Ara
Close this search box.

E-ihracatta rekor bekleniyor

e-ihracat
e-ihracat

Kasım kampanyaları, e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminde yeni rekorlara sebep oldu. Bu kampanyalarla birlikte e-ihracat ekosistemine 2,5 milyar dolar hacme ulaşması öngörülüyor.  Perakende ihracatında dijital lojistik hizmetleri sunan Navlungo, kasım ayında 107 bin teklif verdi. 2021 yılı içinde 1,5 milyon teklif veren Navlungo aracılığıyla firmalar Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere İngiltere ve Kanada’ya yoğun ürün gönderimi gerçekleştirdi.

“E-ticaret işlem hacmi 400 milyar TL’yi geçecek”

Teknoloji temelli lojistik operasyon merkezi Navlungo’nun kurucu ortağı İsa Korkmaz, büyük bir ivme yakalayan e-ihracat sektörünün lojistik sektörüne de ciddi katkı sağladığına dikkat çekti. Korkmaz, şunları ifade etti; “Kasım ayında tüm dünyada ve Türkiye’de öne çıkan Alışverişte Bekarlar Günü, Kara Cuma, Siber Pazartesi ve yeni yıl alışverişleri nedeniyle perakende sektöründe büyük bir hareketlilik yaşandı. Kampanya dönemlerinde online ve fiziksel satışların yüzde 100 arttığını söyleyebiliriz. Bu artışın da etkisiyle yıl sonunda e-ticaret sektörünün işlem hacmi 400 milyar TL’yi rahatlıkla geçeceğini öngörüyoruz.”

Navlungo Kurucu Ortağı İsa Korkmaz

İsa Korkmaz, e-ticaret pazaryerleri üzerinden yapılan yurt içi ve yurt dışı satışlarla sektörün yaşadığı ivmenin e-ihracat ile birlikte lojistik sektörüne de katkı sağladığını vurgulayarak, “Pazaryerleri aracılığıyla ürünlerini yurt dışına satan girişimcilerin özellikle kampanya döneminde satış oranları yüzde 80 arttı. Bunun lojistik sektörüne olan etkisi yüzde 120 olarak gerçekleşti.” şeklinde konuştu.

“E-ihracat yapan firma sayısı çok az”

İsa Korkmaz, Türkiye’de üretim yapan firma sayısının fazla olmasına rağmen ürünlerini e-ihracat yoluyla global pazarlara ulaştıran firma sayısının oldukça az olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu;

“Bu durumu ‘firmaların geleneksel yapıları’ ve ‘operasyonel süreçlerden kaynaklanan sorunlar’ olarak ikiye ayırabilmek mümkün. Bunların başında lojistik süreçlerde yaşanan sorunlar, yüksek kargo maliyetleri ve erişim sorunu geliyor. Özellikle Anadolu’daki KOBİ’ler e-ihracata adapte olmakta zorlanıyor. Bu zorluk ve engellerin farkında olduğumuz için Navlungo’yu kurduk. Yurt dışı pazaryeri entegrasyonlarımız sayesinde e-ihracatçılar siparişlerinin kargo süreçlerini tek noktadan yönetebiliyor. Bu yönde özellikle KOBİ’lerin global pazarlara açılabilmesi için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında yakaladığımız işlem hacmi ile bu yılı yüzde 250 büyüme ile kapatmayı planlıyoruz.” dedi.

Navlungo hakkında

Navlungo, 2019 yılında 4 girişimci tarafından kuruldu. Türkiye’nin ilk dijital lojistik firması olarak faaliyet gösteren Navlungo, teknoloji temelli lojistik operasyon merkezi olarak hizmet veriyor. Şirket; lojistik, gümrük ve kargo süreçlerinde her ölçekteki işletmeye kesintisiz hizmet veriyor. Navlungo, platformu üzerinden 3 binin üzerinde rotada yüzlerce taşıyıcıdan alınan teklifleri sunmanın yanı sıra ihtiyaca göre sınıflandırarak 1 dakika içinde satın alınabilir noktaya getiriyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds