Ara
Close this search box.

Ticaret Bakanlığından Fulfillment’lara 8 milyar TL’lik yeni teşvik!

Fulfillment
Fulfillment

Ticaret Bakanlığı tarafından fullfilment hizmeti sağlayan firmalara yönelik yeni bir teşvik paketi yayınlandı. Bakanlık, yeni teşvik paketi ile beraber fulfillment’lara 8 milyar TL’lik destek sağlamayı hedeflerken, 5 yıl olarak planlanan destek süresinin başarı performansına göre 10 yıla çıkabileceğini açıkladı.

Bakanlık, fulfillment’ların yurtdışında yapacağı reklam ve tanıtımlar için yüzde 50 oranında destek sağlayacak

Ticaret Bakanlığı tarafından fullfilment hizmeti sağlayan firmalara yönelik yayınlanan yeni teşvik paketi, markalara pek çok alanda destek sağlamayı amaçlıyor. Teşvik paketi kapsamında, yurtdışı stratejik varlık kiralama ve işletme giderlerine yüzde 70 (60 milyon TL/Yıl Limitli) destek sağlanacak.

Teşvik paketi ile beraber, Yurtdışı Lojistik Dağıtım Ağı brüt kira, ruhsat, izin giderleri, komisyon harcamaları, danışmanlık giderlerine yüzde 70 (24 milyon TL/Yıl Limitli) destek sağlanacak. Firmalara, yurtdışında yapılacak reklam tanıtım için yüzde 50 (3 milyon TL/Yıl Limitli), yurtiçinde yapılacak reklam tanıtım için ise yüzde 50 (1 milyon 200 bin TL/Yıl Limitli) destek verilecek.

Yurtdışında istihdam edilecek 10 kişinin brüt ücretlerine yüzde 70 destek verilecek

Bakanlık, son teşvik paketi ile yurtdışında istihdam edilecek 10 kişinin brüt ücretlerine yüzde 70 (4 milyon 800 bin TL/Yıl Limitli) destek sağlanacağını açıkladı. Paket kapsamında, lojistik maliyetlerinin yıkıcı fiyat ve rekabet riskinden arındırılması ve lojistik firmalarının finansman erişiminin kolaylaştırılması için yük sahibi ve taşımacıları bir arada buluşturacak Navlun Borsalarının kurulumu için de yüzde 60 (3 milyon 600 bin TL) destek sağlanacak. Yayınlanan teşvik paketinin;

  • Destek süresi 5 yıl olacak.
  • 5 yıl olarak planlanan destek süresi, başarı performansına göre Bakanlık onayı ile ek 5 yıl ile 10 yıla çıkabilecek.
  • Destekten yılda en fazla 8 yeni firma faydalanabilecek.
  • Destekten yararlanmak isteyen firmaların, fizibilite raporu ile Ticaret Bakanlığına başvuru yapması gerekiyor.
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds