Ara
Close this search box.

WORLD ECOM EXPO, global e-ticaret ekosistemini buluşturdu!

world ecom expo
world ecom expo

Türkiye’nin bu ölçekte gerçekleştirilen en büyük e-ticaret etkinliği olma özelliği taşıyan WORLD ECOM EXPO, Antalya Pine Beach Belek Otel’de başladı. 29-30-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünyanın birçok ülkesinden lider pazaryerlerinin buluştuğu etkinlik kapsamında, e-ticaret ekosistemine ait pek çok konu e-ticaret dünyasının önde gelen isimleri tarafından değerlendiriliyor.

Açılışta bin 200’den fazla katılımcı yer aldı

WORLD ECOM EXPO açılış programında bin 200’den fazla katılımcı yer aldı. Program, “WORLD ECOM EXPO” ve “WORLD ECOMMERCE FORUM – Londra Global Meeting” tanıtım videolarının izlenmesi ile başladı. Daha sonra açılış konuşmalarına geçildi. Protokolde; WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye İş Bankası Ödeme Sistemleri Ekosistem Bölüm Müdürü Hüsnü Mete Güneş, FedEx Başkan Yardımcısı Daniel Vines, Aras Kargo CEO’su Carsten Wallmann, CDEK CEO’su Sertalp Demirağ, Mirakl MEA Bölge Başkan Yardımcısı Franck Guellerin, ChannelAdvisor MENA Direktörü Hakan Aydemir, ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev, Prapazar Kurucu CEO’su Ferhat Akmermer ve E-Ticaret Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi yer aldı.

Ömer Nart: 2022 yılında artık globalleşiyoruz

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, WORLD ECOM EXPO’da; Avrupa’dan, Amerika’dan, Afrika’dan, Orta Doğu’dan ve Türkiye’den e-ticarette lider markaları ve e-ticaret paydaşlarını ağırladıklarını vurgulayarak, “Etkinliğimize katılan pazaryerlerinin e-ticaret pastasındaki payı, 150 milyar dolar civarında.” dedi.

WORLDEF olarak e-ticaret ve e-ihracat özelinde düzenlenen etkinliklere ara vermeden devam ettiklerini belirten Nart, “Pandeminin de etkisi ile e-ticarette bir fırsat dönemi yaşıyoruz. WORLD ECOM EXPO, e-ticaret ve e-ihracattaki fırsatları ortaya çıkarmak ve kullanmak üzere B2B eşleştirme sistemi ile tasarlandı.” diye konuştu. Geçtiğimiz yıl WORLD E-COMMERCE FORUM’un sekizincisini düzenlediklerini hatırlatan Nart, “2022 yılında artık globalleşiyoruz. 25-26 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz ‘WORLD ECOMMERCE FORUM – Londra Global Meeting’ etkinliğinde binden fazla firmayı ağırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“2023 için 3 oteli kapattık”

Ulusal ve global e-ticaret ekosistemindeki tüm paydaşların 3 gün boyunca WORLD ECOM EXPO’da iş birliği fırsatlarını değerlendireceğini ifade eden Nart, “Bu yıl bin 500 kişi ağırlıyoruz; 2023 yılında 5 bin kişiyi ağırlayacağız.2023’teki WORLD ECOM EXPO için şimdiden Antalya’daki 3 oteli kapattığımızı belirtmek istiyorum. Bölgesel e-ticaret ekosistemine katkı sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Avrupa e-ticaret ekosistemi Londra’da buluşacak”

Ekim ayında yapılması planlanan “WORLD E-COMMERCE FORUM – Londra Global Meeting” hakkında da açıklamalarda bulunan WORLDEF Başkanı Nart, “E-ticaret firmalarından üreticilere, dijital pazarlamacılardan entegratörlere, servis sağlayıcılardan girişimcilere kadar çok sayıda firma ile Londra’da bir araya geliyoruz. Avrupa’nın en büyük e-ticaret pazarı İngiltere’de e-ihracata adım atmak isteyen firmaların bu eşsiz fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Avrupa e-ticaret ekosisteminin bütün paydaşlarının bu etkinlikte buluşacağının altını çizen Ömer Nart, etkinliğin; Türk firmalara İngiltere’de iş birliği fırsatları sunan, İngiliz firmalara da bölgenin en büyük üreticileri ve tedarikçileri ile iş ortaklığı yapma imkânı veren bir etkinlik olacağını vurguladı. Nart, “Workshoplar, paneller, B2B eşleştirmeler ve sürprizlerle dolu, global e-ticaret networking organizasyonu tasarlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Suat Seyitoğlu: Gelecek sene 100 bin insanın geleceğini tahmin ediyoruz

Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu da, “Türkiye Cumhuriyeti ihracatla büyüyecek.” dedi. Seyitoğlu, e-ticaretin öneminin çok büyük olduğunu vurgulayarak, “WORLDEF bu hizmetleri en iyi şekilde sunmak için katkı sağlıyor. Antalya’mızda bu etkinliklerin yapılması ülkemizin turizm açısından da katkı sağlıyor. Antalya artık turizmin dışında bu tür etkinlikler ile turizmin başka tarafına da katkı sağlayacak. Londra forumundan sonra gelecek sene 100 binden fazla insanın buraya geleceğini tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

İsmail Gülle: E-ticareti, geleneksel ticaretin Rönesans’ı olarak görüyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de, organizasyona video mesaj yöntemi ile katıldı. Mesajında; e-ticaretin ve e-ihracatın Türkiye’de her geçen gün önemli büyümeler yaşadığını vurgulayan Gülle, “E-ticareti geleneksel ticaretin Rönesans’ı olarak görüyoruz. Türkiye’nin büyümesinin en önemli faktörlerinden birisi de ihracat ve bu noktada ilerleyen süreçte e-ihracatın önemi de çok daha fazla anlaşılacak. Ülkemizde bu tarz etkinliklerin yapılmaya başlanıyor olması da bizleri çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hüsnü Mete Güneş: WORLDEF’in çalışmalarına ciddi destek veriyoruz

Türkiye İş Bankası Ödeme Sistemleri Ekosistem Bölüm Müdürü Hüsnü Mete Güneş ise, 2022 yılının ekim ayında Londra’da yapılacak olan “WORLD E-COMMERCE FORUM – Londra Global Meeting” etkinliğinde çok daha iyi bir yerde olacaklarına inandığını söyledi. Güneş, WORLDEF’in yaptığı çalışmalara ciddi destek verdiklerini belirterek, “E-ticaret konusunda ülkemizin yaptığı destekleri yakından takip ediyoruz. Burada bin 200’ün üzerinde katılımcı var. Hepsi burada yapacakları birebir görüşmelerle çok verimli 3 gün geçirecekler. E-ticaret ve e-ihracatla ilgili neler yapabiliriz diye çok ciddi çalışıyoruz. İş Bankası ödeme sistemleri konusunda kurduğu iştirakler ile çalışmalara devam ediyor.” ifadelerini kullandı.  

Daniel Vines: WORD ECOM EXPO’nun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz

FedEx Başkan Yardımcısı Daniel Vines ise, “harika bir etkinlik” olarak nitelediği WORD ECOM EXPO’nun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. “Biz de FedEx olarak yaşanılan zorluklara adapte olup çalışmaya devam ediyoruz.” diyen Vines, iş ortaklarının bütün sektör genelinde; araçlar, hizmetler olarak ağlar, beceriler ve yetenekler doğrultusunda müşterilere seçenek sunmak istediklerini belirtti. FedEx’in e-ticaret konusunda her şeyini ortaya koyduğunu vurgulayan Vines, şunları kaydetti: “Biz, dünyanın en büyük kargo hava yolu firmasıyız. FedEx 600 bin çalışanıyla dünyayı birbirine bağlıyor. FedEx, yenilikçi çözümler getirerek müşterilerine bir adam önde hizmet sunuyor. Bu deneyimlerimizi sizinle paylaşmak için can atıyoruz. Bizi ziyaret edin ve e-ticaret konusunda nasıl ileri gidebileceğimizi konuşalım.”

Carsten Wallmann: E-ticaret firmaları ile yoğun bir tempoda çalışıyoruz

Aras Kargo CEO’su Carsten Wallmann ise, Aras Kargo’nun dönüşüm sürecinden bahsederek, “Elbette bizler lojistik alanında hizmet veren bir firma olarak e-ticaret firmaları ile yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bunun yanında teslimat ve kargo hizmetleri açısından kargo firmalarının çok büyük katkısı var. Şeffaflık, güvenilirlik, kullanım kolaylığı açısından çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Müşteri deneyimini iyileştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Wallmann, “Müşterilerimize kargo şubelerimizin göndericilerimizin paketlerini nerden almak istedikleri ile ilgili imkan sunuyoruz. Saatte 250 bin paket işleyebiliyoruz. Yılın 12 ayı içinde bunu sağlıyoruz. Buna ek olarak uluslararası hizmetlerde sunmaya başladık. Avrupa, Kuzey Amerika gibi ülkelere gönderim yapabiliyoruz. Paydaşlarımıza, çalışanlarımıza ve tabii ki müşterilerimize bu hizmetlerimizi aktarmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Franck Guellerin: Türkiye piyasasının artık dönüştüğünü görüyoruz

Mirakl MEA Bölge Başkan Yardımcısı Franck Guellerin de, WORLD ECOM EXPO’nun çok geniş bir katıla sahip olmasının olumlu sonuçlar çıkaracağını söyledi. “Biz bir e-ticaret çözümü yazılımı yapıyoruz.” diyen Guellerin, “Son 10 yıldır bu sektördeyiz ve bu alanda sektöründe ikon haline gelmiş pek çok perakendecinin çözüm ortağıyız. Türkiye piyasasının artık dönüştüğünü ve yeni pazarlar açıldığını görüyoruz. WORLD ECOM EXPO’dan çok olumlu sonuçlar ile ayrılacağımıza inanıyorum.” dedi.

Hakan Aydemir: Hepimizin hedefi Türk markalarını dünyaya tanıtmak

ChannelAdvisor MENA Direktörü Hakan Aydemir ise, WORLD ECOM EXPO’nun Türk firmalara çok büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. “ChannelAdvisor’ı bu sahnede temsil etmek benim için gerçekten çok önemli.” diyen Aydemir, “Pandemi, Türkiye de e-ticaret konusunda ciddi bir etkiye sahip. Biz Türk markalarını batı pazarlarına açılması konusunda destekliyoruz. ChannelAdvisor’ı çok fazla anlatmama gerek yok. Üç-dört sene önce İstanbul da kapıları çala çala başladık bu işe. Geçen yıl ise 250 milyon ciro getirdik. Hepimizin hedefi Türk markalarını dünyaya tanıtmak.” dedi.

Sertalp Demirağ: WORLD ECOM EXPO Türkiye için çok önemli bir etkinlik

CDEK CEO’su Sertalp Demirağ da, WORLD ECOM EXPO’nun Türkiye için çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade etti. Demirağ, “Türkiye’yi e-ticaretin merkezi haline getireceğiz diyordu Ömer (Nart) Bey. O noktaya doğru gidiyoruz. Çok güzel bir etkinlik içerisindeyiz. Beklentim bunun kartopu etkisiyle bizi çok iyi sonuçlara ulaştırması. Katılımcılar olarak çekinmeden bulabildiğiniz her sektördeki kişilere ulaşın, kendi ilgi alanlarınızda katabileceğiniz çok şey var.” dedi.

Ferhat Akmermer: WORLD ECOM EXPO ile Türkiye’deki e-ticaret ve e-ihracat ekosistemi level atladı

PraPazar Kurucusu ve CEO’su Ferhat Akmermer ise, Antalya’nın çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi. Etkinlik ile “Türkiye’deki e-ticaret ve e-ihracat ekosistemi adına level atlandığını” vurgulayan Mermerci, “Network oluşturmak adına çok güzel bir ortam oluştu. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Orxan Isayev: “WORLDEF ekibi mükemmel bir iş başardı

ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev de, WORLD ECOM EXPO’nun e-ticaret ve e-ihracat ekosistemi içerisinde yer alan aktörlere çok büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek pek çok faaliyet olduğunu vurgulayan Isayev, şunları söyledi: “WORLDEF ekibi mükemmel bir iş başardı. Bizler de ShopiVerse olarak sektöre katkı sağlamaya çalışacağız. Ekim ayında gerçekleştirilecek olan ‘WORLD E-COMMERCE FORUM – Londra Global Meeting’ ile de Türk e-ticaret ve e-ihracat firmaları çok büyük bir networking imkanına sahip olacak.”

Emre Ekmekçi: Çok büyük enerji merkezinin ortasındayız

E-Ticaret Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi ise, WORLD ECOM EXPO’nun e-ticaret ve e-ihracat ekosistemi için çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. “Bugün çok büyük enerji merkezinin ortasındayız.” diyen Ekmekçi, şunları dile getirdi: “Sizleri Türkiye’nin en büyük e-ticaret sivil toplum kuruluşu ETİD adına selamlıyorum. ETİD, 18 yıldır bu sektörde ve yüzün üzerinde üyemiz var. Bu sene Türkiye’deki toplam ticaretin yüzde 16’sını yapar hale geldik. Ülkemizde e-ticaret çok ilgi gören bir alan.  E-ihracatta da devlet stratejisi alanında destekler gelecek. Biz ETİD olarak bunun üzerine çalışıyoruz. Kendi iç pazarımızda yeterince büyüdük bundan sonra hedefimiz e-ihracat.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds