Ara
Close this search box.

Üç şirket daha “e-ihracat konsorsiyumu” statüsü aldı

Ticaret Bakanlığın e-ihracat destekleri arasında yer alan e-ihracat konsorsiyumu statüsü alan şirket sayısı 9’a yükseldi. Horoz Lojistik, Fevup Brands ve RubiBrands’a “e-ihracat konsorsiyumu” statüsü verildi.

e-ihracat konsorsiyumu

E-ihracat konsorsiyumu statüsü alan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. E-ihracat süreçlerine entegre edilen konsorsiyumlar, e-ihracat süreçlerini kolaylaştırmaya dönük çalışmalar yapıyor. Ticaret Bakanlığının, ihracatın içinde yüzde 1,5 olan e-ihracatın payını yüzde 10’a çıkarma hedefi çerçevesinde sağlanan e-ihracat destekleri kapsamında gerekli şartları sağlayan şirketlere “e-ihracat konsorsiyumu” statüsü veriliyor.

Ticaret Bakanlığı, 29 Ağustos 2024 tarihinde üç şirkete daha e-ihracat konsorsiyumu statüsü verdi. Buna göre; Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş., Fevup Brands E-Ticaret Ve Bilişim Teknolojileri A.Ş., RubiBrands Elektronik Ticaret Ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. “e-ihracat konsorsiyumu” statüsü aldı. Böylece bu statüyü alan şirket sayısı 9’a yükseldi.

E-ihracat statüsü alan şirketler

Ticaret Bakanlığının belirlediği belirli şartları sağlayarak “e-ihracat konsorsiyumu” statüsü kazanan şirketlerin sayısı 9 oldu. E-ihracat konsorsiyumu statüsü alan ilk şirket Mega Merchant olmuştu. Bu statüyü alan şirketler şunlar;

  • Mega Merchant E-Ticaret Satış ve Pazarlama A.Ş.
  • Exporgin Dijital Teknolojiler Ticaret A.Ş.
  • BiggBrands E-Ticaret Hizmetleri ve İhracat A.Ş.
  • Asır Group İhracat A.Ş.
  • Turkish Souq Sanal Market Teknoloji ve Ticaret A.Ş.
  • DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş.
  • Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.
  • Fevup Brands E-Ticaret Ve Bilişim Teknolojileri A.Ş.
  • RubiBrands Elektronik Ticaret Ve Bilişim Hizmetleri A.Ş.

Horoz Lojistik: Yurt dışı online satışlarda önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz

E-ihracat konsorsiyumu statüsü alan Horoz Lojistik, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada, Şirketimiz Ticaret Bakanlığı’nın ülkemizin e-ihracat hacmini desteklemek ve geliştirmek üzere uygulamaya aldığı e-ihracat konsorsiyumu statüsü almaya ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen desteklerden faydalanmaya hak kazanmıştır. Şirketimize verilen bu statünün amacı, yurt dışı pazaryerlerinde gerek teknik gerek ölçek gerekse organizasyonel kabiliyete sahip olamayan Türk üreticilerinin ürünlerinin uçtan uca her türlü yeterliliği ve rekabet avantajı olan şirketimiz gibi organizasyonlar tarafından pazarlanması, satışlarının ve teslimatlarının gerçekleştirilmesidir.” denildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı; “Şirketimiz iş planları çerçevesinde sağlanan maddi destekleri ve yatırımlarımız sayesinde ihracat işlemlerini büyütmeyi hedeflemektedir. Horoz Lojistik hizmet vereceği iş ortakları ile birlikte Türkiye’nin yurt dışı online satışlarda en önemli oyuncularından biri haline gelmeyi planlamaktadır. Ortaya çıkacak sinerji ve elde edilen destekler ile önümüzdeki dönemlerde şirketimizin cirosunun olumlu olarak etkilenmesi beklenmektedir.”

E-ihracat konsorsiyumu nedir?

E-ihracat konsorsiyumları, firmaların sınır ötesi e-ticaret ve e-ihracat yapmasının önünü açıyor. E-ihracat konsorsiyumları, e-ihracat alanında faaliyet gösteren firmalara çeşitli destek ve teşviklerden faydalanabiliyor. Bu destekler arasında mali teşvikler, pazar araştırma desteği, lojistik ve depolama hizmetleri gibi önemli kalemler bulunuyor. Ayrıca, bu statü uluslararası alıcılar ve pazaryerleri nezdinde güven artırıcı bir etken olarak görülüyor.

E-ihracat konsorsiyumları ayrıca firmaların ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi şahısların sınai olmayan ürünlerini yurt dışı pazar yerlerine entegre ediyor; depolama, dağıtım ve iade yönetim görevlerini yerine getiriyor; yurt dışı pazar yerlerinde satışa sunulan ürünlerin marka koruma, konumlandırma, dijital pazarlama, çoklu dilde müşteri ilişkileri hizmetlerini sağlıyor.

E-ihracat konsorsiyumu statüsü kazanmak isteyen bir şirketlerin şu kriterleri karşılaması gerekiyor;

  • Şirketin Türkiye’de kayıtlı olması,
  • Ödenmiş sermayesi 5 milyon TL’den fazla olan sermaye şirketi statüsüne haiz olması,
  • Şirket yöneticilerinin herhangi bir mali suçtan mahkûmiyetinin olmaması,
  • Güncel vergi, sigorta primi ve gümrük cezalarının bulunmaması,
  • Şeffaf ve düzenli ticari kayıtların tutulması,
  • ISO 27001 gibi güvenlik standartlarına uygunluk,
  • Mevzuatta öngörülen diğer kriterler.

Bu kriterleri karşılayan şirketlerin başvurularını yıl içinde belirlenen ocak-mart veya temmuz-eylül döneminde Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren E-İhracat Sekretaryasına sunması gerekiyor. Son aşamada Ticaret Bakanlığı’nın onayıyla başvuru sahibi şirketler “e-ihracat konsorsiyumu statüsü” kazanıyor.

Ticaret Bakanlığı e-ihracat destek paketini açıkladı

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds