Alman e-ticaret devi Zalando, Türk firmalarla bir araya geliyor

Zalando

Zalando, 23 ülkede, 48 milyondan fazla aktif müşteriye hizmet veriyor. Online pazaryeri platformu, 29-30-31 Mart 2022 tarihleri arasında 3 gün boyunca Antalya düzenlenecek olan, Türkiye’de bu ölçekte gerçekleştirilecek ilk e-ticaret etkinliği WORLD ECOM EXPO’da workshoplar düzenleyecek. Türk firmalar, bu workshoplarda Zalando ile iş birliği fırsatı elde edecek.

Zalando, 2021’de 10,5 milyar avro gelir elde etti

Zalando, 2008 yılında Berlin’de kuruldu. 2021 yılında Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Slovakya ve Slovenya’da da faaliyet göstermeye başladı. Böylece hizmet ağını 23 ülkeye genişletti. 2021 yılında 10,4 milyar avro gelire ulaşan platform, 2025 yılına kadar brüt ürün hacminde 30 milyar avroyu aşmayı hedefliyor.

Platform üzerinde yaklaşık 7 bin mağaza barındıran Alman e-ticaret devi, 48 milyondan fazla aktif müşteriye hizmet veriyor. Zalando, yıllık olarak aldığı 7 milyarlık tekil ziyaret oranı ile bu alanda önde gelen pazaryerlerinden biri olarak dikkat çekerken, platform üzerinde hizmet veren 5 bin 800 markanın yaklaşık 1,5 milyon ürünü tüketicilerin satın alımına sunmasına olanak tanınıyor.

Zalando hakkında

Zalando, 2008 yılında David Schneider ve Robert Gentz tarafından Berlin’de kuruldu. 2021 yılında Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Slovakya ve Slovenya’da da faaliyet göstermeye başlayarak hizmet ağını 23 ülkeye genişletti. Hizmetlerini bünyesinde yer alan 5 bin 800 marka ile 48 milyona yakın aktif müşterisine ulaştıran platform, sahip olduğu 1,5 milyona yakın ürün çeşidi ile Avrupa e-ticaret pazarının önde gelen pazaryerlerinden biri olarak dikkat çekiyor. 23 ülkede, yaklaşık 17 bin çalışanı bulunan Zalando, 2021 yılı verilerine göre yıllık bazda 7 milyar tekil ziyaretçiye ulaştı. 2021 yılında 10,4 milyar avro gelire ulaşan platform, 2025 yılına kadar brüt ürün hacminde 30 milyar avroyu aşmayı hedefliyor.

WORLD ECOM EXPO hakkında

“Ecom Matchmaking” temasının ele alınacağı WORLD ECOM EXPO, e-ticaret ekosisteminin paydaşlarına e-ticaret özelinde küresel çapta vizyon sağlama amacı taşıyor. Perakendecilerden servis sağlayıcılara, global pazaryerlerinden satıcılara, girişimcilerden yatırımcılara kadar çok sayıda paydaşa ev sahipliği yapacak olan etkinlik; e-ticaret odaklı B2B eşleşmelere ve küresel iş birliklerine zemin hazırlamayı hedefliyor. Üç gün 2 gece Antalya’daki Pine Beach Belek’te konaklamalı olarak düzenlenen e-ticaret etkinliği, e-ticaret ekosisteminin tüm paydaşlarını buluşturuyor.

WORLD ECOM EXPO’da 35 ülkeden 1200’den fazla katılımcı ve 50’den fazla konuşmacı yer alıyor. Ayrıca, 43 global pazaryeri, 27 küresel yatırımcı ve girişim sermayeleri, 137 küresel perakende markaları da Türkiye’nin bu konseptteki ilk e-ticaret etkinliğine katılıyor. Hem tatil hem eğlence hem de iş toplantısı konseptinde organize edilen WORLD ECOM EXPO, e-ticaret ekosisteminde bu ölçekte ilk etkinlik olacak.