Ara
Close this search box.

WORLD ECOM EXPO’da “İngiltere’de İş Yapmak” konuşuldu!

ingiltere
ingiltere

Antalya’da WORLD ECOM EXPO rüzgârı esmeye devam ediyor. Etkinliğin ikinci gününde, Fellas Food E-Ticaret Müdürü Burak Aykurt moderatörlüğünde gerçekleştirilen “İngiltere’de İş Yapmak” konulu panelde; Güden Hukuk Kurucusu Ali Güden, DIT Kıdemli İç Yatırım Danışmanı Mehmet Başaran, Sadler&Frost Kurucu Ortağı Ayaz Talha ve Shopiverse Satış ve İş Geliştirme Direktörü Hasan Basri Demir deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Ali Güden: Türk girişimciler herhangi bir izin almadan İngiltere’de şirket kurabilir

ingiltere
Güden Hukuk Kurucusu Ali Güden

Güden Hukuk Kurucusu Ali Güden, Türk bir girişimcinin İngiltere’de şirket kurabilmesinin izne tabi olmadığını ifade etti. Güden, “Türk girişimciler herhangi bir izin almadan İngiltere’de şirket kurabilir. E-ticaret açısından bir izin durumu söz konusu değil.” diye konuştu.

Şirket türlerinden bahsetmek gerektiğini belirten Güden, girişimcilerin en çok kullandığı şirket türünün limited şirket türü olduğunu söyledi. “LLP bir ortaklık, Public Limited Company’yi ise daha çok büyük şirketler kullanmak istiyorlar.” diyen Ali Güden, “Yeni başlayanlar için en popüler şirket türü limited şirket. İngiltere’de yerleşik olmadığınızda oradaki bankacılık sisteminden yararlanmak çok zor oluyor. Kimileri temsilci gönderiyor. Brexit ile birlikte Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaret hacminin gittikçe büyüdüğünü görüyoruz.” dedi.

Ayaz Talha: İngiltere’de 72 saat gibi bir sürede şirket kurulumu gerçekleşebiliyor

ingiltere
Sadler&Frost Kurucu Ortağı Ayaz Talha

Sadler&Frost Kurucu Ortağı Ayaz Talha ise, uzaktan İngiltere’de şirket kurmanın çok kolay olduğunu, 72 saat gibi bir sürede şirket kurulumunun gerçekleştirilebileceğini söyledi. Şirket oluşturma sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı yerler var diyen Talha, “Kayıt ofis adresi şartı dikkat edilmesi gereken en önemli nokta. Bunu bizim gibi firmalar aracılığıyla yapabilirsiniz. Sonrasında ise vergi kayıtları geliyor.” dedi.

Şirket kurulduktan sonra e-ticarette devam etmek isteyen şirketler için bu durumun engel olmadığını belirten Talha, “Banka hesap açılışı konusunda yerleşik bankalarda hesap açamazsınız. Online bankalardan hesap açabilirsiniz. Uzun vadede yerleşik bankalar için yerleşik birine ihtiyaç duyuluyor. İngiltere’de şirket ve vize konusu tamamen farklı, sadece şirketiniz var diye kimse size oturum izni vermez.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Başaran: İngiltere e-ticaret konusunda Avrupa’daki en büyük ülke

ingiltere
DIT Kıdemli İç Yatırım Danışmanı Mehmet Başaran, programa video konferans yöntemi ile katıldı.

DIT Kıdemli İç Yatırım Danışmanı Mehmet Başaran da, programa video konferans yöntemi ile katıldı. İngiltere’nin e-ticaret konusunda Avrupa’daki en büyük ülke olduğunu vurgulayan Başaran, Ülkenin, Avrupa pazar payı içinde en büyük pazaryerlerine sahip olduğunu söyledi.

İngiltere’de her dört satıştan birinin elektronik sistem üzerinden yapıldığının altını çizen Başaran, “Made in Turkey damgalı ürünler, Türk girişimciler için İngiltere’de en avantajlı nokta olacaktır. İngiltere ile Türkiye arasında serbest ticaret antlaşması var. Girişimcilerin ürünlerinde bulunan bu damga sayesinde, İngiltere gümrüğünde pek çok avantajımız bulunuyor.” dedi.

Hasan Basri Demir: Hedef pazarda yerelleşmek demek, yereldeki firmaların refleksleriyle hareket etmek demektir

ingiltere
Shopiverse Satış ve İş Geliştirme Direktörü

Panelin konuşmacıları arasında yer alan, Shopiverse Satış ve İş Geliştirme Direktörü Hasan Basri Demir de görüşlerini katılımcılarla paylaştı. “Hedef pazarda yerelleşmek demek, yereldeki firmaların refleksleriyle hareket etmek demektir” diyen Demir, markaların İngiltere’de bir şirketinin olmasının yerelleşme açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Firmaların bu bölgede ne sunabileceğinin çok daha önemli olduğunu vurgulayan Demir, şöyle devam etti; “Ürün görsellerinin yerelleşmesi ve hedef pazarın kültürüne uygun ürünlerin tasarımına önem verilmesi gereklidir. E-ihracatta pek çok şey artık mümkün hale geldi. Tüm dünyaya ürün gönderilebiliyor olması tüm dünyada farklı dillerde ürün satabileceğimiz anlamına gelmiyor.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds