Global-e’den sınır ötesi e-ticaret için önemli hamle

Global-e
sınır ötesi e-ticaret

İsrail merkezli Global-e, firmalara sınır ötesi operasyonlarında bazı çözümler sunuyor. Global-e, gelişmekte olan markalar ve perakendeciler için sınır ötesi e-ticaret yazılımı sunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Flow Commerce Inc.’i satın almak için kesin bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Satın alma sonrası Global-e’nin teklifleri ve yetenekleri güçlenecek. Ayrıca, şirketin, şu anda hizmetlerini kullanmaya uygun olmayan ek adreslenebilir küçük satıcı pazarına erişmesine izin vermesi bekleniyor.

Yetmiş milyon dolarlık yatırım

Flow’un güçlü API tabanlı teknolojisinden yararlanan Global-e, küçük satıcılara, gelişmekte olan markaların ihtiyaçlarına göre uyarlanmış, hafif bir entegrasyon çabası ve gelişmiş self servis yetenekleri ile kendi sınıfında en iyi çözümleri sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Global-e’nin veri modelleri ve dönüşüm optimizasyonu için yapay zekâ algoritmaları ile yeni kombinasyonlar kurulması bekleniyor.

Global-e’nin, Flow Commerce’i bünyesine kattıktan sonra mevcut uçtan uca üçüncü taraf çözümlerine ek olarak platformdaki daha geniş bir satıcı grubuna belirli sınır ötesi hizmetler sunmak üzere Shopify ile olan ilişkisinin kapsamını genişletmesi düşünülüyor. Köklü markalara hitap eden platform, Shopify’a Global-e hisseleri için yaklaşık 70 milyon dolarlık bir yatırım izni çıkarmayı kabul etti.

“İşbirliğimiz lider bir sınır ötesi çözüm olacak”

Global-e Başkanı ve Kurucu Ortağı Nir Debbi, yaptığı açıklamada, “Platformumuz sınır ötesi ticareti akıllı, basit ve yerelleştirilmiş bir şekilde destekliyor. Bu satın alma, Flow’un en son teknolojisini Global-e’nin sınıfının en iyisi uzmanlığı ve benzersiz veri modelleri ile birleştirerek, küçük ve gelişmekte olan markalara mümkün olan en sofistike ve hafif şekilde hizmet vermemizi sağlayan stratejimizi takip ediyor.” dedi.

Debbi, “Flow’un küçük satıcı çözümü ile büyük kurumsal satıcılar için mevcut pazar lideri çözümümüz birleşecek. Böylece, platformumuz her büyüklükteki satıcı için lider bir sınır ötesi çözüm olacak. Gelişmekte olan markalardan, dünyanın en büyük markalarına kadar kurumsal çözümler sunacağız.” dedi.

“Sınır ötesi e-ticaret pazarı büyümeye devam ediyor”

Flow Kurucu Ortağı ve CEO’su Rob Keve ise, sınır ötesi e-ticaret pazarının büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, “Orta ve büyük markalar için önde gelen sınır ötesi e-ticaret platformu olan Global-e’ye katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Flow teknolojisi, dağıtım hızı ve yönetimi kolay bir sınır ötesi çözümle pek çok gelişmekte olan markaya güç veriyor. Sınır ötesi e-ticaret pazarı büyümeye devam ederken, Global-e’nin ideal bir ortak olduğuna inanıyoruz. Global-e ile güçlerimizi birleştirmemiz, mevcut ticari ortaklarımız için platformumuzu ve çözüm yeteneklerimizi daha da genişletmemizi sağlayacak. Dünya çapında yeni markalara erişimimizi hızlandıracak ve devam eden büyümemizi destekleyecek.” dedi.

Global-e, yaklaşık 425 milyon dolarlık bir temel bedel ve yaklaşık 75 milyon dolara kadar potansiyel ek bedelden oluşan yaklaşık 500 milyon dolarlık bedelle Flow’u satın almayı kabul etti. Flow’un 2021 yılında yaklaşık 20 milyon dolar net gelir elde etmesi bekleniyor.