Ara
Close this search box.

Ramazan ayı, MENA’da 6,2 milyar dolarlık e-ticaret hacmi yaratacak

Ramazan
Ramazan

RedSeer Consulting tarafından hazırlanan “Ramazan ve E-Ticaret” raporu yayınlandı.  Yayınlanan raporda; Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde Ramazan ayıyla beraber ortaya çıkan e-ticaret hareketliliği mercek altına alınırken, bu dönemde yaklaşık olarak 6,2 milyar dolarlık e-ticaret hacminin ortaya çıkmasının beklendiği belirtildi.

Ramazan ayının, 2022’de tüm online satış rekorları kırması bekleniyor

RedSeer Consulting, “Ramazan ve E-Ticaret” raporunu yayınladı. Raporda yer alan verilere bakıldığında, 2021 yılında pandemi tedbirlerinin gölgesinde yaşanan Ramazan ayının, 2022’de tüm online satış rekorlarını kırması bekleniyor.

Bu dönemde, toplam satışlarda 2021’e göre yüzde 40 artış yaşanacağı ve e-ticaret hacminin 6,2 milyar dolara çıkacağı öngörülürken, bu rakam MENA bölgesinin 2022 yılı toplam e-ticaret pazar hareketinin yaklaşık yüzde 16’sını oluşturuyor.

“Grup alışverişleri, bireysel satın almalardan çok daha fazla önem kazanıyor”

Bu dönemde artan gıda tüketimi, online kanallar üzerinden yapılan market alışverişlerini artırıyor. Ramazan ayında insanların daha yoğun bir şekilde bir araya gelmesinin farklı kategorilerde de hareketliliğe yol açtığına dikkat çeken RedSeer Consulting yöneticilerinden Akshay Jayaprakasan, “Ramazan bir araya gelme zamanıdır. Bu nedenle, grup alışverişleri, bireysel satın almalardan çok daha fazla önem kazanıyor.” dedi.  

Ramazan ayının, son iki yılda Covid-19 pandemisinin gölgesinde yaşandığını hatırlatan Jayaprakasan, “Son iki yıldır Covid-19 nedeniyle daha müstakil bir Ramazan deneyimi yaşadık. Pandemi önlemlerinin azalmasının ardından, tüketicilerin heyecanı ve dolayısıyla harcamaları bir önceki yıla göre önemli ölçüde arttı. Bu Ramazan’da ortaya çıkacak en belirgin temalardan biri, aile ile bağlantı kurma ve bir topluluğa ait olma ihtiyacının karşı konulmaz duygusudur.” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds