Ara
Close this search box.

Antalya’da dev e-ticaret buluşması

e-ticaret
e-ticaret

WORLDEF tarafından düzenlenen ve Türkiye’de e-ticaret ekosisteminin en büyük etkinliği olma özelliği taşıyan WORLD ECOM EXPO, Antalya’da başladı. Uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF tarafından gerçekleştirilen etkinliği Ticaret Bakanlığı da destekliyor. Etkinlik 35 ülkeden bin 500 kişiyi bir araya getirdi. Açılış töreninde etkinliğin global platforma taşınacağı müjdesi verildi. Buna göre, 25-26 Ekim tarihleri arasında WORLDEF öncülüğünde Londra’da “WORLD E-COMMERCE FORUM – London Global Meeting” düzenlenecek.

WORLD ECOM EXPO, 29 Mart Salı günü Antalya Belek’teki Pine Beach Otel’de başladı. Etkinliğin başında açılış töreni düzenlendi. Açılış konuşmaları için WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye İş Bankası Ödeme Sistemleri Ekosistem Bölüm Müdürü Hüsnü Mete Güneş, FedEx Başkan Yardımcısı Daniel Vines, Aras Kargo CEO’su Carsten Wallmann, CDEK CEO’su Sertalp Demirağ, Mirakl MEA Bölge Başkan Yardımcısı Franck Guellerin, ChannelAdvisor MENA Direktörü Hakan Aydemir, ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev ve PraPazar CEO’su Ferhat Akmermer ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETiD) Başkanı Emre Ekmekçi kürsüye çıktı.

Ömer Nart: Katılımcı firmalarınpazar payı 150 milyar dolar

e-ticaret

İlk olarak söz alan WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “Etkinliğimize katılan firmaların global e-ticaret piyasasındaki toplam payları 150 milyar dolar civarında. Bin 500 katılımcı 3 gün boyunca işbirliği fırsatlarını değerlendirecek.” dedi. Nart, etkinlikte firmalar arasında 25 bin B2B toplatın yapılmasını beklediklerini belirterek, “Katılımcı sayısı 2023 yılında Antalya’da 5 bin olacak. Beş 5 sene içinde 100 bine ulaşacak.” ifadelerini kullandı.

İlk global toplantı ekim ayında Londra’da

e-ticaret

2021 yılında İstanbul’da WORLDEF tarafından düzenlenen “WORLD E-COMMERCE FORUM” etkinliğinin sekizincisini düzenlediklerini belirten Ömer Nart, 2022 yılında bu etkinliklerin globalleşeceğini duyurdu. “İlk global toplantı 25-26 Ekim’de Londra’da yapılacak.” diyen Ömer Nart, “WORLD E-COMMERCE FORUM – London Global Meeting” etkinliğine Türkiye’den 300 firma götüreceklerini; bin kişinin katılımını beklediklerini söyledi.

WORLDEF Başkanı, şöyle devam etti: “Avrupa e-ticaret ekosisteminin bütün paydaşları bu etkinlikte buluşacak. Türkiye ve Birleşik Krallık’taki firmalara işbirliği fırsatı sunacak ve bölgenin en büyük e-ticaret ya da servis sağlayıcıları ile iş ortaklığı yapma imkanı sağlayacak bir etkinlik olacak. Avrupa’nın en büyük e-ticaret pazarı Birleşik Krallık’ta e-ticarete adım atmayı düşünen firmaların bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

İsmail Gülle: Türkiye e-ticarette yükselen yıldız

TİM Başkanı İsmail Gülle de, toplantıya video mesaj ile katıldı. Gülle, “Geçtiğimiz yıl küresel e-ticaret kullanıcı sayısı 3 milyarı aştı. Bu tüketicilerin harcamaları ise 4,9 trilyon dolar oldu. Ülkemizde son 5 yılda e-ticaret hacmi 4 katına çıktı. 2020 yılında 225 milyar liraya ulaşan toplam e-ticaret hacmimiz 2021 yılının ilk yarısında da süratle artmaya devam etti. Türkiye e-ticaretin yükselen yıldızı olacak. WORLD ECOM EXPO etkinliği gibi e-ticaret sistemine katkı sunan organizasyonları son derece önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emre Ekmekçi: Sektörün WORLD ECOM EXPO gibi paydaşlara ihtiyacı var

ETİD Başkanı Emre Ekmekçi ise, “ETİD kurulduğunda Türkiye’de e-ticaretin payı toplam ticaret içindeki payı 0,2 ve 0,3’lerdeydi. Bu sene bu oran ortalama yüzde 16’lara kadar geldi. Türkiye’deki toplam ticaretin yüzde 16’sını yapan bir sektör haline geldik. Bu sektörün WORLD ECOM EXPO gibi paydaşlara ihtiyacı var.” diye konuştu.

35 ülkeden bin 500’ün üzerinde katılım oldu

e-ticaret

Antalya Pine Beach Belek Otel’de düzenlenen WORLD ECOM EXPO etkinliğine 35 ülkeden bine yakın şirket katıldı. Katılımcı sayısı bin 500’ü aştı. Etkinlik boyunca 25 binden fazla B2B görüşme yapılması bekleniyor. Türkiye İş Bankası’nın ana iş ortağı olarak yer aldığı etkinlikte Mirakl, Channel Advisor, CDEK, UPS, Aras Kargo, PraPazar ve ShopiVerse “Diamond sponsor” olarak yer alıyor.

Etkinlikte Amerika’nın en büyük pazaryeri olan Wayfair’den Çin’in e-ticaret devi AliExpress’e, Almanya’daki Zalando’dan, Polonya’nın dev pazaryeri Allegro’ya kadar pek çok e-ticaret şirketinin yanı sıra; kargo, teknoloji ve dijital pazarlama şirketlerinin de aralarında bulunduğu servis sağlayıcılar hazır bulunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds