Korkmaz, ihracatçıların pazara dair ihtiyaçlarını A’dan Z’ye karşıladıklarını, ihracatçıların Navlungo ile zaman ve maliyetten tasarruf ettiklerini söyledi. Sınır ötesi e-ticarette lojistiğin önemine vurgu yapan Korkmaz, aynı gün içinde teslimatın standart beklenti halini alacağını söyledi, hedeflerini “Türkiye’nin globalde daha iyi bir oyuncu olması” olarak açıkladı.
E-ticaret firmalarının başlıca tercihi
Korkmaz’ın, “Şu anda hem B2B hem de B2C yurt dışı gönderiler için e-ticaret firmalarının başlıca tercihi haline geldi” dediği Navlungo, Türkiye’nin ilk dijital lojistik firmalarından biri. Yurt dışına ürün göndermek isteyen firmalara anında lojistik teklifleri üretip satın alma süreçlerini yöneten Navlungo, 300+ lojistik firmasını tek platformda buluşturuyor. Yıllık 45 bin müşteri, 100 milyon ihracat hacmi ile büyümeye devam eden Navlungo, aylık ortalama 50.000 satış adeti ile sektörün önemli oyuncuları arasında yer alıyor.
Korkmaz, depolama ve lojistiğin birbirinden bağımsız düşünülemeyecek iki hizmet olduğunu, bu sebeple Navlungo’nun, kuruluşunun ikinci yılında müşterilerinin tüm lojistik ihtiyaçlarına cevap olabilmek amacıyla ParkPalet’i kendi bünyesine kattığını belirtti.
ParkPalet ile 10 ülkede 300’e yakın depo
İngiltere, Almanya, ABD, Çekya, Polonya, Hollanda, Romanya, Bulgaristan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’de bulunan 300’e yakın deposu ile dinamik depolama ve fulfillment hizmeti sunan ParkPalet, Navlungo müşterilerinin büyüyen operasyonları için farklı ülkelerde stok bulundurabilmesine, depolama ve fulfillment desteği ile işlerini büyütmelerine imkan veriyor.
ParkPalet by Navlungo ; 15’i yurt dışında olmak üzere 292 depo ve 2 milyon 300 bin paletlik hacmi ile dünyanın pek çok noktasında fulfillment depolarıyla yurtdışı satış yapan müşterilerilere daha hızlı, daha hesaplı, daha sorunsuz hizmetler sunuyor.
Geç gelen lojistik teklifleri ve gümrük işlemleri tek çatı altında
Uluslararası pazarlarda faaliyetlerini geliştiren büyük ve küçük ölçekli birçok işletmenin ortak sorununun doğru lojistik desteği alabilmek olduğunu söyleyen Korkmaz, “Navlungo olarak lojistik sektörüne dijitalleşme alanında güç katıyoruz. E-ihracatın en büyük sorunlarından biri olan ‘geç gelen lojistik teklifleri ve gümrük işlemlerini’ tek çatı altında topluyoruz” dedi.
Zaman ve maliyetten tasarruf
Korkmaz, ihracatçılar için binlerce lojistik firmasını ihtiyaca göre filtreleyerek anında 230 ülkeye ulaşmalarını sağladıklarını söyleyerek “Yük sahiplerine 3 binin üzerinde rotada onlarca taşıyıcıdan alabilecekleri rekabetçi teklifleri ihtiyaçlarına göre sınıflandırarak en rahat fiyat karşılaştırmasını sunuyoruz. Böylelikle zaman ve maliyetten tasarruf etmelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
“İhracatçıların ihtiyaçlarını A’dan Z’ye karşılıyoruz”
“Globalde, lojistikte dijitalleşmeyi misyon edinerek ihracat ve ithalat yapan firmaların ve online olarak yurt dışına ürün satan küçük işletmelerin uçak bileti satın alır gibi gerçek zamanlı lojistik teklifleri almasını ve bütün süreci rahatlıkla yönetmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullanan Korkmaz, “Global pazar yeri entegrasyonlarımız ile yurt dışı kargo gönderim sürecini dijitalleştirerek yurt içinde olduğu kadar globaldeki varlığımızı da güçlendirirken, aktif olarak 230’dan fazla ülkede faaliyet gösteren binlerce firmanın teknoloji odaklı dijital lojistik platformu olarak faaliyet sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.
Korkmaz, firmalara yurt dışı pazaryeri entegrasyonlarını, gümrük ve sigorta hizmetlerini de tek bir ekrandan yönetme imkanı sunmalarının yanı sıra e-ihracatı her alanında sahiplendiklerini, firmaların, e-ihracat alanında ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri platform üzerinde bir arada topladıklarını belirtti. Korkmaz, “İhracatçıların global pazara dair ihtiyaçlarını A’dan Z’ye karşılıyoruz” dedi.
2 bin 500’den fazla satıcıya eğitim
Korkmaz ayrıca, Navlungo’nun e-ihracat yapan bireysel satıcılara pazaryerlerindeki satışlarını geliştirmeleri için e-ihracatı anlatma ve online eğitimler verme misyonu da edindiğini söyledi, Navlungo Akademi ile 2500’den fazla bireysel satıcıya e-ihracat, satış ve lojistik eğitimi sundukları bilgisini paylaştı.
“Uluslararası pazarda hizmet ağımızı genişletiyoruz”
Navlungo’nun sunduğu hizmetleri ve atacağı adımları Korkmaz, şu sözlerle anlattı:
“Arayüzümüzde yaptığımız geliştirmeler, kurye hizmeti, online ödeme, doküman yükleme kolaylığı, onlarca uluslararası pazar yeri entegrasyonuyla e-ihracat satıcılarının yurt dışına kargo gönderme ihtiyacını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.
Özellikle e-ticaret müşterilerimizin sipariş, stok ve kargo süreçlerini farklı ülkelerde tek panel üzerinden yönetebilecekleri, pazar yeri ve satış kanallarına entegre çalışan sipariş ve depo yönetim sistemimiz de mevcut.
Lojistik ve depolama hizmetlerini aynı çatı altında buluşturan Parkpalet by Navlungo ile sunduğumuz hizmetler yardımıyla Türkiye’deki kullanıcıların iş süreçlerini hızlandırırken aynı zamanda uluslararası pazarlarda hizmet ağımızı genişletmeye devam ediyoruz.”
“Aynı gün teslimat neredeyse standart bir beklenti halini alacak”
Korkmaz, e-ticaretin geleceği ve lojistik sektörünün e-ticaret için önemine dair “Sınır ötesi e-ticaret pazarı önümüzdeki yıllarda gelişmeye devam edecek. Bu gelişimi destekleyen lojistik altyapısı güçlü olan ülkelerde sınır ötesi e-ticaret gelişimi diğer ülkelere nazaran daha hızlı gelişecek. Türkiye tüketici profili ve bu bölgenin konjonktürü nedeni ile sınır ötesi e-ticaret açısından önemli bir potansiyel taşıyor. Gelişmiş pazarlar için aynı gün teslimat önemini koruyacak ve tüketiciler tarafından neredeyse standart bir beklenti halini alacak” değerlendirmesini yaptı.
Türkiye’nin globalde daha iyi bir oyuncu olmasını hedefliyoruz
Navlungo’nun ileriye dönük hedefinin Türkiye’nin globalde daha iyi oyuncu olmasını sağlamak olduğunu belirten Korkmaz, “İlerleyen dönemlerde; sektörde müşteri beklentilerinin karşılanması için firmalar, sunduğu lojistik çözümleri, operasyon, teknolojik altyapı ve de kârlılık açısından geliştirmeye devam etmek yükümlülüğünde olacak.
Navlungo olarak, bu gerçeğe önem veren startuplar arasında bulunuyoruz. Yaptığımız teknolojik yatırımlar ile e-ticaret ve e-ihracatın gelişmesine ivme kazandırarak Türkiye’nin globalde daha iyi bir oyuncu olmasını sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ufak bir fikirden milyon dolarlık kazançlar
Girişimciliğin özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için büyük önem taşıdığını belirten Korkmaz, ufak bir fikirden milyon dolarlık kazançlar sağlanmasının hem girişim sahipleri hem de Türkiye için olumlu sonuçlar doğurduğunu söyledi.
Teknoloji alanındaki girişimler rekabeti mümkün kılıyor
Teknoloji üzerine yapılan girişimlerin gelişmiş ülkelerle rekabeti mümkün hale getirdiğinin altını çizen Korkmaz, “Bu aşamada farkındalık oluşturmakta ülkemiz için ayrı bir önem taşıyor. Bu farkındalığın artıp daha fazla yatırımcının ve girişimcinin bu alanda yönlendirilmesi gerekiyor” dedi.
İyi ekip ve iş modelleri ilgi görüyor
Korkmaz, pazarı iyi okuyan ve fırsatları değerlendirmeyi iyi bilen her girişimin, düşük sermayelerle hayata geçirilip, büyük kazançlar elde edebileceğini söyledi, “Pandemi ile birlikte bizim de içinde bulunduğumuz mobilite ve lojistik start-up firmalarına olan ilgi arttı bizler lojistik start-up alanında Türkiye’de ilk olduğumuz için bunun avantajını kullanıyoruz. Bunun yanında iyi ekiplerin ve iş modellerinin olduğu girişimler normalden fazla ilgi görüyor” ifadelerini kullandı.
Navlungo hakkında
Uluslararası lojistik hizmetini baştan sona dijitalleştirmeyi hedefleyen Navlungo, “Firmalar neden online lojistik teklifi alamıyor?” sorusuna yanıt olarak doğan, teknoloji odaklı bir start-up. Dört mühendis arkadaş; Ceren Tuna, İsa Korkmaz, Emrah Arslan ve Mutlu Boz tarafından yaratılan Navlungo, 2019 yılında TUBİTAK desteğiyle hizmet vermeye başladı.