Ara
Close this search box.

Arjantin’de e-ticaret pazarı büyümeye devam ediyor

e-ticaret
Arjantin'de e-ticaret

E-ticaret, pandemi döneminin etkisi ile beraber dünyanın pek çok noktasında büyük büyüme rakamlarına ulaştı. Arjantin’de e-ticaret üzerinden yapılan alışverişlerin 2025 yılına kadar yüzde 150’lik bir büyüme yaşayarak, 42 milyon dolarlık bir harekete ulaşması bekleniyor.

Küresel e-ticaret hacmi yıllık bazda yüzde 14 oranında genişleyecek

Finansal teknoloji şirketi FIS tarafından yayınlanan rapora göre, küresel e-ticaretin yıllık bazda yüzde 14 oranında genişlemeye devam etmesi beklenirken, Arjantin’de e-ticaret büyümesinin bu oranların üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Arjantin’de e-ticaret yüzde 150 büyüyecek

Arjantin’de 2025 yılına kadar olan süreç içerisinde yüzde 150 oranında e-ticaret büyümesi yaşanması ve online kanallar üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerin 42 milyon dolarlık bir harekete ulaşması bekleniyor.

Online alışverişlerde mobil kullanım oranı yüzde 64’e ulaşacak

FIS raporunda yer alan bir başka önemli veri ise, online alışverişlerde artan mobil kullanım oranları. 2021 yılında cep telefonundan yapılan alışverişlerin oranı yüzde 55 olarak gerçekleşirken, önümüzdeki üç yıl içinde bu oranın yüzde 64’e ulaşacağını tahmin ediliyor.

Raporda yer alan veriler incelendiğinde, kredi kartlarının en popüler ödeme yöntemi olmaya devam ettiği görülürken, dijital cüzdanların kullanımında yaşanan artış da dikkat çekiyor. 2021 yılında her 4 alışverişten birinin ödemesi dijital cüzdanlar üzerinden gerçekleşirken, bu yöntemin Arjantin’de en hızlı büyüyen online ödeme yöntemi olacağı öngörülüyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds