Ara
Close this search box.

İlyas Erişmiş: E-ihracat ile Türkiye’den 109 farklı ülkeye ürün gönderimi yaptık

e-ihracat
e-ihracat

Hediyesepeti Kurucu Ortağı İlyas Erişmiş, e-ihracat süreçleri ile alakalı pek çok detayı worldefvakfi.org ile paylaştı. İki modelde e-ihracat yaptıklarını belirten Erişmiş, İstanbul’dan İngiltere’ye ya da Avrupa’daki herhangi bir ülkeye ürün gönderiminin maliyetinin özellikle yakıt maliyetlerinin son dönemdeki artışı ile birlikte ciddi bir gider kaybı oluşturduğunu söyledi.

“E-ihracatta gider kalemlerinin başında lojistik maliyetleri geliyor”

Hediyesepeti olarak çoğunlukla ABD ya da Avrupa pazarında etkinlikleri olduğunu belirten İlyas Erişmiş, bu noktalarda üçüncü bir depoya indirilen ürünleri sipariş geldikçe müşterilerin adresine yolladıklarını söyledi.

Müşterilerin talebine göre bir üretim süreci yürüttüklerinin altını çizen Erişmiş, “Bir de bizim iş modelimizde kişiselleştirilmiş hediye satışında müşterinin talebine göre bir üretim söz konusu oluyor ve bunu da İstanbul’da kendi fabrikamızda yapıp gönderiyoruz müşterilerimize. E-ihracat operasyonumuzda haliyle bizim için esas gider kalemlerinin başında lojistik maliyetleri geliyor.” diye konuştu.

“E-ticaret tarafında bir markalaşma hedefimiz var”

Ürünlerinin satışını çoğunlukla yurtdışındaki pazaryerleri üzerinden yaptıklarını belirten İlyas Erişmiş, e-ticaret tarafında bir markalaşma hedefleri olduğunu açıkladı.

Pazaryerlerinde yapılan satışlarda içeride iki birimden oluşan bir ekipleri olduğunu söyleyen Erişmiş, “Birincisi operasyon ekibi bir de strateji ekibi yani işi büyütmeyi yapan ekip. Bu arkadaşlarımız ürünlerin kelime optimizasyonunu reklam optimizasyonunu, kategori takibini ve dönüşüm oranlarının optimizasyonu üzerine çalışmalar yapıyor.” sözlerini kaydetti.

E-ihracattaki işleyişleri hakkında çeşitli bilgiler aktaran Hediyesepeti Kurucu Ortağı, “Ekibimiz tüm bunların yanında yeni ürün araştırması yaparak, halihazırda Türkiye’de yaptığımız Hediyesepeti portföy üzerindeki ürünlerin hangi kanalda hangi mecrada ne şekilde satılabileceği üzerine bir analiz çıkarıyor ve düzenli olarak bu ürünleri lokalleştirmeye çalışıyor. Böylece ilgili satış kanallarında ürünlerimizin lansmanını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Satışlarımızın yüzde 60’a yakınını ABD pazarına yapıyoruz”

Ürünler hakkında çok detaylı incelemeler yaptıklarının altını çizen İlyas Erişmiş, “Ürünün boyutu ve kilogramı da dahil olacak şekilde bir inceleme yapıp bunu kişiye özel olarak nasıl satabiliriz ya da genel bir konseptle son teslimatını ilgili ülkede yapacak şekilde talep bazlı ürün gönderimi yapma şeklinde bir karar alıyoruz. Buna bağlı olarak da aslında mevcut portföyümüzdeki ürünleri günden güne ilgili pazarlarda da hacmini arttıracak şekilde ilerletiyoruz.” dedi.

E-ihracat ile ürünlerinin dünyanın pek çok noktasındaki tüketicilere ulaştırıldığını vurgulayan Erişmiş, açıklamalarının son kısmında şu sözleri kaydetti; “Yaptığımız satışlarında açıkçası belki yüzde 60’a yakını ABD pazarına geri kalanı da Avrupa ve dünyanın geri kalan ülkelerine yapıyoruz diyebilirim. 2021 yılındaki datamıza göre Türkiye’den 109 farklı ülkeye ürün gönderimi yapmışız. Bu da her geçen gün bizi daha da motive eden bir sayı olarak gözüküyor.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds