Ara
Close this search box.

E-ticaret devi AliExpress, WORLD ECOM EXPO’da!

AliExpress
AliExpress

Çinli Alibaba Group bünyesinde Çin şirketlerinin ihracat yapması için kurulan AliExpress, 29-30-31 Mart 2022 tarihleri arasında 3 gün boyunca Antalya düzenlenecek olan ve Türkiye’de bu ölçekte gerçekleştirilecek ilk ve en büyük e-ticaret etkinliği WORLD ECOM EXPO’da Türk firmaları ile bulaşmaya hazırlanıyor.

AliExpress, Türk firmalara çeşitli e-ihracat fırsatları sunuyor

Dünyanın en büyük online pazaryerleri arasında yer alan AliExpress, WORLD ECOM EXPO’da Türk firmalarla bir araya geliyor. Türk firmalara çeşitli e-ihracat fırsatları sunan AliExpress 220’den fazla ülkede milyonlarca kullanıcıya ulaşıyor. Firmalara, dünya genelinde 300 milyonu aşkın potansiyel müşteriye ulaşabilme olanağı tanıyan AliExpress; kadın-erkek giyim, telefon ve telekomünikasyon, bilgisayar, ofis ve güvenlik, tüketici elektroniği, takı ve saat, Çanta ve ayakkabı gibi pek çok kategoride milyonlarca ürüne ev sahipliği yapıyor.

Alibaba’nın farklı bir platformu olduğu için Çinli pazaryeri üzerinden Çin’e satış yapılamayan AliExpress üzerinden mağazalar, sadece kendi ülkesinin dışına satış yapabiliyor. Platform, 2020 yılı verilerine göre, en çok ziyaret edilen siteler arasında, yaklaşık 440 milyon ziyaret ile 6. en büyük e-ticaret sitesi oldu. Şirket, AliExpress Türkiye ile Türkiye’den satıcıların farklı ülkelere satış yapmalarına olanak tanıdı. Platformun sitesini ziyaret eden kullanıcıların yüzde 61’i doğrudan girişlerden oluşurken, sadece yüzde 23’ü arama motoru aracılığı ile AliExpress’i ziyaret ediyor.

AliExpress hakkında

2010 yılında, Çinli Alibaba Group bünyesinde faaliyetlerine başlayan AliExpress, küçük ve orta çaplı üreticilerin tüm dünyaya ürün göndermesini hedefleyen bir pazaryeridir. Kendi deposu ve kendi malları bulunmayan platformda, mağazalar sadece kendi ülkesinin dışına satış yapabiliyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 300 milyon alıcıya ulaşma fırsatı veren AliExpress, kullanıcılarına kendi lojistik ortaklarından faydalanma imkânı da tanıyor. Kadın-erkek giyiminden telefon ve telekomünikasyona, bilgisayar ürünlerinden ofis ve güvenlik ürünlerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesinde hizmet veren platform, 14 farklı ödeme seçeneği ile güvenli bir alışveriş fırsatı sağlamaktadır.

WORLD ECOM EXPO hakkında

“Ecom Matchmaking” temasının ele alınacağı WORLD ECOM EXPO, e-ticaret ekosisteminin paydaşlarına e-ticaret özelinde küresel çapta vizyon sağlama amacı taşıyor. Perakendecilerden servis sağlayıcılara, global pazaryerlerinden satıcılara, girişimcilerden yatırımcılara kadar çok sayıda paydaşa ev sahipliği yapacak olan etkinlik; e-ticaret odaklı B2B eşleşmelere ve küresel iş birliklerine zemin hazırlamayı hedefliyor. Üç gün 2 gece Antalya’daki Pine Beach Belek’te konaklamalı olarak düzenlenen e-ticaret etkinliği, e-ticaret ekosisteminin tüm paydaşlarını buluşturuyor.

WORLD ECOM EXPO’da 35 ülkeden 1200’den fazla katılımcı ve 50’den fazla konuşmacı yer alıyor. Ayrıca, 43 global pazaryeri, 27 küresel yatırımcı ve girişim sermayeleri, 137 küresel perakende markaları da Türkiye’nin bu konseptteki ilk e-ticaret etkinliğine katılıyor. Hem tatil hem eğlence hem de iş toplantısı konseptinde organize edilen WORLD ECOM EXPO, e-ticaret ekosisteminde bu ölçekte ilk etkinlik olacak.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds