Ara
Close this search box.

WORLD ECOM EXPO sponsorları: E-ticaret ve e-ihracat için çok önemli bir organizasyon

WORLD ECOM EXPO
WORLD ECOM EXPO

WORLDEF’in Türkiye İş Bankası ana iş ortaklığı ile düzenlediği, Türkiye’nin en büyük e-ticaret etkinliği WORLD ECOM EXPO için geri sayım başladı. WORLD ECOM EXPO lansmanı, Şişli’deki Dada Salon’da düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Etkinliğin sponsoru olan firmaların temsilcilerinin yer aldığı toplantıya; WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Ticimax CEO’su Cenk Çiğdemli, PraPazar CEO’su Dervişhan Elmacı, ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev, CDEK Türkiye CEO’su Sertalp Demirağ, IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara ve Aras Kargo CEO’su Utku Ayyarkın katıldı. Sponsor firmaların temsilcileri toplantı sonrası soruları cevapladı.

Sertalp Demirağ: Bütün kıtalardan ilgili pazaryerleri geliyor

WORLD ECOM EXPO
CDEK Türkiye CEO’su Sertalp Demirağ

CDEK Türkiye CEO’su Sertalp Demirağ, WORLD ECOM EXPO’nun çok önemli ve çok büyük bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, “Sadece e-ticaret ekosistemi değil, ihracatın her ekosistemini bünyesinde barındıran bir organizasyon olacak. Dünya çapında gerçekten çok büyük ilgi var. Bütün kıtalardan ilgili pazaryerleri geliyor. Çok büyük kitlelere ulaşabilecek bir ortam sağlıyor. Hem makro ihracat pozisyonları için hem mikro ihracat pozisyonları için…” ifadelerini kullandı.

 “En önemlisi hem nasıl daha kaliteli yapacağınızı, hiç bilmiyorsanız nasıl başlayacağınızı, hangi senaryolarda kötü sonuçlar alacağınızı, hangi senaryoların başarıya götürdüğünü bunların paylaşılacağı bir ortam oluyor.” diyen Demirağ, şöyle devam etti: “Artık gittikçe iç içe geçen dünya ekonomileri içerisinde çok doğru zamanda, çok doğru bir yerde yapılan bir organizasyon. Negatif etkileri olacağını hiç hayal etmiyorum. Tamamen KOBİ’lerimize faydalı bir organizasyon olacaktır diye düşünüyorum.”

Sertalp Demirağ, “Katılacak firmalar öncelikle pazarlarını bilmeli, hangi pazarlara girmek istiyorlar? Çünkü herkes kendi pazarına kendi iş yaptığı yere ve dinamiklerine hâkim olarak oraya gelecek. Ortada nerede ne yapacağım diye bunu koklamaktan daha çok bir hedef doğrultusunda ben şu pazarda şunu yapmak istiyorum, benim ürünlerim şu pazarlar için doğru araştırması ile gelen KOBİ’lerin daha öne çıkacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

CDEK CEO’su Demirağ, “Organizasyon kendi özelinde ‘ilk kez ben böyle bir şey duydum gelip dinlemek istiyorum’ diyenler içinde doğru bir yer; çünkü her seviyede workshop var. Ulaşılabilir durumda servis sağlayıcılara, herkese soru sorma imkânı bulacaklar.” dedi.

Cenk Çiğdemli: E-ticaret ve e-ihracatın yapı taşları anlatılacak

WORLD ECOM EXPO
Ticimax CEO’su Cenk Çiğdemli

Ticimax CEO’su Cenk Çiğdemli ise, “Gerçekten çok önemli bir etkinlik olacak. Dünyada iş yapış şekli değişiyor, artık e-ticaret ve e-ihracata doğru gidiyor. Bu 3 günlük etkinlikte de aslında bunun bütün yapı taşları anlatılacak.” dedi. Çiğdemli, “E-ticaret, e-ihracat sitenizi nasıl açarsınız, depo operasyonunuzu nasıl yönetirsiniz, satışlarınızı nasıl artırırsınız ve milyarlarca kişiye e-ticaret sitenizi nasıl bağlarsınız? Sosyal medya ve diğer reklam mecraları aracılığıyla bunları anlatacağız. Kargo ve lojistik şirketleri de olacak. Bununla beraber Türkiye’den ve dünyadan başarılı e-ticaret platformlarının yöneticileri bunların danışmanlıklarını verecek. Bu da gerçekten çok önemli.” şeklinde konuştu.

Cenk Çiğdemli, şöyle devam etti: “Üç günlük bu etkinlikte e-ticareti uçtan uca öğrenip ben bu işi nasıl yapacağım diye çekinen işletmeler de var. Onların da aslında ne kadar kolay olduğunu ve hangi şirketle hangi işleri çözebildiklerinin networking’ini de yapabileceği harika bir etkinlik olacak diye düşünüyorum. Etkinliğe gelmeden önce bence katılacak olan kişiler ne yapacaklarına karar verip gelmeliler. Kimlerle hangi katılımcılarla ne konuşacaklar önceden her şeyin hazırlanması lazım. Çünkü kalabalık ve hareketli bir etkinlik olacak. Hangi şirketlerle iletişim kuracaklar ve ne yapmak istiyorlar, Türkiye’de mi satış yapmak istiyorlar veya satış yapıyorlar, dünyaya açılmak mı istiyorlar veya çok satış yapıyorlar depolarından bu ürünleri nasıl çıkacaklarını mı bilmiyorlar veya kendi sitemde nasıl satış yaparım bunu mu öğrenmek istiyorlar. Globale açılacaksa kendi sitesi ile mi açılacaklar bunlara da karar verip kimlerle görüşeceklerinin listesini yapıp o şekilde gelmelerinde fayda var.”

Seyhun Özkara: Yeni e-ticarete başlayacaklar için faydalı bir etkinlik

WORLD ECOM EXPO
IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara

IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara ise, “İki bine yakın katılımcının olması ve burada daha çok e-ticaret ve e-ihracatla alakalı meraklı, yeni başlayacak ya da başlamış ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak kişilerin katılımı ile yapılan bir etkinlik. İçerik anlamında dolu, genç girişimciler, yeni e-ticarete başlayacaklar için faydalı bir etkinlik. Bu işi uzun süredir yapanlar için de güzel bir etkinlik olacağını düşünüyoruz.” dedi.

 Özkara, “Bizim de yeni ürünlerimiz ve geliştirdiğimiz çözümlerimizi, tecrübelerimizi deneyimlerimizi aktardığımız güzel bir etkinlik olacak. Katılım gösterecek firmaların kendi ajandasını tutmaları ve hangi konularda kendilerine neler katmak istiyorlarsa o gün için ve etkinlik günlerindeki süreçlerde kendilerine belirlemeleri önemli. Detaylı bilgi alarak ajanda ile başlamaları e-ihracat ve e-ticaret alanındaki konulara da katılım sağlamaları gerekir. Farklı salonlarda farklı workshoplar olacak. O yüzden öncesinden hazırlıklı gelmeleri ve ona göre seçim yapmaları daha doğru olur birçok bilgi aktarımı olacak.” şeklinde konuştu.

Dervişhan Elmacı: E-ticaretin başlangıcından sonuna kadar bilgilendirmeler olacak

WORLD ECOM EXPO
PraPazar CEO’su Dervişhan Elmacı

PraPazar CEO’su Dervişhan Elmacı da, şunları kaydetti: “WORLD ECOM EXPO çok büyük bir öneme sahip. Dünyada ve Türkiye’de e-ticaret ve e-ihracatın önemi her geçen gün artıyor. Gün geçtikçe de muhtemelen geleneksel ihracat ve ticarete oranı önümüzdeki yıllarda şu ankinin 4-5 katı daha fazla artacak gibi duruyor. Pandemi bunu çok hızlandırdı. Ülkemiz ve dünya genelinde bu iş olması gerektiğinden yüzde 40 daha hızlı ilerliyor. WORLD ECOM EXPO’da e-ticaretin başlangıcından sonuna kadar, kargosundan entegrasyonuna kadar bilgilendirmeler olacak. Sektöre girecekler kadar sektörde çalışacaklar için de çok önemli bir etkinlik olacak. PraPazar olarak bizlerde WORLD ECOM EXPO’dayız.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds