linki de talep edilir.
  • Diğer bilgiler: Bir sonraki aşamada ikametgâh bilgileri, kimlik bilgileri ve mobil telefon numarası talep ediliyor.
  • Şirket gelirleri: PayPal hesabı açmak için bir sonraki aşamada şu soru sorulur; “2020’de şirketiniz, brüt gelirininin yüzde 50’sini veya daha fazlasını temettüler, faizler, kiralar, telifler veya benzer kaynaklardan mı elde etti?” Ayrıca, yine yasal gereklilikleri kontrol etmek adına “Kuruluşunuzun varlıklarının yüzde 50’si veya daha fazlası gayrimenkulde, banka hesaplarında, hisse senetlerinde, hisse senetlerinde, tahvillerinde, fikri mülkiyette veya benzeri gelir getirici yatırımlarda mı tutuluyor?” sorusu yöneltilir.
  • Hissedarların kimlik bilgileri: PayPal Business hesabı açmak için sonraki aşamada şirket yetkililerinin ve yüzde 25’ten fazla hissesi olan kişilerin kimlik bilgileri talep edilir.

PayPal nasıl kullanılır?

Bu aşamadan sonra PayPal Business hesabı açılmış olur! Artık panel üzerindeki “Send Money” sekmesinden bir başka PayPal kullanıcısına para gönderebilir veya “Request Money” sekmesinden para talep edebilirsiniz. PayPal’daki tüm para transferinizin raporunu elde edebilir, istediğiniz para biriminde ödeme alabilirsiniz. Ayrıca, PayPal panelinde paranızı farklı para birimlerine çevirebilirsiniz.

İşletmenizin yaptığı satışlardan gelen paraların kişisel banka hesabınıza aktarılabilmesi için bir banka hesabı eklemelisiniz. Bunu da “Pay&Get Paid” sekmesindeki “Bank Accounts and Cards” sekmesinden hesabınızın bilgilerini eklemeniz gerekiyor. “Add Bank Account” sekmesinden yurt dışındaki banka hesabınızın şube kodunu, hesap numaranızı girmelisiniz. Burada dikkat edilmesi gereken şey, banka hesabınızın birebir aynı isimle şirketiniz adına açılmış olmasıdır.

Banka bilgilerinizi girdikten sonra PayPal banka hesabınıza 0,01£ gönderir. Bu işlemin detaylarında da 4 haneli bir doğrulama kodu bulunur. PayPal bu kodu “Bank Accounts and Cards” sekmesinden banka hesabınızı onaylarken sizden talep edecektir. Bütün bu işlemlerden sonra artık PayPal kullanmaya hazırsınız!

Uluslararası geçerliliği ve bilinirliği en yüksek online ödeme yöntemi PayPal ile dönüşüm oranlarınızı arttırın!

  • Güvenlik: KYC (Know Your Customer) süreçleri ile hem satıcılara hem müşterilere aşamalı bir güvenlik sunan PayPal ile ödeme alırken müşterilerinizin karar mekanizmasını hızlandırın.
  • Milyonlarca müşteri: Dünyanın 190 ülkesinden 90 milyonun üzerinde kullanıcısı ile müşteri sayısını her geçen gün daha da arttıran PayPal ile daha fazla ödeme alın.
  • Faturalama: Aldığınız ödemeleri ve işlemlerinizi PayPal hesabınız üzerinden aracı bir yazılıma ihtiyaç duymadan faturalandırın.
  • Pazaryerleri: Bir PayPal Business hesabı sahibi olarak eBay, Etsy, Swappa, E-junkie gibi pazaryerlerinde satış yapmak için hesap açabilir ve PayPal‘ı birincil ödeme yöntemi olarak kullanabilirsiniz.
  • Entegrasyon: PayPal‘ın hemen hemen her altyapıya uygun entegrasyon çözümleri ile PayPal’ı websitenize kolayca entegre edin ve ödeme almaya başlayın.
  • Marka bilinirliği: Bilinirlik oranı en yüksek online ödeme yöntemi olan ve pazarın %30’luk kısmını elinde tutan PayPal ile aday müşterilerin gerçek müşterilere dönüşme hızını arttırın.

PayPal hesabı için neler yapıyoruz?

  • İhtiyaç analizi: E-ticaret operasyonlarınız ya da e-ihracat hedefleriniz doğrultusunda yapılacak bir check-up ile PayPal ihtiyacınıza yön veriyoruz.
  • İngiltere şirket kurulumu: PayPal Business hesabı almak için en avantajlı ülke konumunda bulunan İngiltere’de şirketinizi kurarak PayPal dünyasına ilk adımı atıyoruz.
  • Yerel adres ve telefon numarası: Şirketinize özel yerel adres ve telefon numarası ile servis sağlayıcılar ve müşterileriniz ile lokalize iletişim kurmanızı sağlıyoruz.
  • Muhasebe ve mali müşavirlik: Sınır ötesi e-ticaretin en büyük soru işaretlerinden biri olan vergi ve mali müşavirlik konularında uluslararası muhasebe hizmetleri sunuyoruz.
  • PayPal ve diğer online ödeme sistemleri: Alışveriş tünelinize giriş yapan her bir müşterinizi özel hissettirecek lokal online ödeme sistemleri ile dönüşüm oranlarınızı arttırıyoruz.
  • Vergi ve transfer optimizasyonu: Gelir vergisi, KDV ve transfer ücretlerini en ideal şartlarda planlayarak tasarruf ortalamalarınızı üst seviyelere taşıyoruz.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI sona erdi!

Global e-ticaret fuarları platformu WORLDEF, Dubai’de görkemli bir etkinliğe imza attı. Dubai CommerCity’de düzenlenen global e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI’ye 82 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI kapılarını açtı!

Körfez bölgesinin en büyük e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI, Dubai CommerCity’de kapılarını açtı! DIEZ Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum’un himayesinde gerçekleştirilen fuarda konuşan WORLDEF

Days
Hours
Minutes
Seconds