Mobilya e-ticaret pazarının lideri Wayfair ile e-ihracat fırsatı

wayfair

Mobilya ve ev eşyaları kategorisinde dünyanın önde gelen pazaryerleri arasında yer alan Wayfair, 29-30-31 Mart 2022 tarihleri arasında 3 gün boyunca Antalya düzenlenecek olan ve Türkiye’de bu ölçekte gerçekleştirilecek ilk ve en büyük e-ticaret etkinliği WORLD ECOM EXPO’da Türk firmaları ile bulaşmaya hazırlanıyor.

Wayfair, Türk mobilya üreticilerine e-ihracat imkânı sunuyor

Mobilya ve ev eşyaları kategorisinde dünyanın önde gelen pazaryerleri arasında yer alan Wayfair, WORLD ECOM EXPO’da Türk firmalarla bir araya geliyor. Türk mobilya üreticilerine çeşitli e-ihracat imkânları sunan Amerika merkezli platformun;  Kanada, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık’ta da ofisleri bulunuyor.  2021 yılında toplam satışlarda 13,7 milyar dolarlık bir gelir elde eden Wayfair, mobilyadan aydınlatmaya, yatak ve banyo ürünlerinden mutfak gereçlerine kadar sahip olduğu geniş ürün portföyü ile mobilya ve ev eşyaları e-ticaret pazarının lider platformlarından biri konumunda bulunuyor.

Platform, WORLD ECOM EXPO’da düzenleyeceği workshoplar ile Türk firmaların küresel pazarlara açılımına destek sağlamayı hedefliyor. Önümüzdeki on yıl içinde en az 112 milyar dolarlık yıllık satış hedefleyen şirket, 13 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşmış durumda. Wayfair tarafından açıklanan 2021 yılı verilerine göre platform üzerinden 23 binin üzerinde tedarikçiye, 27,5 milyon aktif tüketiciye ulaşma olanağı tanınıyor.

Wayfair hakkında

2002 yılında Niraj Shah ve Steve Conine tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan Wayfair, mobilya ve ev eşyaları kategorisinde dünyanın önde gelen online pazaryerleri arasında yer alıyor. Platformu üzerinde hizmet sunan 23 binin üzerindeki tedarikçiye, sahip olduğu 27,5 milyon aktif tüketici kitlesine ulaşma olanağı tanıyan platform 2021 yılında 13,7 milyar dolar toplam gelire ulaştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra Kanada, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık’ta da ofis ve depoları bulunan Wayfair, mobilyadan aydınlatmaya, yatak ve banyo ürünlerinden mutfak gereçlerine kadar 33 milyona ulaşan bir ürün portföyüne sahip. Kuzey Amerika ve Avrupa’da operasyonlarında 16 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan platformun; ABD, Almanya, Kanada ve Birleşik Krallık’ta 18 sipariş karşılama ve 38 teslimat merkezi bulunuyor.

WORLD ECOM EXPO hakkında

“Ecom Matchmaking” temasının ele alınacağı WORLD ECOM EXPO, e-ticaret ekosisteminin paydaşlarına e-ticaret özelinde küresel çapta vizyon sağlama amacı taşıyor. Perakendecilerden servis sağlayıcılara, global pazaryerlerinden satıcılara, girişimcilerden yatırımcılara kadar çok sayıda paydaşa ev sahipliği yapacak olan etkinlik; e-ticaret odaklı B2B eşleşmelere ve küresel iş birliklerine zemin hazırlamayı hedefliyor. Üç gün 2 gece Antalya’daki Pine Beach Belek’te konaklamalı olarak düzenlenen e-ticaret etkinliği, e-ticaret ekosisteminin tüm paydaşlarını buluşturuyor.

WORLD ECOM EXPO’da 35 ülkeden 1200’den fazla katılımcı ve 50’den fazla konuşmacı yer alıyor. Ayrıca, 43 global pazaryeri, 27 küresel yatırımcı ve girişim sermayeleri, 137 küresel perakende markaları da Türkiye’nin bu konseptteki ilk e-ticaret etkinliğine katılıyor. Hem tatil hem eğlence hem de iş toplantısı konseptinde organize edilen WORLD ECOM EXPO, e-ticaret ekosisteminde bu ölçekte ilk etkinlik olacak.