Ara
Close this search box.

E-ticaret çözümlerinde Bitcoin’le ödeme dönemi başlıyor

bitcoin
bitcoin

E-ticaret ekosisteminde kripto para kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor. Son olarak, e-ticaret altyapı yazılım şirketi IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, işletmelerin 2023 yılından itibaren Bitcoin ile ödeme alacaklarını duyurdu.

E-ticarette geleceğin ödeme aracı: Bitcoin

Pandemi döneni ile beraber çok hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan e-ticarette, işletme sayısı her geçen gün artıyor. İşletme sayısında yaşanan artış ve metaverse kavramının hayatımıza yerleşmesi ile birlikte Bitcoin gibi kripto para birimlerinin e-ticaret işlemlerinde kullanımı da giderek yaygınlaşmış durumda.

Global ölçekli pek çok markanın metaverse evreninde yaptıkları yatırımlar, kripto para birimlerinin e-ticaret işlemlerindeki kullanım oranında önemli bir yükselişe neden oldu. Online kanallar üzerinden yapılan alışverişlerde önemli bir seçenek haline gelen kripto paraların, gelecek dönemde e-ticaret işlemlerinde en yaygın kullanılan ödeme araçlarından biri olacağı öngörülüyor.

“2023 yılında hizmet verdiğimiz 15 bin işletme ödemelerini Bitcoin ile alabilecek”

E-ticaret altyapı yazılım şirketi IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, e-ticaret işlemlerinde kripto para kullanımı hakkında yaptığı değerlendirmede, Bitcoin’in değerinin gittikçe yükseldiğini belirterek, “Dijital dünya artık hepimizi etkisi altını aldı ve alıyor. Hızla dönüşmek ve çağa ayak uydurmak kaçınılmaz bir gerçek oldu. Çalışmalarımızı hep geleceğe yönelik öngörülerle sürdürerek, hedeflerimizi buna göre belirliyoruz.” dedi.

Yılbaşından bu yana Türkiye’deki kripto para borsalarında günlük işlem hacminin 1 milyar doları aştığını hatırlatan Özkara, “Bu rakamlar 2022 sonuna kadar daha da yükseleceğe benziyor. Bugüne kadar 30 bin işletmeye hizmet verdik ama Türkiye’de 3 milyon küçük ve orta ölçekli işletme var. Daha yolun başındayız. 2023 yılında hizmet verdiğimiz 15 bin işletme ödemelerini isteğe bağlı olacak Bitcoin ile alabilecek. Bu hizmet, e-ticaret yapan işletmeler için önemli bir dönüm noktası olacak.” sözlerini kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds