Ara
Close this search box.

E-ihracat hakkında merak edilenler

e-ihracat
e-ihracat

E-ticaret, dünyanın neredeyse her bölgesinde büyüdü ve büyümeye devam ediyor. İnsanlar, Covid-19 salgını nedeniyle evlerinde kalınca e-ticaret kanallarına olan ilgi daha da arttı. Teknolojik gelişmeler ile birlikte akıllı telefonlar küresel e-ticaretin büyümesinde büyük bir rol oynadı. Akıllı telefonlar üzerinden yapılan e-ticaret ve e-ihracat işlemleri, kullanıcılar için rutin bir hale geldi.

Bu eğilim, sınır ötesi pazarlarda büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Lojistik ve kargo şirketleri, tüketiciler için farklı teslimat seçenekleri sunuyor. Teslimat kontrolünü elinde bulunduran şirketler, tüketicilere malların ne zaman ve nerede teslim edilebileceği konusunda esneklik sağlıyor.

Peki, sınır ötesi pazarları hedefleyen girişimciler ve işletmeler e-ihracatta nelere dikkat etmelidir. İşte e-ihracat hakkında merak edilen bazı önemli konular…

E-ihracatta karşılaşılan zorluklar nelerdir?

E-ihracatta tüketicilere pazara özgü bir strateji ile yaklaşmak ve hedef müşterileri önceden belirlemek çok önemlidir. Bu stratejiyi uygulamak, tüketicilerin güvenini kazanmayı, satışların ve gelirin artmasını sağlayacaktır.

  • Sınır ötesi vergilendirme

Her ülkenin farklı vergi mevzuatı bulunuyor. Sınır ötesi vergilendirme, malların ya da satışı yapılan ürünlerin maliyetlerinin değişmesine sebep oluyor. Bunun haricinde, ek vergi konusunda netlik sağlanamaması, müşteri deneyimini olumsuz etkiliyor.

  • Tüketiciler için gizli maliyetler

Sınır ötesi vergilendirmeye ek olarak tüketiciler için ekstra maliyetler ortaya çıkabilir. Bu maliyetler, genellikle ödeme şekline bağlı olarak değişir. Dijital ödeme platformu, kartlar ve bankacılık ağları, uluslararası işlemlerde bazen ekstra komisyon alabiliyor. Bu tür ek maliyetlerin sürpriz olmaması için müşteriler önceden bilgilendirilmelidir.

  • Yerel para birimi ve döviz sorunu

Çoğu tüketici, online alışveriş işlemlerinin kendi ülkesinin para birimi ile yapılmasını tercih eder. Döviz oranlarının sabit kalmaması ek ücretlere sebep olur. Satışlarını üst seviyelere çıkarmak isteyen perakendeciler, döviz kuru dönüştürme verimliliğine öncelik vermelidir.

E-ihracat yapmak isteyen işletmeler, yukarıda bahsi geçen zorlukların ziyaretçilerini ve müşterilerini nasıl etkileyeceğini iyi düşünmeli; sınır ötesi e-ticaret stratejilerini buna göre belirlemelidir.

E-ticaret işletmeleri için uluslararası fırsatlar

Sınır ötesi e-ticaret satışlarını artırmak ve uluslararası fırsatları iyi değerlendirmek için sınır ötesi pazar büyüklüğü, fiyatlar ve vergiler hariç aşağıdaki segmentlere de göz atmak gerekir:

  • Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH): Her ülkenin GSYİH’si, tüm mal ve hizmetlerin yıllık olarak parasal ölçümüdür. GSYİH, ülkenin ekonomik performansı hakkında bir fikir oluşmasını sağlayacaktır.
  • Tüketici harcaması: Kişi başına ortalama tüketici harcaması ile tüketicilerin ne kadar harcama yaptığı ve hangi ödeme araçlarını kullandıkları ortaya çıkarılmalıdır.
  • Nüfus: Genel nüfusu yaşa ve coğrafyaya göre anlamak stratejik bir segmenttir. Bu, hedef kitle için çok önemlidir. Ayrıca, demografik bilgiler ile farklı ülkeler hakkında karşılaştırmalar da yapılabilir.
  • Kentsel nüfus: Kentsel nüfusun analiz edilmesi, bu bölgelerden kaynaklanan yüksek teslimat maliyetlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

WORLDEF İle E-İhracata Başlayın!

WORLDEF’in e-ihracat profesyoneli eğitmenleri ile hemen e-ihracata başlayın! “Online E-İhracat Yönetimi Sertifika Programı”, e-ihracat yapmak isteyen firmalar ve girişimcilerin beklentilerine göre kurgulandı. E-ihracat ana pazarlardan global pazaryerlerinde satışa, e-ihracat devlet teşviklerinden online ödeme sistemlerine kadar birçok başlıkta 18 saatlik eğitim programına hemen dahil olun.

Online E-İhracat Yönetimi Eğitimi Sertifika Programı, farklı alanlardaki e-ihracat uygulamalarını ele alarak, KOBİ’lere ve sınır ötesi e-ticaret yapmak isteyen herkese e-ihracat rehberliği ile vizyon kazandırmayı hedefliyor. Katılımcıların e-ihracatın sunduğu fırsatlar konusunda bilinçlendirilmesi, e-ticaret altyapıları, e-ihracat vizyonlarının geliştirilmesi, yurtdışı pazaryerleri ile global bir ağ kurabilmeleri ve globalde satış yapabilmeleri yönünde önemli katkılar sunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds