E-ihracat destekleri globalde başarıya kapı açıyor

e-ihracat

E-com Group Kurucu Ortağı Halil Karakoca, e-ihracat desteklerini worldefvakfi.org için değerlendirdi. Açıklanan yeni destekler ile üreticilerin artık e-ticarete direk olarak giriş yapmalarının kaçınılmaz hale geldiğini vurgulayan Karakoca, tüm üreticilerin e-ticaret ile globale daha rahat açılabileceklerini belirtti.

Halil Karakoca: Üreticiler global pazarlara e-ticaret yoluyla çok daha rahat bir şekilde açılabilecek

E-İhracat Destekleri Hakkında Karar” Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın kapsamı ve etkileri hakkında worldefvakfi.org’e açıklamalarda bulunan E-com Group Kurucu Ortağı Halil Karakoca, üreticilerin e-ticarete direkt geçiş yapmalarının bu kararla beraber kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

Üreticilerin global pazarlara e-ticaret yoluyla çok daha rahat bir şekilde açılabileceklerine dikkat çeken Karakoca, “Özellikle amazon nezdinde sadece üreticilerin tutunduğunu bir döneme girerken özellikle üreticileri destekleyen bu destekler muazzam katkı sağlayacaktır. E-ihracat konsorsiyumu ile artık üreticilerimiz e-ticaret ve e-ihracatın başlamanın kolaylığını yaşayacak.” dedi.

“Kur farklı ile başlangıç maliyetlerinin devlet tarafından destekleniyor olması üretim gücü ile birleşti”

Kur farkında yaşanan artışa da değinen Karakoca, özellikle artan kur farklı ile başlangıç maliyetlerinin devlet tarafından destekleniyor olmasının üretim gücü ile birleşmiş olduğunu ve böylelikle markaların globale açılmasının çok daha kolaylaşmış olacağını söyledi.

Alınan kararlarla beraber firmalara sağlanacak olan rapor desteğinin sektör açısından çok önemli bir gelişme olduğuna vurgu yapan Karakoca, “Uzun yıllardır sunduğumuz sektör ve kategori analiz raporu ile müşterilerimize pazara giriş konularında büyük destek sağlamaktaydık. Bu rapor sayesinde firmalarımıza büyük yatırım gerektiren tutarları planlama ve strateji kurmalarını sağlıyorduk. Fakat bu raporların fiyatlaması ağır gelmekte idi. Artık bu tutarların devletimizce karşılanıyor olması, en çok sevindirici desteklerden biri olduğunu söyleyebilirim.” sözlerini kaydetti.

“Artık daha güçlü markaların bu coğrafyadan çıkacağını hep birlikte göreceğiz”

Amazon özelinde firmaların zorlandığı birçok nokta olduğuna dikkat çeken Karakoca, “Amazon’da pazara giriş desteği, depo masrafları, pazar yeri entegrasyon giderleri, komisyon giderlerinin artık karşılanıyor olması markalarımızın Amazon pazaryerine giriş sağlamasını çok kolaylaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Amazon’a giriş sağlamanın firmalara dünyanın pek çok ülkesinin kapısını açtığının altını çizen Karakoca,” Artık tüm Avrupa, Belçika, İngiltere, Amerika, Kanada, Meksika, Brezilya, Suudi Arabistan, Dubai, Katar, Brezilya, Çin, Japonya, Hindistan, Avustralya, Avusturya, İsveç ülkeleri ile ticaret yapmak daha kolaylaşmış olacak. Artık daha güçlü markaların bu coğrafyadan çıkacağını hep birlikte göreceğiz.” dedi.