Ara
Close this search box.

E-ticaret ve e-ihracat ekosisteminin kalbi Antalya’da attı

e-ticaret
e-ticaret

Uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF’in öncülüğünde Ticaret Bakanlığı’nın desteği ve Türkiye İş Bankası’nın ana iş ortaklığı ile düzenlenen WORLD ECOM EXPO, 29-30-31 Mart tarihleri arasında Antalya Belek’teki Pine Beach Otel’de global e-ticaret ekosistemini buluşturdu. Etkinlikte, 35 ülkeden yaklaşık bin şirket ve bin 500 fazla katılımcı yer aldı. Etkinliğin Diamond sponsorları arasında; Mirakl, Channel Advisor, CDEK, UPS, Aras Kargo, PraPazar ve ShopiVerse yer aldı.

B2B toplantılarda yeni işbirlikleri kuruldu

WORLD ECOM EXPO’ya, e-ticaret ve e-ihracat şirketlerinin yanı sıra; kargo, teknoloji ve dijital pazarlama şirketleri ve servis sağlayıcıların da katıldı. Etkinlikte yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Şirketlerin temsilcileri, B2B görüşmelerde bir araya geldi. Katılımcı firmalar arasında 3 günde 25 binden fazla B2B görüşme gerçekleştirildi.

Uluslararası e-ticaret buluşmasına yoğun ilgi oldu. Farklı ülkelerden e-ticaret devleri ile Türk şirketleri karşılıklı oturup, yeni ortaklıklar yapma fırsatı buldu. İkili B2B görüşmelerde iş ilişkileri geliştirildi; yeni anlaşmalar için adım atıldı. Son derece verimli geçen B2B görüşmelerinde çok sayıda yeni işbirliğinin yolu açıldı. Uluslararası e-ticaret markalarının yaptığı görüşmelerden 1,5 milyar dolar değerinde ticaret hacmi oluşması bekleniyor.

Ekim 2022’de Londra’ya 300 Türk firma götürülecek

WORLDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nart, Ekim 2021’de İstanbul’da 8.’si düzenlenen WORLD E-COMMERCE FORUM etkinliklerini globalleştireceklerini söyledi. İlk global toplantının 25-26 Ekim 2022 tarihleri arasında Londra’da yapılacağını açıklayan Nart, WORLD E-COMMERCE FORUM – London Global Meeting’e 300 Türk firmanın götürüleceğini; bin kişilik katılım beklediklerini vurguladı.

Ömer Nart, Türkiye e-ticaret ekosisteminin izdüşümünü Londra’ya götüreceklerine dikkat çekere, e-ticaret için gerekli tüm paydaşların Londra’da bir araya geleceğini; e-ticaret firmaları ile servis sağlayıcıların İngiltere merkezli firmalarla işbirliği yapma fırsatı elde edeceğini kaydetti. Nart, şöyle devam etti: “Kümelenme modeliyle Türk firmalarını Birleşik Krallık’a götürmeyi hedefliyoruz. Bunun için Ticaret Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı ile birlikte hareket edeceğiz. Birleşik Krallık e-ticaret pazarı 700 milyar sterlin değerinde büyük bir pazar, Türk e-ticaret firmalarının bu pazardan aldığı payı artırmayı hedefliyoruz.”

“Okan Bayülgen ile Metaverse Talk Show”

e-ticaret

WORLD ECOM EXPO, katılımcılarına hem tatil hem eğlence fırsatı da sundu. Etkinliğin ikinci gecesinde Okan Bayülgen rüzgârı esti. Ünlü şovmen, gala gecesinde “Metaverse Talk Show” konulu panelin moderatörlüğünü yaptı. Talk showa; WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Sefamerve Kurucusu Mehmet Metin Okur, Next Akademi Başkanı Levent Erden, IdeaSoft Kurucusu ve CEO’su Seyhun R. Özkara, Onedio.com Kurucusu ve CEO’su Kaan Kayabalı, Metafluence Kurucusu ve CMO’su Emin Valiyev, Voila Kurucusu Burak Karabacak, Payneer CEO’su ve Hürriyet Teknoloji Yazarı Ergi Şener katıldı. Programda, e-ticaret ve e-ihracat özelinde metaverse’in etkisi, metaverse’in geleceği ve bu konuda çeşitli öngörüler dile getirildi. Katılımcılar, metaverse ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

2023’te 5 bin kişilik katılım bekleniyor

Etkiliğin her yıl büyüyerek devam etmesi hedefleniyor. Buna göre WORLD ECOM EXPO – 2023 etkinliğine yine Antalya ev sahipliği yapacak. 2023 yılında Antalya’da düzenlenecek olan WORLD ECOM EXPO’ya 5 bin fazla kişinin katılımı bekleniyor. WORLDEF Başkanı Ömer Nart, 2023’teki etkinlik için şimdiden üç otel ile anlaşma sağlandığını açıkladı.

Öte yandan, etkinliğin açılış töreninde konuşan Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, “Antalya’mızda bu etkinliklerin yapılması ülkemizin turizm açısından da katkı sağlıyor. Antalya artık turizmin dışında bu tür etkinlikler ile turizmin başka tarafına da katkı sağlayacak. Londra forumundan sonra gelecek sene 100 binden fazla insanın buraya geleceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds