Ara
Close this search box.

E-ticaret firmalarının kripto ödemeleri benimsemesi hız kazandı

kripto ödeme
kripto ödeme

E-ticaret, pandemi sonrası dönemde çok uzun yıllarda yaşanabilecek değişimi çok kısa bir zaman dilimine sığdırdı.  Yaşanan teknolojik gelişmeler ile beraber mobil ödemeler e-ticaretin büyüme şeklini yönlendirirken, 2022 yılına kadar küresel e-ticaret pazarının yaklaşık 6 trilyon dolar değere ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu dönemde kripto varlıklara yönelik artan tüketici İlgisi, e-ticaret firmalarının kripto varlıkları benimsenmesine de hız kazandırmış durumda.

Kripto varlıklar, e-ticaret ödemelerinin geleceğinde çok büyük bir yer kaplayacak

E-ticarette yaşanan büyüme, pek çok alanda etkisini göstermeye devam ediyor. 2019 yılında patlak veren ve tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 pandemisi ile beraber tüketim alışkanlıklarında yaşanan değişim e-ticaret firmalarının çok hızlı büyümelerine yol açtı. Yakalanan büyüme oranları ve gelişen teknoloji ödeme yöntemlerinde de büyük değişiklikler yaşanmasına yol açtı.

Kripto varlıklar, günümüzün en önemli ve en çok tartışılan konularından biri. E-ticaret ödemelerinin geleceğinde çok büyük bir yer kaplayacağı tahmin edilen kripto varlıklar, yaşadıkları büyük dalgalanmalar ve merkeziyetsiz bir yapıya sahip olmaları nedeniyle henüz tam olarak ödeme süreçlerine dahil olabilmiş değil.

18-35 yaş arası tüketicilerin yüzde 40’ı, 2022 yılında kripto ödeme yapmayı planlıyor

Küresel ödeme sağlayıcısı Checkout.com tarafından yayınlanan rapora göre, 18-35 yaş arasındaki tüketicilerin yüzde 40’ı, aldıkları mal veya hizmetler için 2022 yılında kripto ödeme yapmayı planlıyor. Artan tüketici ilgisi beraberinde kripto ödemelerin küresel olarak benimsenmesi de hızlandırıyor.

Kripto varlıklar, ödeme işlemlerinde sağladıkları hız ile markalara önemli bir avantaj sunuyor.  Ödemelerdeki anonim kimlik, çok sayıda kullanıcının bu ödeme yöntemlerini tercih etmesinin bir başka nedeni olarak karşımıza çıkarken, Tesla gibi markaların kripto ödemeleri kabul edip, daha sonra geri adım atması tüketicilerin güven noktasında belirli sıkıntılar yaşamasına yol açıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds