Ara
Close this search box.

E-ticarette chatbot kullanımı yüzde 170 artacak

Chatbot
Chatbot

E-ticarette yaşanan büyüme tüm hızıyla devam ediyor. Tüketicilerin online platformlara yönelik artan talebi ile beraber, kullanıcılara hizmet vermek için sohbet robotlarını kullanan mesajlaşma uygulamalarının 2026 yılına kadar yüzde 170’lik bir büyüme yaşayacağı öngörülüyor.

Chatbot kullanan tüketici sayısı 2026’da 9,5 milyona ulaşacak

E-ticaret ekosistemi büyüme ivmesini hız kesmeden sürdürürken, yakalanan büyüme oranları pek çok alanda etkisini hissettirmeye devam ediyor. Tüketicilerin online platformlar üzerinden gerçekleştirdikleri alışverişlerde önemli bir özellik olarak karşımıza çıkan chatbot uygulamalarının da e-ticarette yaşanan büyüme sonucunda önemli büyüme rakamlarına ulaşacağı tahmin ediliyor.

Jupiter Research tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, sohbet robotlu mesajlaşma uygulamalarına hâlihazırda 3,5 milyon kişi erişim sağlarken, bu rakamın 2026 yılında 9,5 milyona ulaşması bekleniyor.

Konuşma botları harcamalarının yüzde 50’sinden fazlasını e-ticaret oluşturuyor

Chatbot kullanımında yaşanması beklenen artışı etkileyen sektörlerin başında, özellikle pandeminin başlangıcından sonra yaşanan karantina süreçleri ile beraber büyük bir büyüme ivmesi kazanan e-ticaret sektörü geliyor. E-ticaret, telefon hizmeti gibi diğer geleneksel iletişim kanallarına kıyasla konuşma botlarına ve mesajlaşmaya yapılan toplam harcamanın yüzde 50’sinden fazlasını tek başına oluşturuyor. Raporda yer alan verilere göre, chatbot geliştiricilerinin, şirketlerin kullanabileceği farklı mesajlaşma kanalları arasında kullanılabilecek uyumlu çözümler sunabilmeleri önümüzdeki dönemde büyük bir önem taşıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds