Orta Doğu e-ticaret ekosistemi için yeni fırsatlar sunuyor

e-ticaret
Orta Doğu e-ticaret

Orta Doğu e-ticaret pazarı, son dönemde ulaştığı büyüme oranları ile e-ticaret ekosistemine pek çok yeni fırsat sunuyor. Yaşanan pandemi sürecinin etkisi ile beraber satışlar 2021 yılında 4,3 milyar dolardan 69,2 milyar dolara ulaşırken, büyüme oranlarının yakın gelecekte çok daha büyük rakamlara ulaşması bekleniyor.

“Orta Doğu e-ticaret pazarı kilit odak noktalarımız arasında yer alıyor”

E-ticaret platformlarının büyümesi ve başarıya ulaşabilmesi için bulut bilişim kritik bir önem noktasına ulaşırken, yaşanan teknolojik gelişmeler, işletmelerin değişen müşteri taleplerine ayak uydurmak için ihtiyaç duyduğu; ölçeklenebilirlik, hız ve esnekliğe sahip olmasını sağlıyor.

Alibaba Cloud Intelligence Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Phillip Liu, yaptığı açıklamada, dünya çapında 4 milyondan fazla müşteriye hizmet verdiklerini söyledi. Orta Doğu da dâhil olmak üzere gelişmekte olan pazarlardaki altyapı hizmetlerini ikiye katladıklarını ve Orta Doğu e-ticaret pazarının kilit odak noktaları arasında yer aldığını ifade eden Liu, “Çözümlerimiz ve hizmetlerimiz dünyanın en iyi spor etkinlikleri ve eğlence programlarının çoğuna uygulandı ve pandemi sırasında milyonlarca insana başarılı bir şekilde sürükleyici bir deneyim yaşattı. Birleşik Arap Emirlikleri şu anda Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki en gelişmiş e-ticaret pazarı ve 2018 ile 2022 yılları arasında yıllık yüzde 23’lük bir büyüme rakamı ortaya koydu.” dedi.

“Bulut teknolojisi, e-ticaret alanındaki sorunlu noktaları ortadan kaldırıyor”

Covid-19 pandemisinin, birçok insanı ilk kez e-ticareti deneyimlemeye yönlendirdiğini vurgulayan Phillip Liu, online kullanıcılardaki bu artışın azalmasını beklemediklerini belirterek, bulut teknolojisinin, büyük ve küçük işletmeler için özellikle e-ticaret alanındaki sorunlu noktaları ve engelleri ortadan kaldırdığını söyledi.

Yakın dönemde Birleşik Arap Emirlikleri merkezli pazaryeri Tradeling ile sınır ötesi ticareti hızlandırmak ve MENA’da dijital ekonomiyi desteklemek için bir ortaklık anlaşması imzalayan Alibaba Cloud, her iki bölgedeki satıcılar için sorunsuz bir B2B deneyimi yaratmayı ve Tradeling’in tüm müşterileri için akıllı çözümler sağlamayı amaçlıyor.

“MENA’yı güçlü ve uzun vadeli yatırımlar için kilit bir pazar olarak konumlandırmaya kararlıyız”

Geleceğe dair değerlendirmelerde de bulunan Phillip Liu, Orta Doğu e-ticaret pazarının çok geniş fırsatlar barındırdığını vurgulayarak, “Orta Doğu pazarı heyecan verici bir pazar. Bölge; dinamik, yenilikçi ve değişen piyasa koşullarına çok hızlı uyum sağlıyor. Orta Doğu teknolojik olarak dijital dönüşümün meyvelerini toplamaya hazır ve 2022′ yılında yeni hamlelerde bulunarak bölgedeki dijital yeteneklerden yararlanmayı planlıyoruz.” dedi.

Alibaba Cloud’un, 2022 yılında teknik desteğe ihtiyaç duyan işletmeler için dijital kaynaklarından yararlanarak bölgede genişlemeye gideceğini ifade eden Liu,  bölgedeki dijital fırsatların heyecan verici olduğunu ve MENA’yı güçlü ve uzun vadeli yatırımlar için kilit bir pazar olarak konumlandırmaya kararlı olduklarını söyledi.