Ara
Close this search box.

“Dropshipping için eBay başlangıç olabilir”

Dropshipping, “stoksuz satış” demektir.
Dropshipping, “stoksuz satış” demektir.

Dropshipping, “stoksuz satış” demektir. Bu satış modeli; girişimcilerin envanterlerini, kendileri stoklamak zorunda kalmadan müşterilerine ürün satmalarına olanak tanıyan bir iş modelidir. Dropshipping, bu açıdan perakendeci, alıcı ve tedarikçi arasında bir köprü rolü oynar. Dropshipping Üniversitesi kurucusu Tom Cormier, “eBay’da, yapmanız gereken tek şey doğru ürünleri satmak. Dropshipping’de eBay, başlangıç için çok ideal bir platform.” diyor.

Bu iş modelinin birçok avantajı vardır. Dropshipping analistlerinin açıklamasına göre,  bu model girişimcilerin ürünler üzerinde daha fazla risk almasına olanak tanıyor. Ürünü saklamak için ek bir envantere ihtiyaç olmuyor. Bu sayede perakendeciler farklı ürünler ve ürün serileri ile deneyler yapabiliyor. Perakendeciler, ayrıca, herhangi bir fiziksel mağazaya bağlı değiller. Yani, o pazara sevkiyat yapabilecek bir tedarikçi bulabildikleri sürece dünyadaki herhangi bir pazara ürün satabilirler.

Dropshipping’de kâr marjları düşüktür

Bununla birlikte, bu modelin getirdiği dezavantajlar da var. Örneğin; pazara giriş bariyeri oldukça düşüktür; yani yeterince para biriktiren herkes pazara girebilir. Bu da rekabetin artmasına, ürünlerin ön planda çok olmamasına neden olur. Dropshipping pazarında marjların da çok yüksek olduğu söylenemez. Perakendeci ürünü saklamadığından veya ürüne sahip olmadığından, satış fiyatının bir kısmını tahsil ederek üçüncü tarafa ödeme yapmak zorundadır.

“eCom Tom” olarak da tanınan Tom Cormier, Dropshipping Üniversitesi’nin kurucu ortaklarından biridir.  2016 yılında kimya mühendisliği bölümünden mezun olan Cormier, fazladan para kazanmanın bir yolunu arıyordu. Cormier’in dropshipping yolculuğu eski video oyunlarının yeniden piyasaya çıkmasıyla başladı. Bu akım, cep telefonu satışlarının yükselmesinde de büyük rol oynadı. Bu tecrübe, Tom’u nasıl daha fazla başarılı olabileceği konusunda düşünmeye itti.

Facebook, “Dropshipping’in Vahşi Batısı”

Cormier, 2017 yılının ağustos ayında, dropshipping hakkında online bir kurs satın aldı. Bununla beraber eBay’da ilk mağazasını açtı. Ertesi sabah 11 dolarlık bir iPhone kılıfına 1 dolar kâr ekleyerek ilk satışını yaptı. Cormier, pazar daha kalabalıklaştıkça başarıyı elde etmenin daha zor hale geldiğini söylüyor. 2017’de, dropshipping oldukça yeni bir kavramdı. Bugün, eskisine göre dropshipping konusunda çok daha büyük bir rekabet var.

eBay, Amazon, Shopify gibi platformlarda ürünleri öne çıkarmak pek kolay olmuyor.  Cormier, Facebook’un pazaryerini “Dropshipping’in Vahşi Batısı” olarak adlandırıyor. Cormier, işinden her ay 5 bin dolar kazandığını söylüyor. Bu da yılda 60 bin dolara tekabül ediyor. Dropshipping Üniversitesi’nin kurucu ortağı olarak Cormier, öğrencilere işlerini nasıl başlatacaklarını ve büyüteceklerini öğretiyor.

“İlk 2-3 ay içinde 40 bin dolara kadar kâr edenler var”

Dropshopping satışı başlatmak isteyenler için Cormier, erişimi ve kullanım kolaylığı nedeniyle eBay’de başlamayı öneriyor. Cormier, “eBay’da, yapmanız gereken tek şey doğru ürünleri satmak. Dropshipping’de eBay, başlangıç için çok ideal bir platform.” diyor. Deneyimli dropshopper, “İlk 2-3 ay içinde 40 bin dolara kadar kâr edenler var.” sözlerini kaydediyor.

Dropshipping e-ticaret yolunun ilk adımı olarak da açıklanabilir. Başarılı olan girişimciler, kendi online mağazalarını oluşturmak ve ürünlerini sosyal medyada tanıtmak isteyebilirler. İngiltere merkezli spor giyim markası GymShark ilk başlarda dropshipper olarak faaliyet gösteriyordu. İşlerini büyüttükten sonra, farklı pazarlama ağlarından faydalanarak 500 milyon dolarlık bir işletme haline geldi.

Dropshipping’de başarı ipuçları

Cormier’in eğitimleri öğrencilere reklamların nasıl satın alınacağını veya bir web sitesinin nasıl oluşturulacağını öğretmez. Çünkü dropshipping’in en önemli yönleri ürünleri satmak ve güvenilir tedarikçiler bulmaktır. Cormier, “Her zaman öğrettiğim şey; ürünler, fiyatlandırma ve işe koyulmadır.” ifadelerini kullanıyor. Bazı insanlar online mağaza açtıkları an bir gecede başarılı olacaklarını düşünüyor. Cormier bunun “parlayan nesneler sendromu” olduğunu söylüyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds