Ara
Close this search box.

Antalya’da “WORLD ECOM EXPO” rüzgârı esti

world ecom expo
world ecom expo

WORLD ECOM EXPO, e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminin tüm paydaşlarını Antalya’da buluşturdu. Türkiye’nin en büyük e-ticaret etkinliği olan WORLD ECOM EXPO, ayrıca, hem tatil hem iş hem toplantı konsepti ile düzenlenen ilk etkinlik oldu. Etkinlikte; e-ticaret ve e-ihracat odaklı paneller, workshoplar ve keynote sunumlar yer aldı. Katılımcılara e-ticaret ve işbirlikleri ile dolu 3 gün yaşadı.

Pazaryerlerinden yazılım sağlayıcılara, lojistik firmalarından entegratör firmalara kadar ekosisteminin global ve yerel tüm paydaşlarını bir araya getiren etkinlik kapsamında 25 binin üzerinde B2B görüşme ve toplantı gerçekleştirildi. Böylece farklı sektörlerden yüzlerce firma, e-ticaret ve e-ihracat özelinde işbirlikleri kurma şansı yakaladı.

E-ticaret pastasından 150 milyar dolar pay alan firmaları buluşturdu

Antalya’da 3 gün boyunca, Türkiye’nin en büyük e-ticaret etkinliği WORLD ECOM EXPO rüzgârı esti. Global e-ticaret pastasından 150 milyar dolar pay alan e-ticaret devlerini Türk firmalarla buluşturan etkinlik, yoğun bir katılıma sahne oldu. Açılış töreninde WORLDEF Başkanı Ömer Nart’ın selamlama konuşması ile başlayan etkinliğin ilk gününde e-ticaret ekosisteminin önde gelen markaları kurulan stantlarda katılımcılarla bir araya geldi.

Yoğun bir katılımın yaşandığı etkinliğin ilk gününde katılımcılar Speed Networking / B2B Eşleştirmeler ile sektörün önde gelen isimleri ile fikir alışverişinde bulunma şansı yakaladı. Hem iş hem tatil konsepti ile organize edilen WORLD ECOM EXPO’nun ilk günü, pazaryeri entegratörü ShopiVerse sponsorluğunda gerçekleştirilen “Welcome Networking Party” ile sona erdi.

İkinci gün, e-ticaret ekosistemine dair pek çok konu masaya yatırıldı

WORLD ECOM EXPO’nun ikinci gününde e-ticaret ve e-ihracat odaklı pek çok konu masaya yatırıldı. İkinci gün boyunca paneller, workshoplar ve keynote sunumlar devam etti. Bu programlarda ekosistemin önemli isimleri deneyimlerini katılımcılara aktardı. İkinci gün, B2B görüşmelerde de yoğunluk doruğa çıktı. Farklı salonlarda gerçekleştirilen B2B toplantıda yüzlerce işbirliği toplantısı yapıldı.

Keynote sunumlarda şu isimler yer aldı;

  • Türkiye İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Bölüm Müdürü Vedat Karahanoğlu
  • ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev
  • Aras Kargo Genel Müdür Yardımcısı Cem Oğuz
  • UPS Ülke İş Geliştirme Müdürü Gurur Eralp
  • PraPazar CEO’su Ferhat Akmermer
  • CDEK CEO’su Sertalp Demirağ
  • ChannelAdvisor MENA Direktörü Hakan Aydemir
  • Mirakl Bölge Başkan Yardımcısı Franck Guellerin
  • FedEx Başkan Yardımcısı Daniel Vines
  • Ticimax CEO’su Cenk Çiğdemli
  • Jumia Baş Ticari Görevlisi Dario La Torre
  • Joom Türkiye Hesap Yönetim Lideri Yulia Gürsoy

Ekosistemin önemli aktörleri panellerde bir araya geldi

WORLD ECOM EXPO’nun ikinci gününde gerçekleştirilen paneller ekosistemin önemli aktörlerini bir araya getirdi. Fellas Food E-Ticaret Müdürü Burak Aykurt moderatörlüğünde gerçekleştirilen “İngiltere’de İş Yapmak” konulu panelde; Güden Hukuk Kurucusu Ali Güden, DIT Kıdemli İç Yatırım Danışmanı Mehmet Başaran, Sadler&Frost Kurucu Ortağı Ayaz Talha ve Shopiverse Satış ve İş Geliştirme Direktörü Hasan Basri Demir deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Genel Müdürü İbrahim Elbaşı moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Türkiye Girişimcilik Ekosistemi ve Girişim Yatırımı” konulu panelde ise girişimcilik ekosistemine ait pek çok konu; Tarvenn Kurucu CEO’su Mustafa Kopuk, True Global Ventures ortaklarından Sertaç Özinal, Payneer Genel Müdürü Ergi Şener ve İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen tarafından masaya yatırıldı.

E-Star Global Genel Müdürü Sadem Pehlivan’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Yeni Nesil Perakende” konulu panelde; Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Murat Büyümez, N11.com Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Altınay ve Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın sektörel tecrübelerini katılımcılara aktardı.

WORLD ECOM EXPO’nun ikinci gününün “Global Pazaryerleri” konulu son paneli, Shopiverse CEO’su Orxan İsayev moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde; Trendyol Uluslararası Ortak İşletme Başkanı Burcu Yaşar, Fruugo Gelir İdaresi Başkanı Håkan Thyr, Noon Stratejik Projeler Başkan Yardımcısı Fatih Baykal ve Jumia Baş Ticari Görevlisi Dario La Torre bir araya geldi.

Global workshoplar, Türk firmalara vizyon kattı

WORLD ECOM EXPO’nun ikinci günü, ayrıca, global ölçekli workshoplara da sahne oldu. Pek çok firma, yoğun bir tempoda workshoplar düzenledi. Workshoplarda katılımcı global firmalar ile Türk firmalar bir araya geldi. Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen workshopların katılımcıları ve konuları şöyle;

  • AliExpress İş Geliştirme Müdürü Ece Gür – Aliexpress İle E-İhracat Süreçleri
  • Jumia Baş Ticari Görevlisi Dario La Torre – E-Ticaretinizi Afrika’ya Genişletmek
  • ChannelAdvisor MENA Direktörü Hakan Aydemir – Channeladvisor Türk Markaların E-Ticaretlerini Dünyada Büyütmesine Nasıl Yardımcı Olur?
  • Mirakl Bölge Başkan Yardımcısı Franck Guellerin – B2C Perakendecileri İçin Pazar Yeri Zorunlulukları
  • Joom Kıdemli Hesap Yöneticisi Yulia Gursoy – Joom İle Yurt Dışına Nasıl Kolay Satış Yapılır?
  • Noon Stratejik Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Baykal – Noon Ve Orta Doğu E-Ticaret Pazarı
  • Zalando Satış Ekibi Lideri Suzanne Tompkins – Zalando Üzerinde Satışa Nasıl Başlanır?
  • ShopiVerse Satış ve İş Geliştirme Direktörü Hasan Basri Demir ve Shopiverse CTO’su Fatih Gökmen – Küreselleşme
  • Wayfair İş Geliştirme Direktörü David Bruck – EU/NA’da Wayfair İle Ortaklık
  • Allegro İş Geliştirme Direktörü Shakhil Shah – Polonya’nın En Sevdiği Pazar Yeri Allegro İle Tanışın Ve Satışlarınızı Polonya Ve Ötesinde Nasıl Artıracağınızı Öğrenin
  • Fruugo Ortaklık Başkanı Phil Booker – Fruugo İle Küresel Olarak Nasıl Genişletilir?
  • Ozon Lojistik Platform Direktörü Stepan Gusamov – Ozon Global Satıcı Paneli, Kayıt, Kullanım Ve Sunum

“Okan Bayülgen İle Metaverse Talk Show” heyecanı

Türkiye’nin en büyük e-ticaret etkinliğinin ikinci gününde Okan Bayülgen heyecanı da yaşandı. Ünlü şovmen, gala gecesinde “Metaverse Talk Show” konulu panelin moderatörlüğünü yaptı. IdeaSoft ve Hollanda merkezli Ultra Fulfilment Center sponsorluğunda gerçekleştirilen talk show, pek çok önemli ismi aynı sahnede buluşturdu.

Okan Bayülgen, gala yemeğinin ardından başlayan talk show’da iki saatten fazla katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Talk show’da katılımcılarla diyaloga giren Bayülgen, esprileri ile salondakileri güldürdü. Talk show’un konuşmacıları, katılımcıların sorularını da cevapladı. Programda, metaverse hakkında birçok görüş ve öngörü dile getirildi ve metaverse’ün geleceği masaya yatırıldı.

Talk showda yer alan isimler şunlar;

  • WORLDEF Başkanı Ömer Nart
  • Sefamerve Kurucusu Mehmet Metin Okur
  • Next Akademi Başkanı Levent Erden
  • IdeaSoft Kurucusu ve CEO’su Seyhun R. Özkara
  • Onedio.com Kurucusu ve CEO’su Kaan Kayabalı
  • Metafluence Kurucusu ve CMO’su Emin Valiyev
  • Voila Kurucusu Burak Karabacak
  • Payneer CEO’su ve Hürriyet Teknoloji Yazarı Ergi Şener

WORLD ECOM EXPO’nun son günü de yoğun bir tempoya sahne oldu

Hem iş hem tatil konsepti ile düzenlenen etkinlikler ile katılımcılara 3 gün boyunca networking olanağı sunan WORLD ECOM EXPO’nun son günü de yoğun bir tempoya sahne oldu. Etkinliğin son gününde; Moka Satış Müdür Ahmet Kolukırık, T-Soft CEO’su Ömer Arıkan, Group DP CEO’su Tunç Günbey, ELİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Darbay ve Allegro İş Geliştirme Ortağı Shakhil Shah keynote sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panellerde son gününde hız kesmeden devam etti. n11.com Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Altınay moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Perakendenin Patronları Konuşuyor” panelinde; Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu ve Hisar Çatal Bıçak Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Erdoğan deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Penti E-Ticaret Direktörü Mehmet Türkel’in moderatörlüğünü yürüttüğü panelde ise; Business UP Kurucusu Önder Türker ile Persona Click Genel Müdürü Gürhan Işık “Dijital Pazarlama Optimizasyonu” üzerine değerlendirmelerde bulundu.

WORLDEF Etkinlik Direktörü Serkan Çakırın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Türkiye’de ve Dünyada Girişimci Yatırımcılığı” panelinde; Startupfon Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı, RE-PIE Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Ergin, Pareto VC Yönetici Ortağı Kıvılcım Çaylı ve İda Capital Yönetici Ortağı Cem Baytok konu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

CDEK Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Gizem Gündüz moderatörlüğünde ise “Rusya ve BDT Ülkelerinde İş Yapmak” konuşuldu. Panelde; OZON Lojistik Platform Direktörü Stepan Gusomov, CDEK CEO’su Sertalp Demirağ, CDEK Satış ve Operasyon Direktörü Çetin Balekoğlu, CDEK Uluslararası Lojistik Geliştirme Başkanı Sergey Gumanyuk ve CDEK Uluslararası Pazarlama Departmanı Başkanı Evgenia Pegusova konu hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

WORLD ECOM EXPO’nun son gününde workshoplar da devam etti. Katılımcılar, düzenlenen workshoplarda firmaların yöneticileri ile bir araya gelerek, sektörel çözümleri ve deneyimleri birinci ağızdan dinleme fırsatı yakaladı.

Katılımcılardan tam not aldı!

WORLD ECOM EXPO, katılımcılardan tam not aldı. Hem etkinlik içeriği ve diğer sosyal imkanlar konusunda memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, 2023 yılında yine Antalya’da düzenlenecek etkinliği sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds