Ara
Close this search box.

Mardin’e özgü yöresel ürünler e-ticaret ile tanıtılacak

e-ticaret
e-ticaret

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin köklü geçmişinin etkisi ile üretilen el emeği ürünleri e-ticaret kanalları üzerinden dünyaya tanıtmak için harekete geçti. Belediye tarafından hayata geçirilen son proje ile beraber, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kurslar ile kadın kooperatifleri tarafından el emeği ile üretilen ürünler e-ticaret kanalları üzerinden satışa sunulacak.  

E-ticaret platformu üzerinden satışa sunulacak her ürüne bir karekod tanımı yapılacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen son proje kapsamında, kurs ve kadın kooperatiflerinin ürettiği; reçel çeşitleri, nar ekşisi, pekmez, turşu, muhammara, dağ kekiği, zahter, kurutulmuş sebze, bileklik, çanta, ev süsleri, tekstil ürünleri, oyuncak bebek, halı ve kilim gibi ürünler e-ticaret kanalları üzerinden satışa sunulacak. Satışa sunulacak ürünler için yerel kooperatifler mağazasında her ürüne bir karekod tanımı yapılacak.

Geliştirilen karekod sayesinde Mardin’e gelerek ürünlerden alan tüketiciler dünyanın neresinden olursa olsun karekod uygulaması üzerinden aynı üründen tekrar alabilecekler.

Proje ile dünyanın farklı bölgelerinde yer alan tüketicilere ulaşılması hedefleniyor

Dünyanın pek çok farklı bölgesinde yer alan tüketicilere ulaşılması hedeflenen proje sayesinde, 11 dil özelliğiyle, İngilizce, Arapça, İspanyolca gibi birçok dilde kullanabileceği e-ticaret sitesi ile uluslararası pazara ulaşmak çok daha mümkün olacak.  Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi, online satışlar için kadınlara yönelik eğitim seminerleri düzenlemeye başlamış durumda.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen ilk eğitim seminerine katılan Genel Sekreter Murat Süzen, online kanallar üzerinden gerçekleştirilen satışların günümüzde ulaştığı noktanın önemi hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds