Amazon’da 1,9 milyondan fazla KOBİ satış yapıyor

amazon

Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programı ve DNA organizasyon tarafından ”Yarından Sonraki Gün ” temasıyla Liderlik Zirvesi düzenlendi. Online olarak gerçekleştirilen zirvenin “Liderlik İlkeleriyle Yönetim ve İnovasyon” Amazon Türkiye Ülke Genel Müdürü Richard Marriott da konuştu.

“Amazon Avrupa 340 milyon müşteriye teslimat yapıyor”

Marriott, Amazon Lojistik (FBA) hizmetinden faydalanan ve Amazon Avrupa mağazalarından birinde hesabı olan KOBİ’lerin, ürünlerini 27 Avrupa ülkesindeki 340 milyon müşteriye hızlı ve güvenilir teslimatla ulaştırarak büyüme şansı elde edebildiğini ifade etti. Platformun iş modelinin merkezinde kuruluşundan beri müşteri odaklılık, keşfetme tutkusu, operasyonel mükemmellik ve uzun vadeli düşünme ilkelerinin yer aldığını vurgulayan Marriott, şirketin kuruluşundan beri hiç değişmeyen en temel değerin müşteri odaklı çalışma olduğunu söyledi.

“Dünyanın en müşteri odaklı şirketi olmak misyonu ile hareket ediyoruz”

Marriott, müşterilere daha iyi hizmet verebilmek için her zaman daha iyisini keşfetme tutkusunun şirketin DNA’sında bulunduğunu belirtti. Marriott, “Amazon olarak her zaman dünyanın en müşteri odaklı şirketi olmak misyonu ile hareket ediyoruz. Yaptığımız her işte bu prensibi bir çıkış noktası olarak alarak, yeni hizmet ve çözümler ortaya koyarken hem müşterilerimizin hem de çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan satış ortaklarımızın beklentilerinden yola çıkarak ilerliyoruz. Bu değerler, otomasyon, etkin yönetim ve ölçümleme ve uzun vadeli düşünmeyle birleştiğinde başarıyı getiriyor.” diye konuştu.

“Amazon büyüdükçe KOBİ’ler büyüyor”

Dünya çapında platform üzerinden satılan ürünlerin neredeyse yüzde 60’ının, çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan satıcılara ait olduğunun altını çizen Marriott, “Amazon’un pazaryeri operasyonları şirketin inovasyon tutkusunun en büyük göstergelerinden biri. Bugün dünya çapında 1,9 milyondan fazla küçük ve orta ölçekli işletme Amazon mağazalarında satış yaparak güçleniyor ve işlerini büyütüyor. Amazon büyüdükçe KOBİ’ler büyüyor ve KOBİ’ler büyüdükçe Amazon büyüyor. Bu, kısa vadeli kârlılık yerine uzun vadeli olasılıklara odaklandığınızda nasıl bir etki yaratılabildiğine dair harika bir örnek.” ifadelerini kullandı.