Ara
Close this search box.

Shopify, Rusya ve Belarus’taki faaliyetlerini askıya aldı

shopify
shopify

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışmaların şiddeti her geçen gün artmaya devam ediyor. Kanada merkezli e-ticaret platformu Shopify, Rusya ve Beyaz Rusya’daki faaliyetlerini askıya alan şirketler arasına katıldı. Platform, ayrıca, Ukrayna’daki müşterilerinden ücret alınmayacağını açıkladı.

Shopify, bu süreçte Ukraynalı müşterilerinden ücret almayacak

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışmalar, markaların bölgedeki faaliyetlerini askıya almalarına neden oluyor. Pek çok marka ardı ardına yaptıkları açıklamalar ile bölgedeki faaliyetlerini durdururken, son olarak online satış platformu Shopify’da yayınladığı açıklama ile bölgedeki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’da devam eden savaştan derinden rahatsızlık duyulduğu belirtilirken, sahadaki olayların izlenmeye devam edileceği ve gelecek olan yeni yaptırımların takip edileceği ifade edildi. Platform, ayrıca, bu süreçte Ukraynalı müşterilerinden ücret alınmayacağını ve çalışan bağışlarının Shopify’ın yatırımcıları arasında yer aldığı nakliye şirketi Flexport ile eşleştirilerek insani yardım uçakları ile bölgeye yardım ulaştırılacağını açıkladı.

Amazon, Rusya’da yeni hesap açılışına izin verilmeyeceğini açıkladı

Rusya’ya yönelik çeşitli alanlarda geniş kapsamlı yaptırımlar da devam ediyor. Amerika merkezli e-ticaret devi Amazon da, Rusya ve Belarus’taki müşterilerin yeni hesap açmalarına izin verilmeyeceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, Amazon Web Hizmetlerinin Rusya ve Belarus’ta bulunan yeni müşterileri kabul etmeyeceği belirtildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds