Ara
Close this search box.

E-ticaret işlem adetleri yüzde 49 arttı

e-ticaret
e-ticaret

Projesoft tarafından hazırlanan “Türkiye’de E-Ticaretin Görünümü-2022 1. Çeyrek Raporu” yayınlandı. Raporda yer alan verilere göre, ilk çeyrekte e-ticaret işlem adedi yüzde 49 artarken, en çok işlem artışı yaşanan sektör kozmetik oldu.

E-ticareti etkisi altına alan büyüme ivmesi devam ediyor

E-ticaret altyapı sağlayıcısı Projesoft tarafından hazırlanan “Türkiye’de E-Ticaretin Görünümü – 2022 1. Çeyrek Raporu” yayınlandı. Raporda, pandemi sonrası dönemde e-ticareti etkisi altına alan büyüme ivmesinin devam ettiği görülürken, online kanallar üzerinden gerçekleştirilen işlem adedi bu dönemde yüzde 49 oranında bir büyümeye sahne oldu. 

Yayınlanan rapor hakkında değerlendirmelerde bulunan Projesoft CEO’su Yüksel Eminoğlu, raporda yer alan veriler incelendiğinde en çok işlem artışı yaşanan sektörün yüzde 52’lik bir yükselişle kozmetik olduğunu söyledi.

“B2B alt yapısı kuran firma sayısı yüzde 54 arttı”

Kozmetik sektöründe sepet tutarlarında önemli bir artış yaşandığını vurgulayan Eminoğlu, son dönemde B2B satışlarda da işlem adetlerinin hızla artmaya başladığını ifade etti.

“B2B alt yapısı kuran firma sayısı 2021’in aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 54 arttı” diyen Eminoğlu, “Bu yükselişte firmalar için sağlanan ek tahsilat yöntemleri olan çek ve senet ile ödeme modüllerinin de online ticaret altyapılarına eklenmesi, hem müşteri tabanları hem de satılan ürün adetleri üzerinde yukarı yönlü bir etki oluşturdu” diye konuştu.

Kozmetik sektöründe online işlem adedi yüzde 52 arttı

Projesoft tarafından paylaşılan raporda yer alan verilere göre, öne çıkan başlıklar ve veriler şu şekilde;

  • 2021 yılı ile 2022’nin ilk 3 ayı kıyaslandığında online işlem adetlerinde yüzde 49 oranında bir artış yaşanırken, en çok artış gözlenen sektörler; Kozmetik, Giyim/Aksesuar, Eğitim/Kitap-Kırtasiye ve Elektronik oldu.
  • Kozmetik sektöründe online işlem adedin bu dönem içinde yüzde 52 oranında artarken, kozmetik alışverişlerinde sepet tutarı yüzde 11’lik artışla 2022’nin ilk üç ayında 272 TL’ye yükseldi.
  • Giyim ve Aksesuar sektöründe ise işlem adetlerinde yüzde 44 artış yaşandı. Sektörün sepet ortalamasında da yüzde 49 oranında artış gözlendi.
  • Kitap / Eğitim ve Kırtasiye kategorisinde ise işlem adedi yüzde 47,4 artarken, sepet ortalamasında yüzde 30 civarında bir artış gerçekleşti.
  • Elektronik ve Aksesuar kategorisi işlem adetlerinde de yüzde 39,8’lik bir artış yaşandı. Bu kategoride yer alan ürünlerin sepet ortalamasında ise yüzde 15’lik yükseliş gözlendi.
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds