Ara
Close this search box.

E-ticaret büyümesi lojistik sektörünü hızlandırdı

e-ticaret
e-ticaret

Covid-19 pandemisi sonrasında önemli bir büyüme ivmesi yakalayan e-ticaret, pek çok sektörde çeşitli etkiler yarattı. Bu süreçte değişen tüketim alışkanlıkları ve yaşanan teknolojik gelişmeler hem e-ticaretin hem de lojistik sektörlerinin büyümesine katkıda bulundu. Online kanallar üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin sayısı bu dönemde önemli ölçüde artış gösterirken, önümüzdeki dönemde lojistik sektörünün her yıl yüzde 10-15 oranında büyüyeceği öngörülüyor.

E-ticaret markaları, siparişleri hatasız ve zamanında yerine getirmek için lojistik konusunda daha fazla dış kaynak kullanıyor

Pandemi öncesi dönemde de önemli kıpırdamalara sahne olan e-ticaret büyümesi, pandemi sonrası dönemde önemli ölçüde hızlandı. E-ticaret ekosisteminin yükselişi, lojistik, depo ve tedarik zinciri yönetimi hizmetleri sağlayan kuruluşlar üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Online ticaret markaları, gelinen noktada siparişleri hatasız ve zamanında yerine getirmek için lojistik konusunda daha fazla dış kaynak kullanıyor.

Online ticaretin yükselişi tüketim alışkanlıklarında da önemli bir değişim yarattı. Hızlı teslimatların önemi her geçen gün artmaya devam ederken, hızlı teslimatın yanında kolay iade seçenekleri de tüketicilerin en çok önemsediği konulardan biri. Yapılan son araştırmalara göre, sorunsuz bir tedarik zincirini yönetimi perakendeciler için en büyük zorluk haline gelmiş durumda. Hatasız bir tedarik zincirini yönetiminde öne çıkan noktalar ise; yapay zekâ, makine öğrenimi ve diğer teknolojilerle donatılmış bir lojistik platformdur.

Teknolojik gelişmeler e-ticaret lojistiğini doğrudan etkiliyor

Covid-19 pandemisi yalnızca e-ticaret sektörünün dönüşümünü hızlandırmakla kalmadı, aynı zamanda tüketici davranışını da etkiledi. Lojistik hizmet sağlayıcıları, online ticaret firmalarının teslimat ihtiyaçlarını rekabetçi maliyetlerle karşılamak için kendilerini teknoloji konusunda daha bilgili olmaya zorladı.

Şirketler, yapay zekâ, makine öğrenimi, nesnelerin interneti ve otomasyon gibi online işletmelerin tedarik zincirlerini en verimli şekilde idare etmek için platformlarının yeteneklerine en son teknolojiyi uygulamaya başladı. Gelişmiş teknolojinin benimsenmesi, birden fazla taşıyıcının nakliye oranlarının tek bir platformda karşılaştırılmasını, sipariş onayı için bulut aramasını, gerçek zamanlı izlemeyi ve en yüksek maliyeti seçmeyi kolaylaştırıyor. Lojistik ortaklarının, pazarda gelişmek ve kârlı kalmak için çeviklik, esneklik, basitlik ve rekabetçi fiyatlandırma sunan çözümleri uygulamaya devam etmesi gerekiyor. 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds