Ara
Close this search box.

Küresel e-ticaret giyim pazarı değeri 941 milyar dolara ulaşacak

e-ticaret
e-ticaret

Grand View Research e-ticaret giyim pazarına yönelik yeni bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre, giyim sektöründe yer alan lüks markalar e-ticaret kanalları aracılığı ile her kesimden tüketiciye ulaşabilir hale geldi. Raporda yer alan verilerde, e-ticaretin sağladığı; ödeme Kolaylığı, erişilebilirlik ve kolay iade politikalarının giyim pazarının büyümesine önemli katkılar sağladığı görülürken, küresel e-ticaret giyim pazarı değerinin 2028 yılına kadar 941 milyar dolara ulaşacağı öngörüldü.

E-ticarette yaşanan büyüme pek çok sektörü etkisi altına aldı

E-ticarette yaşanan büyüme pek çok sektörü etkisi altına aldı. Grand View Research tarafından yayınlanan son raporda yer alan veriler, e-ticaret giyim pazarının 2028 yılına kadar önemli bir büyüme kaydedeceğini gösteriyor.

Asya Pasifik bölgesinde, Çin ve Hindistan ülkelerde erkek ve çocuk giyimine yönelik artan taleplerin, pazarı 2028 yılına yüzde 8,7’lik oranla en hızlı yıllık büyümeye sahip olan bölge olarak konumlandırması bekleniyor.  

E-ticaret giyim pazarı önümüzdeki süreçte sağlıklı bir büyüme yaşayacak

Covid-19 pandemisinin tedarik zincirinde ortaya çıkardığı aksamalar pek çok sektör gibi giyim sektörünü de etkiledi. Bu dönemde yaşanan hammadde eksikliği hazır giyim sektöründe çeşitli üretim sorunları ortaya çıkardı.

Pandemi döneminde yaşanan hammadde ve üretim sorunlarına rağmen, tüketim alışkanlıklarında yaşanan değişim ve e-ticaret kanallarının kullanımındaki artış, hazır giyim sektöründe hizmet veren markalar için pek çok büyüme fırsatını da beraberinde getirdi. Grand View Research raporuna göre, küresel anlamda pandeminin azalan etkisi ile girilen yeni normal dönemde e-ticaret giyim pazarının sağlıklı bir büyüme yaşayacağı öngörülüyor.

Lüks giyim pazarı 84 milyar dolar değere ulaşacak

Yayınlanan raporda yer alan kategori değerlendirmelerine göre, küresel lüks giyim pazarının 2025 yılına kadar 84 milyar dolar değere ulaşacağı tahmin edilirken, bu kategorinin tahmin dönemi boyunca yüzde 3,5’lik bir yıllık büyüme oranı yakalaması bekleniyor.

Raporda yer alan verilere göre, küresel sörf giyim ve aksesuar pazar büyüklüğünün ise 2028 yılına yüzde 5’lik bir yıllık büyüme oranı yakalayarak 1,82 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Grand View Research raporunda yer alan e-ticaret giyim pazarındaki önemli oyuncuların listesi şu şekilde oluştu;

  • Walmart
  • Amazon
  • JD.com
  • Alibaba
  • eBay.com
  • Flipkart
  • Shopify
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds