Ara
Close this search box.

Başarılı bir e-ticaret girişimi için neler yapılmalı?

e-ticaret
e-ticaret

Keramika E Ticaret ve Marka Müdürü Tuğba Öztürk Demir, worldefvakfi.org’e yaptığı değerlendirmede, e-ticarette başarıya ulaşmak isteyen satıcıların pazarını iyi belirledikten sonra rakiplerinin kimler olduğuna dair analizlerini iyi yapması gerektiğini söyledi. Başarıya giden yolda müşteri sadakatinin de çok büyük öneme sahip olduğunu belirten Demir, stok ve kargolama süreçlerini sağlıklı yürüten firmaların rekabette bir adım öne çıktığı görüşünde.

“E-ticaret pazarına yeni merhaba diyenler, kimi zaman hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar”

E-ticarete girişte en önemli konulardan birinin pazar araştırması olduğunu söyleyen Tuğba Öztürk Demir, pazar analizi yapmayan satıcıların ilerleyen süreçte hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, “Her geçen gün yeni satıcılarla daha da büyüyen e-ticaret pazarına yeni merhaba diyenler, kimi zaman haberlerde duydukları, sosyal medyadan okudukları bilgiler sonucunda kendilerinin de bir an önce ciddi kazançlar sağlayarak yol alacaklarına inanmaları ve yaşadıkları zorluklar ile anlatılanların uyuşmaması sonucunda hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar. Ürünü siteye yükle, iyi bir fiyat ver mantığının yer aldığı bu bakış açısı yıkılalı nerdeyse 9 yıl oldu.” dedi.

Başarılı bir e ticaret için yapılan birçok araştırma ve konuya dair yer verilen makalelerde; satıcıların pazarını iyi belirledikten sonra rakiplerinin kimler olduğuna dair analizlerini iyi yapması gerektiği sonucunun ortaya çıktığını ifade eden Demir, “Ardından maliyet hesaplamaları konusunda maalesef öngörülemeyen giderlerin karlılıkları düşürdüğü için, maliyet hesaplanmasının çok dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.  

“Stok ve kargolama sürecini iyi yöneten firmalar bir adım öne çıkıyor”

E-ticarette zaman kavramının kritik bir noktada yer aldığının altını çizen Demir, “Zaman yaşadığımız çağda en kıymetli aktör olarak karşımızda. Stok ve kargolama sürecini iyi yöneten firmaların e-ticarette bir adım daha önde oldukları aşikâr olarak karşımıza çıkıyor. Son zamanların en önemli e-ticaret süreci de 360 derece pazarlama teknolojileri ve sosyal medya da etkili reklam kampanyalarını yönetmekten geçiyor diyebiliriz. Big data adını verdiğimiz, kullanıcılara sınırsız raporlama sunan, tüketici ihtiyaçlarına göre müşteri segmentasyonu yapan, alışveriş niyetlisi olan tüketicileri yakından takip eden birçok mekanizma mevcut. Bunların kullanımı ile müşteri sadakatinin geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmaların geri dönüşleri de yüksek olmaktadır.“ ifadelerini kullandı.

Girişimlerin kendini geliştirmesinin başarıya ulaşabilmekte önemli bir unsur olduğunu belirten Tuğba Öztürk Demir, şunları kaydetti; “E-ticareti bir denklem gibi düşünürsek sürekli bir bilinmeyen karşımıza çıkacak ve bunu çözmek için en doğru yöntemle kendimizi geliştirerek, sonuca ulaşmayı hedeflememiz gerekeceğinden her firmanın kendine özel bir başarı hikayesi olacaktır. Fakat şunu unutmamak gerekir ki; istemekle başlayan her yolculuk sonucunda başarıyı beraberinde getirecektir.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds