Ara
Close this search box.

E-ticarette uluslararası satış başarısı için 4 ipucu

e-ticaret
e-ticaret

E-ticaret, markalara başka ülkelerde satış yapma ve yeni müşterilere ulaşma yolunu açarken, marka bilinirliğinin artmasında da etkili oluyor. Tüketiciler online kanallar üzerinden gerçekleştirdikleri alışverişlerinde, fiziksel mağazalarda karşılaşamayacakları geniş bir ürün yelpazesine erişebiliyor. Peki, uluslararası satış hedeflerine ulaşmak isteyen markaların bu noktada dikkat etmesi gereken unsurlar neler?

Satış hedeflenen ülkenin para birimi dikkate alınmalı

Uluslararası satışlarda satış yapılacak ülkenin para biriminin dikkate alınması en öncelikli konulardan biri. Bununla birlikte, ürün veya hizmetlerin fiyatlarının hedef ülkenin para biriminde görüntülemesi, alışveriş yapanların bir markayla etkileşim kurmasını kolaylaştırır ve onlara yerel para biriminde işlem yapma özgürlüğü verir.

Diğer taraftan, e-ticarette başarılı bir satış stratejisi yürütebilmek için her ülkenin vergileri ve ticaret düzenlemelerin de dikkate alınması gerekiyor.

Çok kanallı pazarlama satış rakamlarınızı artırabilir

E-ticaret, pek çok kanaldan ürün ve hizmetler sunulmasına olanak tanıyor. Bu kanallar üzerinde daha fazla satış rakamına ulaşmanın yolu ise müşterilere sunulan alışveriş deneyiminin kalitesinden geçiyor.

Çok kanallı pazarlama stratejilerinin en önemli unsurlarından olan ve tüketicilerin ihtiyaçlarına hitap eden kişiselleştirme, tüketicilere sunulan müşteri deneyimini en üst düzeye çıkarır.

İçeriğinizi yerelleştirmeyi unutmayın

Kötü tercüme edilmiş ürün açıklamaları çok büyük sorunlara neden olabilir. Tüketiciler, ürün açıklamalarında kendi ana dillerinde görünen tuhaflıklar ve hatta hatalar gördüklerinde, ürünün, hizmetin veya markanın güvenilirliğini kolayca sorgulamaya başlar. Profesyonel, ülke içi dilbilimciler bu noktada hayati öneme sahiptir.

İçerik kalitesi, marka değeri ve yeni alıcılara ulaşmak için oldukça değerli bir faktör. Uluslararası satış hedefi olan markaların, hedef ülkelerde satış yaparken web sitelerinin ve sosyal medya paylaşımlarının mümkün olduğunda yerelleştirilmesi gerekiyor.

Çeşitli ödeme yöntemlerini etkinleştirin

Bir platformun hizmet verdiği müşteri sayısı ne kadar fazla olursa, ödeme seçeneklerinin sayısı da o oranda artış gösterir. Platformlar üzerinde yapılacak analiz ile müşterilerin tercih ettiği ödeme yöntemleri öğrenilebilir.

Tüketicilerin uluslararası ödeme yapmalarına olanak tanıyan markalar bu noktada bir adım öne çıkarken, ödeme güvenliğinin sağlanması da büyük bir öneme sahip.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds