Ara
Close this search box.

Avrupa e-ticaret pazarının değeri 718 milyar Euro’ya ulaştı

e-ticaret
e-ticaret

Ecommerce Europe ve EuroCommerce iş birliği ile hazırlanan “2022 Avrupa E-ticaret Raporu” yayınlandı. Raporda yer alan verilere 2021’de Avrupa online ticaret pazarı yüzde 13 büyüme kaydederek 718 milyar Euro’ya ulaştı. 2021 B2C ciro rakamlarında ulaşılan nokta, pandemi önlemlerinin kaldırılmasına ve tüketicilerin fiziksel mağazalara yöneliminin artmasına rağmen online ticaretin büyüme ivmesini sürdürdüğünü gösteriyor.

E-ticaret büyüme rakamlarında yakalanan istikrar 2022 yılında devam edecek

E-ticaret, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sonrası çok önemli bir büyümeye sahne oldu. Pandeminin azalan etkisi ile beraber girilen yeni normal dönemde fiziksel mağazalara yönelik talepte de bir artış yaşanıyor. Ecommerce Europe ve EuroCommerce raporuna göre, 2021 yılında e-ticaret satışları büyüme ivmesini sürdürdü. Büyüme rakamlarında yakalanan istikrarın 2022 yılında devam edeceği öngörülüyor.

Raporda yer alan bir diğer ayrıntı ise tüketicilerin harcamalarında yaşanan değişim. Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşın etkileri, enflasyon ve tedarik zincirinde yaşanan kırılmalar tüketicileri daha dikkatli harcamalar yapmaya iterken, büyüme rakamları pandemi öncesi seviyelere doğru hareket ediyor.

Ukrayna-Rusya savaşı online ticaret pazarları üzerinde olumsuz etkiler gösteriyor

Raporda, 2020 ve 2021 yıllarında perakendecilerin dijitalleşme konusunda çok fazla deneyim kazandığını görülürken, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş Avrupa ekonomisi ve online ticaret pazarları üzerinde olumsuz etkiler gösteriyor. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde çoğunlukla yüksek enerji fiyatları, enflasyon ve geleceğe ilişkin belirsizlik nedeniyle tüketici satın alma gücü ve güveninde düşüşler yaşanıyor.

Perakende ve toptan satış sektörü daha dijital, daha sürdürülebilir hale gelmek için bu dönemde önemli ölçüde dönüşüm geçiriyor. Raporda, işletmelerin bu dönüşümü başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için 2030’a kadar yatırımlarını ikiye katlamaları gerekeceğini öngörülüyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds